Djävla bortskämda unge! (Ja, du!)

Inlägget publicerades 28 februari, 2009 kl 12:50 | Kategoriserat under Diverse, Värderingar.

Money Money!”Vadå jag?” – tänker du säkert. Precis det jag skrev. DU som läser detta. Kanske inte just du då, men 99.9% av Du:arna som läser detta inlägg är såna bortskämda kräk att det inte finns. Nej jag snackar inte skit, jag är också en av er patetitska bortskämda kossor.

Okey, jag ska vidare utveckla min aggressivitet i detta inlägg så det inte blir missförstånd här och där. Folket, ni, vi, jag och du klagar på arbetslösheten. På att Sverige kanske inte gör tillräckligt för att lösa nationellet den internationella lågkonjukturen som har satt en plugg i röven på varenda medborgare, familjemedlem och fiende världen över. Det är inte bara vi här som är drabbade som ni världsvana läsare säkert vet.

Huset ska betalas, bilen, båten(bortksämda gris), stugan, skotern, mc:n? Men hur ska vi kunna betala dessa när vi blir varslade och av med våra jobb? Med våra inkomster och vår säkerthet och trygghet. Vem ska betala? Hur ska vi betala av det? A-kassan är ju inte på topp efter moderaterna(Läs: grisarna) tog över makten. Men man gör så gott man kan. Eller hur?

Men då undrar ni, varför är vi då bortskämda? Eh vänta lite du också, jag kommer till det!

Dem som inte har hus och bil och allt vad det innebär att betala. Vanliga ungdommar som inte har jobb. Dem klagar på att csn bidraget är för lågt. Dem klagar på att dem inte får tillräckligt för att klara sig med försörjningsstöd (socialen)… Okey, vi kollar vad vi klagar på mest. Än en gång, med vi involveras även jag. (Otroligt men sant denna gång)

Okey, men istället för att bara skriva en massa, ska jag skriva ännu mer, och förklara djupare vad jag menar.. När vi ansöker om bostadsbidrag och får höra att det tar några veckor innan det behandlas. Hur förbannad blir man inte då?! Men vadå några veckor? Jag behöver ju pengar nu! Kan ni inte snälla hjälpa mig att få det fortare? Får jag retroaktivt sen då?!?

Sen går vi till sociala och ansöker om att få försörjningsstöd som det så fint heter nu. Vi tycker det är så jobbigt att fylla i allt dem behöver och när vi väl är där så klagar vi på en massa och när vi väl får pengarna klagar vi på att det inte räcker till! (Detta gäller även för er CSN människor som får csn bidrag). Vi ska ju handla mat! Kaviar och oxfilé! Vi ska ju köpa massa sprit för herregud, vi måste ju bara supa! Livet går inte att leva annars! Oh oh, cigg! oh oh.. fika, bio.. Ja massa skit. Man förväntar sig att leva värsta livet trots att man snyltar.

Fortfarande kanske inte ni förstår vad jag menar. Men då ska jag tala om det för er, jag har ju trots allt bott i olika länder och jobbat och vet hur det är. Vi klagar så otroligt mycket på socialen, på A-kassan, på CSN nämnden och på allt och alla. Men har ni någonsin för en sekund era lata svin tänkt ett steg längre?

Vi är uppväxta med att förvänta oss hjälp ifall vi inte har ett jobb. Vi har en trygghet som säger att har jag inte jobb idag så betyder det inte att jag kommer att svälta för det finns alltid socialen att vända sig till. Det i sig är inte fel, absolut inte, been there and done that babe. Men vad jag menar är, gå utanför Sveriges gränser, vi kan ta Libanon som exempel eftersom jag kommer därifrån. Tror ni det finns ett A-kassa system? Sociala??? CSN??!

Vi tar allt för givet, vi ska ha hjälp och det gör helt enkelt att vi också blir lata. Tro mig hade inte det funnits socialbidrag, csn stöd eller A-kassa som i dem flesta länder hade vi varit uppe ur våra arslen, ingen hade haft tid att blogga eller sitta och surfa på nätet. Nej, vi hade varje en av oss varit i behov av att söka arbete, av att HA ett arbete för annars finns det ingen räddning. INGEN som kan hjälpa oss.

Så då tänker säkert en hel del av er ”Men va bra att vi har det i Sverige”. Klart det är bra, men det är ju det som är grejen. Vi förväntar oss så mycket och är OTACKSAMMA och KLAGANDE för att det går för sakta, för att det inte räcker till och jag vet inte vad. Men försök då tänka på alla dem som inte har den möjligheten.Som inte har den lyxen att sitta hemma som ett svin (ni muslimer som läser detta kan läsa åsna istället för svin) och ”söka jobb” genom att skicka in en eller annan ansökning och sen ”oh, jag är trött, har sökt jobb hela dagen”.

Upp på era stora, feta lata arslen och sök jobb! Tacka Gud, din mamma, din hund va fan du vill för att du lever i ett så skyddat samhälle och tryggt som Sverige. Men ta det inte för givet utan va tacksam för varje sak du har. För varje krona du får, för varje öre du blir hjälpt med. Vi ska vara tacksamma över vår vardag, men det är svårt för många när dem självfallet inte har något att jämföra med. Men tänk ett steg längre när ni sitter hos arbetsförmedlingen eller sociala eller Försäkringskassan för att ni inte fått era pengar.. Ni är en av få som har den lyxen. SVIN! (Muslimer: ÅSNA!)

9 Svar till “Djävla bortskämda unge! (Ja, du!)”

 1. Carro

  Halloj! Tack så mycket :) allt bra? kramis !

  Svara
 2. Sara Isaksson

  Hej!

  Vilken underbar blogg du har och vilka bra inlägg du skriver! Du ligger i mina favoriter nu! Riktigt bra inlägg och jag håller fullständigt med dig! Ha det bäst!!! Sara

  Svara
  • Romeo Patrick

   Sara Isaksson: Hey och tack så mycket =) Du borde länkat din blogg om du har någon så även jag får mig en läsning?
   Ha det bäst =)

   Svara
 3. Marit

  Kan inte annat än hålla med, vi är alldeles för bortskämda. Finns det inget jobb, nämen så jobba lite för att få ett då! Hjälpen finns ju iaf…

  Svara
  • Romeo Patrick

   @ Marit: Ja men precis.. Synd bara att folk kan tänka ett steg längre. Det är ju ändå ett privilegium att få pengar. Det är inte en självklarhet som många tar det.

   Svara
 4. Johanna

  Mjo, men snön som kommit till oss är faktiskt ”bra” snö. :P haha, men jag vill nog hellre ha vår nu faktiskt, om jag ska vara ärlig.. >.< Vädret får gärna bestämma sig! :)

  Svara
 5. Marit

  Skriv nåt nytt inlägg nu då, så jag har nåt att festa på! Du skriver otroligt medryckande och roligt, även när det gäller allvarsamma ämnen, strukturerat och lättläst. Keep up the good work! /M

  Svara
 6. Linda

  Om man skulle bli arbetslös får man kanske lov att sälja bilen, stugan, båten eller vad det nu kan vara. Att ha dåligt med pengar och en massa dyra saker går inte ihop.

  Fin blogg du har, förresten.

  Svara
 7. Rina

  Det ligger något i det du skriver. Invandrare från fattiga länder långt borta kräver och kräver fastän de kommer från fattiga förhållanden och inte är vana vid vår standard. Inte heller finns den bidragsservice i deras länder. Mer ödmjukhet från deras sida önskas!

  Svara

Lämna en kommentar