v St. Valentines Day v

Inlägget publicerades 14 februari, 2009 kl 15:04 | Kategoriserat under Värderingar.

Yes, alla hjärtans dag. Vad är det egentligen? För mig är det en dag då man visar lite extra för sin partner hur mycket man älskar denne. Överreklamerat? Absolut inte, det är vad man gör det till.
Precis som alla högtider så har det mesta tappat sin innebörd. Vi kan börja med julen.

Varför firar man jul? Helt ärligt, när du firar jul, tänker du på anledningen att du firar den? Eller är det bara för Jul är jul och det är helgdagar, gottätande och julklappar?

Julen i sig handlar ju om kristifödelse, en dag då kristna världen över celebrerar hans födsel. Jag är själv kristen, och jag om någon borde ju veta innebörden men inte jag heller tänker på det. Jag firar jul för matens skull och  klapparna.

Meeen! Sanningen är, att det finaste med julen är när familjen är samlade, man har en speciell dag där alla mår bra (oftast) och njuter av varandras existens.

Samma sak är det då med Valentine’s day. Det handlar egentligen om en man som sägs blivit begraven den 14 februari. Den mannen, Valentine helgonförklarades, hence the name ”St. Valentine’s day”. (Vet inte vad hence är på svenska slå upp det ni som inte kan).

Så, conclusion:

Ryck upp er från att alla hjärtans dag bara är trams och bara för dem som har förhållanden och att det är kommersiellt. Man ska älska sin partner med all sin kraft och hjärta dygnet runt året om, men en sån här dag hjälper oss på traven att vara extra romantiska, kanske ta igen för någon dag vi inte har varit det. En blomma? Neeee. En middag? Kanske! Varför inte göra det till en magisk dag, inte för att det är alla hjärtans dag, men för att det är en dag som lägger upp det, fritt fram. Visa mig hur mycket du älskar mig just denna dag, för så många miljoner människor världen över gör samma sak, precis samma dag.

Och för dem som inte har partners, who care’s? Ni har väl vänner? Har träffat så många som deppar för dem är singlar, men herregud, ryck upp er! Låt inte dagen förstöra er, det är ni själva som har ert liv i era händer.

Så, till alla er där ute, Happy Valentine’s day. Alla är välkommna att skicka mig presenter och bjuda ut mig på middagar, kan säkert klämma in er i min kalender.

2 Svar till “v St. Valentines Day v”

 1. anneli

  gud vilken bra tet du har skrivit, riktigt bra..

  Haha ja det har du rätt i samtidigt som man måste ju få unna sig nångång under veckan? ;) iof så unnar jag mig typ varje dag, men det ska bli änddring på de jag lovar! Hur hade du det igår?

  Svara
 2. anneli

  ååh du får jätte gärna göra om en bild på mig, jag älskar sånt :)
  Jag kan ingenting om photoshop, vet typ bara hur man gör så att bilden blir svartvit haha, så långt har jag kommit.. :)

  Svara

Lämna en kommentar