Veckans Film

Inlägget publicerades 21 augusti, 2008 kl 17:13 | Kategoriserat under Film.


Titel: The Notebook (USA)

Huvudroll: Ryan Gosling, Rachel McAdams.
Genre: Romantik/Drama
Betyg:5/5 Romeosar

Handling: Filmen handlar om en gammal man som på ett dementhem berättar en saga till en äldre dement kvinna. Han läser en historia som handlar om en pojke vid namn Noah (Ryan Gosling) och en tjej vid namn Allie. Det hela börjar på stadens lokala tivoli då Noah  ser sin vän och kollega gåendes med den vackra Allie (Rachel McAdams).

Han gör sitt närmande men blir nekad av Allie direkt. Noah är dock en buse och ger inte upp, utan gör allt för att försöka vinna hennes hjärta. Han skuttar omkring, bjuder henne på glass, försöker göra galna saker, allt för att fånga hennes uppmärksamhet. Allie däremot, hon är en blyg sydstatstjej som inte riktigt vet vad hon ska göra och det hela eskalerar sakta men säkert till en romans för sagolik för att kunna beskrivas med ord.

Men likt allting vackert i livet, finns det alltid motgångar i dess olika former. Denna gång i form av rika föräldrar som tycker att Noah inte duger åt deras vackra dotter. Dem tvingas separeras och en hjärtskärrande del av filmen tar plats.

Detta är en film som jag skulle kunna se 1000 gånger om. Jag vet inte hur många gånger jag har sett den och jag ser den gärna igen. Då denna historia verkligen visar innebörden av äkta och riktig kärlek, någonting som förtappats i dagens samhälle så är denna film värd all min beundran. Den får en att tänka till, att förstå att denna sorts kärlek faktiskt finns som visas i filmen och den finns där för alltid mot vått och torrt.

Filmen är händelserik och man måste noga följa vad som händer för missar du lite så kommer du att missa mycket. Filmen byggs på detaljer, någonting du måste iakta för att förstå hela innebörden av filmen. Jag rekommenderar denna film som jag såg precis när den kom ut, och har alltid rekommenderat den för den är i toppklass den bästa kärleksfilm jag någonsin sett!

Behind every great love is a great story!

5 Svar till “Veckans Film”

 1. Emil Lindberg

  Mycket drama för din del. Antar att du blir tvingad av tjejen? :P Hehe :)

  Svara
 2. Emil Lindberg

  Mjo, det är visserligen sant, sanna berättelser brukar vara drama, och i slutändan brukar de vara bra.

  Du måste se The Dark Knight om du inte gjort det ännu! Rekommenderar att du ser den på bio för bästa upplevelse! :)

  Smisk, och trevlig helg!

  Svara
 3. Notebook Infos » Post Topic » Re: Gemein! - Notebook-Basar

  […] notebookeswegen bin ich ja auch so positiv ueberrascht. Natuerlich merkt man hier und da, dass es nicht das allerteuerste Geraet ist, aber alles in allem … Hier mal das grosse Manko bisjetzt: -ich hasse das Touchpad, weil es sich nicht ausschalten laesst (von mir zumindest) – weder im bios (updates gibts bis jetzt nicht) noch per Treiber. hier die kleineren Unzulaenglichkeiten: -Farbe ist kagge (dunkelblaugrauglaenzend), Notebook stank ca. 3 Tage uebelst nach Neugeraet (kopfwehmaessig) -Tastatur ist klapprig. -Das Ding ist nicht gerade leicht, aber dafuer habe ich nen fetten grossen Rucksack -nicht sehr erweiterbar (ich habe aber was ich will, bisjetzt) -Sound ist eher von der ueblen Sorte -Q3 sowie Warcraft laufen dank SIS650 Grafik nur etwas schneller als auf meinem uralten PII400 mit TNT. Aber zum Spielen habe ich’s natuerlich nicht gekauft -Displays gibt’s glaube ich auch bessere, aber bis jetzt passt’s scho. -beim Bastelversuch stoesst man spaetestens nach der dritten Schraube auf “warranty void if removed”-sticker. nun mal noch was nettes (ausser dem Preis): -Akku haelt locker 2.5 Stunden (Musik hoeren und gleichzeitig Textanwendung ab und an kompilieren), bei filmen reicht’s auch fuer einen laengeren (2h ), nur bei spielen wird’s superuebel, da haelt es dann kaum laenger als 1.5h (ca. – ich hab’s noch nicht bis zum Schluss probiert) -Das Gericom Label laesst sich leicht mit nem Bumpersticker ueberkleben; man sieht ja auch so schon, dass es nicht das Beste ist -Es ist einfach supergeil, weil ich jetzt endlich auch auf der Toilette heise.de lesen kann, oder mich ueber mein Balkongitter auf den Rasen vorm Haus rolle und dort froehlich die Tastatur bearbeite (mal sehen wie lange sie noch haelt). -Man hat auch bei Gericom 2 Jahre Garantie (obwohl ich’s lieber nicht ausprobieren will) Aber Sony wuerd’ ich ja niemals mehr unterstuetzen; das letzte Geraet was ich von denen hab ist mein Uraltwalkman, der Akku lief nur leider nie besonders lang. Bei Apple kann ich nur sagen: Da kauf ich mir dann doch lieber zwei Notebooks fuers gleiche Geld. Na gut jeder wie er will, aber mir isses zu teuer. ciao […]

  Svara
 4. Anna

  denna film är underbar, speciellt slutet.

  Svara
 5. Cubix

  du, jag saknar dina filmtips i bloggen. Dags för ett nytt? :)

  Svara

Lämna en kommentar