Veckans Film

Posted by:


Titel: The Notebook (USA)

Huvudroll: Ryan Gosling, Rachel McAdams.
Genre: Romantik/Drama
Betyg:5/5 Romeosar

Handling: Filmen handlar om en gammal man som på ett dementhem berättar en saga till en äldre dement kvinna. Han läser en historia som handlar om en pojke vid namn Noah (Ryan Gosling) och en tjej vid namn Allie. Det hela börjar på stadens lokala tivoli då Noah  ser sin vän och kollega gåendes med den vackra Allie (Rachel McAdams).

Han gör sitt närmande men blir nekad av Allie direkt. Noah är dock en buse och ger inte upp, utan gör allt för att försöka vinna hennes hjärta. Han skuttar omkring, bjuder henne på glass, försöker göra galna saker, allt för att fånga hennes uppmärksamhet. Allie däremot, hon är en blyg sydstatstjej som inte riktigt vet vad hon ska göra och det hela eskalerar sakta men säkert till en romans för sagolik för att kunna beskrivas med ord.

Men likt allting vackert i livet, finns det alltid motgångar i dess olika former. Denna gång i form av rika föräldrar som tycker att Noah inte duger åt deras vackra dotter. Dem tvingas separeras och en hjärtskärrande del av filmen tar plats.

Detta är en film som jag skulle kunna se 1000 gånger om. Jag vet inte hur många gånger jag har sett den och jag ser den gärna igen. Då denna historia verkligen visar innebörden av äkta och riktig kärlek, någonting som förtappats i dagens samhälle så är denna film värd all min beundran. Den får en att tänka till, att förstå att denna sorts kärlek faktiskt finns som visas i filmen och den finns där för alltid mot vått och torrt.

Filmen är händelserik och man måste noga följa vad som händer för missar du lite så kommer du att missa mycket. Filmen byggs på detaljer, någonting du måste iakta för att förstå hela innebörden av filmen. Jag rekommenderar denna film som jag såg precis när den kom ut, och har alltid rekommenderat den för den är i toppklass den bästa kärleksfilm jag någonsin sett!

Behind every great love is a great story!

5

Discussion

 1. Emil Lindberg  augusti 22, 2008

  Mycket drama för din del. Antar att du blir tvingad av tjejen? :P Hehe :)

  (reply)
 2. Emil Lindberg  augusti 22, 2008

  Mjo, det är visserligen sant, sanna berättelser brukar vara drama, och i slutändan brukar de vara bra.

  Du måste se The Dark Knight om du inte gjort det ännu! Rekommenderar att du ser den på bio för bästa upplevelse! :)

  Smisk, och trevlig helg!

  (reply)
 3. Anna  maj 7, 2009

  denna film är underbar, speciellt slutet.

  (reply)
 4. Cubix  mars 15, 2010

  du, jag saknar dina filmtips i bloggen. Dags för ett nytt? :)

  (reply)

Add a Comment