Det känns redan som vid Jul!

Inlägget publicerades 16 september, 2008 kl 08:49 | Kategoriserat under Diverse.

Kylan ligger tätt bakom buskarna och lurar i nattens mörka sköte. Jag känner lukten, den där speciella lukten som påminner mig om vintern.

Vinter, jag avskyr verkligen vintern. Men ändå inte på något underligt utomjordiskt sätt. Ljuset tappar sin styrka och mörkret tar över dagarna ju längre in mot slutet av året vi kommer. Det är just den känslan, mörknaden och lukten som får mig att tänka på jul.

För av någon anledning, förknippar jag vinitertider, med jul. December månad då människor är som galna och hypade över att köpa julklappar till barnen och barnbarnen och barnbarnsbarnen och grannen och tjejen vi aldrig mött och grannens farfar och så vidare. Snacka om överreklamerat. Snacka om att jul har tappat dess egentliga värde i den värld vi nu lever i, fullständigt omsvept av materialistiska värden.

Men, nu blev det lite ’Off Topic’, så vi hoppar tillbaka.. Vart var jag? Just det, Lukten! Lukten tillsammans med kylan, mina två största fiender. Brrrr… Kyla. Finns det någonting värre? Min kropp har blivit tillverkade under ett väldigt hett möte mellan mina föräldrar. Med andra ord så är jag ämnad att leva i en het värld. Men ändå hamnade jag i Sverige. Om det inte vore nog med att jag hamnade i kalla Sverige, så hamnade jag i superkalla Lycksele (för er som inte hört talas om det så hade vi faktiskt renar och björnar som sällskapsdjur).

Nu bor man dock i Umeå och snart blir det förhoppningsvis flytt neråt mot Göteborg. Hur blir det där? Lika kallt? Lika mycket snö ? Slask(URSH). Jag har även upptäckt en riktigt stor nackdel med vintern. Jag kan aldrig avgöra vem som är tjock och vem som är smal. Den smala ser tjock ut och den tjocka ser sumoaktig ut. Om ni inte förstår vad jag talar om så refererar jag självfallet till kläderna.

Jag har på mig kläder i kilovis. Om det är -15 ute så är det 3kg kläder som gäller. -30, innbär det en markant ökning till 12kg kläder. Jag har inte riktigt räknat ut den mattematiskt korrekta formeln än, men det kommer för er intresserade. Så om ni ser en stor svart björn gåendes, så är det jag.

Jag vill ha värme!

Lämna en kommentar