Nu löper Akira! Dags att para henne!

Inlägget publicerades 7 februari, 2009 kl 22:55 | Kategoriserat under Hundar, Korttrick.

*Studsar runt*.. Äntligen!! Nu löper hon! Det var på tiden, var på väg att få henne att löpa på annat sätt! (Skojar för er som inte förstår). Hon löpte sist i Juni och jag började undra om hon skulle löpa nu eller hålla i sig. För det vore ju trevligt att få valpar lagom till sommar, vem vet jag kanske behåller en eller två! =)

Jag har hittat en jättevacker hund från Uppsala, riktigt ståtlig som får äran att ha betäcka min hund. Som den ”pappa” jag är så har jag noga valt ut honom för min tjej får bara det bästa. Han har a/b höfter och är en frisk arbetande hund. Jag har dessutom hittat denna vackra hund som också kan tänkas bli pappa! Så jag ska kolla närmare och bestämma mig snart!

Jag har haft ca 15-20 hanhundsägare som hört av sig och efter en massa gallrande har jag kommit fram till denna hund. Vissa förstår jag inte ens att dem tycker att dera hund är något till avel. Jag hade en tjej och hennes kille som kom förbi mig med deras renrasiga pitbull, deras tik var VERKLIGEN hundaggressiv och ville i stortsett döda mina hundar så hon fick sitta i bur. Deras hanhund var väldigt fin och verkade ha ett bra psyke, men sen fick jag höra att han har haft epelepsi och att hans och tikens stamtavla är fake. Eh, nej tack.

Så nu håller jag på att rita lite idéer till valphagen jag sk bygga i stugan bredvid. Jag har hittat en perfekt ritning så snart bär det av till Cheapy för att inhandla allt som behövs.

Ser verkligen fram emot denna nya erfarenhet och jag hoppas att allting kommer att ordna sig. Skrattar verkligen åt patetiska människor som t ex dem på Vovve.net (Som för övrigt är en väldigt öppen rasismtolererande sida), som tycker att man inte ska föda upp om man inte har renras och inte kan ALLT om uppfödning. Min fråga till dessa patetiska idoter är: Hur fan kunde folk i alla hundra år föda upp? Hade dem tillgång till bibliotek där man kunde låna uppfödningsböcker? Eller fanns det kurser att gå som folket försöker få mig att gå?

Vilka idioter. Hatar verkligen folk som tycker att deras hund kommer före allt annat och att hundar är snäppet före Gud. Jag förstår att man älskar sin hund över allt annat, herregud det gör ju jag. Men min hund kommer inte före andra människor. Vovve folket skrev en gång ”Vem räddar du hellre, din hund eller din sambo om dem höll på drunkna?” Och svaret gjorde mig mörkrädd! Dem flesta svarade ”Min hund så klart” vissa med den åsikten att hunden kan inte rå för och rädda sig, men människan kan.

Hoppas dem kör ihjäl sig en vacker dag för dem är inte värda livet. (Och än en gång för er som inte förstår (som ni på pitbull forumet) så menar jag självfallet inte att dem verkligen ska dö, läs allt med en nypa salt.)

Puss

6 Svar till “Nu löper Akira! Dags att para henne!”

 1. Rebekah

  Du tycker inte att det är lite magstarkt att önska dom som ej anser som du att dö i tragiska bilolyckor? Det tycker jag.

  Och sedan tycker jag att det är sorgligt att alla skall para sina hundar hela tiden. Har du ens kollat upp så din hund inte lider av Ataxia (rassjukdom för Amstaff och Pitbull), har du ens röntgat din hund på armbågar och höfter för att se att hon inte kan medföra det genetiska problemet till valparna? Har du ens mentaltestat henne?

  Jag ser inte en vettig anledning för dig att ta en kull valpar på din hund. Med största sannolikhet så kommer du får du problem med att hitta goda ägare till dem, vilket leder till omplaceringar och avlivningar. Tyvärr. Det finns redan för många ast/apbt-blandningar i Sverige. Flera hundra av dem möter döden helt i onödan bara för att ingen längre orkar ta hand om dem. Hade du inte kunnat rädda en sån stackare istället för att spotta ut flera?

  Mvh, Rebekah

  Svara
 2. Romeo Patrick

  För er som kommenterar, om ni inte ens kan skriva med er riktiga E-mail och så för er åsikt så behöver ni ju inte besvära er att skriva för sånt tönteri får ni hålla på med i sandlådan.

