Skillnaden mellan svenskar och invandrare.

Inlägget publicerades 21 februari, 2009 kl 14:29 | Kategoriserat under Diverse, Värderingar.

VARNING FÖR BILDERNA SOM DET STÅR VARNING PÅ. DET ÄR MAGSTARKA BILDER FRÅN KRIGET I LIBANON OCH JAG BER ALLA ER SOM INTE KLARAR AV SÅNT ATT INTE TRYCKA PÅ BILDERNA FÖR DÅ KOMMER DEM FRAM.

Varning för lång text, så det är bara hoppa över detta inlägg om du inte orkar läsa

Har ni tänkt på det? Vad dum jag är som frågar, klart ni har tänkt på det och klart ni tycker att alla invandrare är kaxiga och stöddiga. Men vet ni vad? Jag håller med er. Vill dock försöka klara upp några saker som är skillnad mellan oss invandrare och er svenskar, kanske ni då kan förstå varför vi är som vi är.

Vi börjar enkelt i god nivå för alla mina läsare som sträcker sig från 3 år (jag vet jag har barnförbjudet material på sidan men inte mitt fel att jag är intressant för alla åldrar) upp till ja, vet inte vad den äldsta är men 12 skulle jag tro. (Ja det var ett skämt, slappna av.)

Vi växer upp i fattigdom, i krig och i svält. Vi växer upp med att förlora vår familj, våra släktingar eller kanske en lem eller två från vår kropp. Ni växer upp trygga, har ni inget jobb hjälper socialen er. Ni får bostadsbidrag och alla behandlar er lika. Ni har inget krav på att växa upp och försörja er mamma, er bror eller er pappa eller syster.

Vi tvingas fly från ett land där vi fötts, där ljudet av skottlossningar fortfarande ekar i våra huvuden genom hela livet. Jag kommer aldrig att glöma varför vi aldrig fick gå ut ur huset och leka, vi var barn, vi ville ha roligt! Men det var soldater, det var HYLLSOR på backen utanför vår port. Förstår ni då hur nära kriget man är?

Visst alla invandrare upplever inte det som t. ex jag har upplevt men jag tar upp såna som upplever det jag upplever. När det gäller socialbidrag, bostadsbidrag, sjukförsäkring med mera. Sånt har inte vi. Vi kan ha brytit av benet och fortsätter jobba klart vårt skift och sen åker vi till sjukhus. Vi har ingen stat eller kommun bakom oss som stöttar oss med så lite som 1 öre om vi sjuknar eller är arbetslösa. Detta gör att vi jobbar hårt och i stort sett alltid 15-18 timmar/dagen.

Och tro inte att man har värsta semester dagar som man har här i Sverige, tro inte att man jobbar från 7-16, tro inte att NÅGON annan än dig själv (och din familj) ställer upp för dig. Med detta som grund, kommer vi i alla fall till Sverige. Man tjänar ca 250dollar/månaden i libanon och har 1-2 lediga dagar/mån. Alltså ca 1300kr/mån. Har man ett bra jobb kommer man upp i 800dollar. Det är alltså 6000kr.

Så flyr man till Sverige som sagt..Och här klarar vi ju inte oss. Hur kan man spara ur dessa 6000kr någonting samtidigt som man försörjt sin familj hemma när man bott där OCH betalat minst 15-20tusen i biljetter för att komma till Sverige? Vi kan inte språket. Då måste vi ju leva på socialbidrag. Till en början.

Svenskar kräver att man integrerar sig med samhället eller assimilera sig. Men hur ska vi kunna göra det när svensken är en skygg människa? Man kommer inte fram och säger ”Hej! Välkommen granne” Herregud, man vet ju knappt vem ens svenska granne är, hur ska man då ta steget och hälsa på en svartskalle? VI kan ju inte ta första steget. För gör vi det anses vi vara för på.

Hos oss invandrare välkomnar man främlingen och bjuder in dem på mat och visar gästvänlighet och kärlek. Här är man inte uppväxt att göra så. Man måste ju mötas på halva vägen. En nykommen familj har ingen som helst aning om hur ni är, dem är som skygga rådjur..

Okey, då har vi i alla fall kommit till Sverige, lever på sociala och så vidare. Vi går SFI och försöker lära oss svenska. Jag kommer ihåg när min mamma gick en lära dig svenska utbildning i Lycksele, så sa dem ”Du kan bra svenska nu och behöver inte komma längre” , ändå visste inte mamma vad ordet ”Därför” betydde. Hon fick jobb på en skola och försökte knyta svenska band, men svensken är inte positiv för främlingar och hon blev sällan bjuden tillbaka.

Sen försöker man söka jobb. Vem vill ha en svartskalle som knappt kan svenska eller med en stark brytning och som säger ”förstår du? Förstår inte okih okih jag förstååååår”. Ingen…Ingen? Är ni säkra på det? Jooooo jag vet vem som vill ha svartskallen, EN ANNAN SVARTSKALLE! Toppen! Jag fick ett jobb! Hur mycket får jag i timmen?

