Varför har svartskallar BMW/Mercedes?

Inlägget publicerades 24 februari, 2009 kl 14:12 | Kategoriserat under Diverse, Värderingar.

Infiniti G37, lyxbilen.Skillnaden på invandrare och svenskar , del 2.

Jag har blivit ifrågasatt genom åren så otaligt många gånger hur det kommer sig att invandrare har så fina bilar och att invandrare dem lever på soc men har så fina bilar. Hur går det ihop?

Nu ska jag försöka svara på detta, utifrån min tankebana, min erfarenhet och ja, min upplevelse i detta. Det betyder självfallet inte att jag har rätt. Men detta är min åsikt.

I Libanon där jag kommer ifrån har vi något som heter ”Prestige”. Huset och bilen är det vi strålar ut med, samt våra kläder. Det ska helt enkelt vara prestige. Många människor lägger ner alla sina pengar på bilen bara för att ”showa” med vad dem har. Men dem kan knappt ha råd att äta eller köpa mat. Idiotiskt, men, Prestigen är viktig tydligen.

Så kommer man till Sverige, i våra länder är BMW och Mercedes vanligast. ALLA taxibilar i stort sett är Mercedes, just därför att dem har kvalitet och håller bra. Dessutom så är delarna väldigt billiga, i jämförelse med om man skulle äga en volvo där, herregud vad delarna skulle kosta. Så vi växer upp med just dem två bilarna som favorit och vi bildar helt enkel en föranisk kärlek till dem. Jag älskar BMW och Mercedes själv så =).

Som jag nämnde i tidigare inlägg, svensken jobbar oftast 7-16 och invandraren oftast det dubbla, utan lediga helger som svensken unnar sig. Klart att man då kan tjäna extra och ha råd med en sån dyr och fin bil?
Jag har en kompis som har en Lexus i Umeå som uppskattas vara värt 400.000 kr. Man ser verkligen svenskens blick när man åker i den, avundsjukan och hur många tänker ”djävla invandrare, han lever på soc och jobbar svart så han har råd med bilen”.

Till att börja med, va fan tror folk, soc ger inte direkt gröna ängar och guldhögar. Dem ger så man knappt klarar sig. För det andra, som min vän då, han jobbar heltid på en möbelaffär samtidigt som han jobbar heltid på sin restaurang som han äger. Från morgon till kväll, 7 dar i veckan. Har man då inte råd med en sån bil?

En annan sak är att en 18 åring med fast anställning kan köpa en bil för 500.000 kronor i Sverige. Det finns något som heter avbetalning och lån (och tro mig, inte alla länder har det så).  Så varför skulle en invandrare inte ha råd med en sån bil? Det är inte direkt så att vi lägger fram 500lax på bordet och pekar på en bil.

Sista saken jag har att säga om just detta.. Svensken har oftast en stuga.. En mortocykel kanske? En villa? En skoter? Reser lite då och då? Super? Bara där går en massa pengar åt. Invandrare har SÄLLAN en stuga eller en skoter eller en mc eller reser varje år hit och dit. Och dem flesta invandrare dricker inte lika tungt som svenskar gör, visst finns det dem som gör, men svenskar toppar alkoholkonsumptionen med hästlängder. Där försvinner också en hel djävla drös med pengar.

Jag jobbar, jag tjänar pengar och jag sparar och jag köper precis det jag vill ha. Jag har ingen skoter, jag har ingen mc, jag dricker inte och jag röker inte. Klart som fan jag har råd att äga en lyxbil då. Jag har ju inga andra utgifter än just bilen och huset.

Jag klankar inte ner på svenskar, eller invandrare nu så ingen bör ta åt sig. Delar med er av min synpunkt. I nästa avsnitt av ”Svartskalle Vs Svenne” handlar det om varför vi invandrare är så djävla självgoda, så bra självförtroende och har så grymt bra självkänsla.

4 Svar till “Varför har svartskallar BMW/Mercedes?”

 1. Erik

  Bra text:)

  Svara
 2. Daniel

  Tjena! Bra skrivit. Är själv fullkomligt såld Bmw. Har provkört den och det är en grym körupplevelse.
  Hade tänkt mig köpa en M5 som ser ut som den här ungefär. Riktigt grym!

  Ha de!

  Edit. Fel länk.

  Svara
 3. Snigel

  Bra skrivit men jag är nog inte en svensk eller invandrare jag jobbar som fan, dricker inte reser inte,har ingen stuga, har inte materialistiska saker och har ingen bil har bara cash.

  Svara
 4. Mohammed Malte

  Intressant. Men varför är det så med prestige? Verkar ju urbota dumt att köpa en 500 k bil på avbetalning när man bor hos morsan. Eller jobba 7 dar i veckan för att ha råd med lyxbil.
  Varför showa off när man inte har cashen?

  Svara

Lämna en kommentar