  Svara
 3. Rebekah

  Det är ingenting som är värt att chansa på när det gäller Ataxia. Har du sett hur hundarna blir av sjukdommen? Snälla, vänligen läs detta och se på filmerna där en Ataxia-hund finns: http://www.rebekah.se/2009/02/05/att-kopa-en-familjemedlem/

  Denna sjukdom finns nu i Sverige! Och det finns kullar efter hundar med sjukdommen, och dom bär också på genen och för den vidare. Sjukdommen är mycket plågsam och slutar alltid med döden.

  Eftersom jag har tidigare jobbat med omplaceringshundar av denna hundtyp så vet jag hur vanligt det är att dessa hundar hamnar på ”sniskan”, många många avlivas och många hamnar i mindre bra hem och omplaceras flera gånger på en kort livstid. Även om man tycker att man hittar bra och seriösa hem så är det mycket svårt att inte bli lurad kring dessa hundar. Dessutom är marknaden på dessa hundar mättad, dom seriösa valpköparna har blivit mycket mer kunniga. Dom har kanske åkt på en ”nit” förut (precis som jag) och köpt en hundvalp med okänd härkomst och fått en allergisk eller sjuk hund, mentalt eller fysiskt. Nästa gång är man mycket mer noga och kräver röntgen resultat och andra tester på sin hundvalp.

  Jag skulle ALDRIG våga köpa en blandrasvalp, jag har sett för många med tråkigt lynne och fysiska defekter. För även om din hund är världens sötaste och finaste så kan din hund ha flera släktingar som inte alls är lika trevliga och friska, och din hunds valpar kan faktiskt få nedärvda sjukdomar och lynne från dem. Allt handlar inte om DIN hund, det handlar även om din egna hunds genetik som valparna ärver.

  Visst, dina hundar fick dig – och det är ju jättebra för du verkar ta bra hand om dem. Men alla hundar får inte dig som ägare. Endel hundar får en ägare som slår dem, kastar runt dem hos polare, låter dom slåss med andra hundar eller hetsar dem mot människor. Det är inte så ovanligt som du tror. En hund jag sålde fick gå igenom allt det ovanstående, och den hundägaren tyckte jag mycket, MYCKET om och litade på tills det uppdagades vad han gjorde med sin hund. Alla är inte lika bra hundägare som du och jag – eller hur!

  Jag hoppas att du tänker om, och i alla fall hälsotestar din hund innan du sätter henne i avel. Och om du inte kommer att lyssna på några rpd så kommer du att få se, och jag lovar att jag inte överdriver, att det inte är så lätt att hitta 10 bra hem till 10 små valpar och dessvärre så kommer du att få kompromissa med hemmen, sänka priset på dem och du kommer garanterat få tillbaka någon av dem alternativt upptäcka att dom omplacerats vidare till kreti och pleti. Tyvärr, men så ser det ut.

  Fundera på vad för framtid du kommer att ge dessa små liv.

  Mvh, Rebekah

  Svara
 4. Lina

  Jag blev nästan gråt färdig när jag såg att du tänkt para din hund. Vad är det som gör din hund till en bra avelshund ? När man sysslar med avel är det för att man vill få fram det bästa inom det bästa, Alltså om hunden är rastypisk enligt skk, Jag vill att Amstaffen ska fortsätta se ut och ha mentaliteten som den ska ha! För jag älskar rasen ! Och sedan alla sjukdommar som du inte verkar ha någon aning om, Borde man inte ta reda på sådant innan man funderar på parning ? Vad vet du om släkt syskon o.s.v ?
  Oansvarigt !
  Jag har tagit hand om amstaff/ pitbulls som skulle avlivats, det finns miljoner. Som någon annan skrev, Hjälp istället en sådan hund än att sätta 10 till, till världen.
  Tänk efter.. en gång till.
  Du kan inte med 100 % säkerhet veta vad det är för människor som hämtar valparna vid leverans. Du kan bara hoppas på att dom är bra, Och vad har du att gå på ? jooo dom verkade snälla…
  Fundera sedan varför dom valde dig som uppfödare ! Jooo för att du var billigare…och för att dom inte bryr sig om vad dom får, är det seriöst? Vill man verkligen ha något så kan man spara pengar till det, OM man verkligen vill ha alltså!
  du kan räkna med att minst hälften av valparna i kullen kommer att hamna fel, och sedan sitta ut annonserade på blocket i omgångar.
  Det är när jag ser sådant här som jag är så glad att jag köpte renrasigt, Jag vet vad jag har i kopplet. Mvh Lina

  Svara
 5. Lina

  glömde skriva… glöm inte att hanen också ska vara testad precis sm tiken mot Ataxia med prov svar clear! höfter utan am, m,m,m,m,m,
  Mvh Lina

  Svara
 6. Tess

  hejsan. jag som fött upp bently. kontakta mig är du snäll. vill prata med dig.

  Svara

Lämna en kommentar