”Eh do fårstår do får massa mikke pengar, 35 kåroneher i timmen. 10-23.” Klart man nappar. Vi har ju det i vårt blod att vi ska jobba! Vi VILL INTE SITTA HEMMA. Ingen djävel vill, man blir ju fan deperimerad och rastlös. Men den där djävla pizzeriaägaren vill inte anställa mig vitt. ”Do får jåbba svarth, mikke mikke pengar wallah ja svär”.

Såååå.. Då kommer frågan. Vill jag jobba svart? Vill jag inte tjäna 70kr och efter skatt ändå få det svartskallen ville ge mig svart? jag har förmåner, jag får vara med i facket, jag får en arbetsförsäkring, jag får ett pensionsparande. Klart som fan att man då vill jobba vitt! Men ni svenskar fattar inte det för ni tror att vi vill tjäna massa pengar och få sociala. Visst finns det neandertalande invandrare som gör så. Men långt ifrån alla.

Vad jag försöker komma till med detta med svart jobb är, att hellre jobbar jag svart än inget alls. För väljer jag att inte jobba svart, så får jag sitta hemma och jag får ändå inte jobb (och detta är bevisat enligt en massssssssa undersökningar där invandrare som inte är så haja på svenska inte får bra jobb. Då tänker vissa, ja men gå skola och läs svenska. Glöm inte bort att i våra länder har vi analfabetism på ca 50-60%).

Och sitter jag hemma, speciellt som en invandrare och man känner man sig totalt värdelös för i våra länder är vi huvudförsörjarna. Vi försörjer vår familj. Så nej tack, jag vill inte sitta hemma och inte ha jobb, ja tack till ett jobb, svart eller vitt, så länge jag får jobba.. Synpunkter? Kommentarer? Bevara Sverige Svenskt?

Jag tänkte också skriva om varför vi är så stöddiga, och varför vi har en dyr bmw/mercedes som dem flesta invandrare har (dem som har dyra bilar allså brukar ha just dem två märkena). Men detta inlägg blev så långt så jag fortsätter imorgon eller övermorgon så ni inte somnar. Detta skulle bli ett blogg inlägg men blev mer som en novell, på gränsen till en bok.

Peace out.

12 Svar till “Skillnaden mellan svenskar och invandrare.”

 1. Vickan

  magstarka bilder må jag säga, men intressant absolut :)

  Svara
 2. Rebecca

  Hon till vänster e halv turk o halv svensk.

  Svara
 3. Rebecca

  Ja riktigt söt e hon.

  Jag bor i kärrtorp,stockholm.
  Du då?

  Ciao! x

  Svara
 4. Rebecca

  Ja jag trivs riktigt bra faktiskt.
  Vart bodde du innan du flyttade dit då?

  Nää inte mina helt o hållet,men hälften.
  Resten e påbyggt på min nagel. haha

  Vad har du sysslat me i helgen?

  Svara
 5. Rebecca

  Ah,tack så mycket.

  Spännande med valpar.
  Min pappa har oxå parat sina hundar nu så han hoppas oxå på att få lite valpar till sommaren.

  Svara
 6. Vickan

  svarde i min blogg, men vet inte om du läst. jag öppnar också i firefox, men bloggen äör centrerad, så det kanske bara var tillfälligt?? likadant nu?

  /Vickan

  Svara
 7. Vickan

  nu har jag tagit så det borde vara normalt för dig också :)

  Svara
 8. Rebecca

  Han har 2 långhåriga schäfer hundar.
  En hona o en hane så nu har han parat dom,så får vi se om d blir några valpar.
  E ju inte alltid d tar.

  I dagarna ska jag börja mitt nya jobb.
  Spännande.

  Svara
 9. Rebecca

  D e telemarketing,sysslade me d i 3 år innan mammaledigheten o nu går jag tebax till d.

  Jodå,hon har blogg men bloggar inte så mycket.
  http://jasminfransson.blogg.se

  Svara
 10. Rebecca

  Då håller jag tummarna för dig o dina hundar!

  Svara
 11. Jasmin

  Hej hej!

  Nej då du är så välkommen till min dåligt uppdaterade blogg! =)..
  Ska bli bättre, looovar! :P

  Svara
 12. Jasmin

  Hahaha, det är inte som det ser ut faktiskt!
  Endast 6 invandrare på bilden, unbeliveble :P

  Kul att du tycker min blogg är trevlig!: Finns mkt intressant att läsa i din, kan inte kalla allt trevligt dock.

  För att återgå till kursen så var det en kurs för att bli skiftledare!
  Är skiftledare på mcdonalds, globen!

  Svara

Lämna en kommentar