Den rätta, finns han eller hon?

Inlägget publicerades 5 mars, 2009 kl 00:12 | Kategoriserat under Kärlek, Värderingar.

Den rätte kanske?Jag har länge undrat.. Undrat och funderat över detta. Den rätta? (Jag kommer säga den rätta och inte den rätte för sist jag kollade så var det kvinnor jag tänder på).
Samtidigt som jag har undrat, har jag också träffat kvinnor som jag trott varit den rätta.
Men finns det egentligen någon som verkligen är, ”DEN”  ? Kvinnan som får marken under henne att vilja öppna sig och sluka henne hel för sin perfektion?

Vänner, bekanta, fiender och okända, alla dem som har en partner eller ska jag säga dem flesta menar att deras anda hälft är Mr(s) Right. Men sen har det tagit slut, och när dem har träffat någon annan så säger dem samma sak. Jag är inget undantag.. När jag träffat en tjej så har jag sagt: ”Hon är den rätta” Men så har jag sagt nu flera gånger..
Hur kommer det sig?

Men låt oss ponera (anta) att den rätta finns.. Hur kommer det sig då att 99.9% av gångerna bor hon i samma stad? Kanske en på jobbet? På nätet i grannkomunen? Eller rentav i samma land? Biblioteket? Ica?
Hur kommer det sig att den man älskar och den man känner är den rätta bor i samma land, kanske rentav i samma stad? Jag förstår inte. Av alla 6 miljarder människor som finns där. Råkar den rätta finnas så otroligt nära mig? Detta kallar jag mirakel!

Så ärligt, jag tror inte att den rätta eller rätte finns. Däremot tror jag att det finns någon som är så otroligt nära. Alltså någon som man känner ”wow” för. Ett hallelujah moment liksom.. någon som verkligen har de egenskaper man gillar eller rentav älskar och sen så börjar man älska den personen och då blir han eller hon DEN, DET, ja, kalla det vad du/ni vill..
Men liksom det lär ska finnas 100tals likadana människor? Kanske dem bara bor i ett annat land? I en annan stad? Så jag tror också att man lär sig älska personen i fråga mer och mer.

Sen är det också så att man lurar sig själv, tror jag i alla fall.. Man tror att, ja den här tjejen eller killen, vilket kap! Snygg, romantisk, omtänksam, ja alla egenskaper man söker hos en person. Men sen så har personen också några dåliga sidor och det döljer man oftast i början. Upptäcker man kanske sen dessa dåliga sidor så brukar man ofta titta åt andra hållet.

Men jag gillar att vi kan skapa en drömtjej eller kille som efterliknar våra behov. Vad vill vi ha? Ska personen vara snygg? Eller räcker det att den personen ser bra ut? Eller är det egenskaperna man tittar främst på?

Så vad jag vill säga med detta inlägg är nog att:

Det är konstigt vad kärleken gör med en.. En person som kanske är långt ifrån dina drömmars partner, blir din verklighet.
Alltså man skapar en bild av en person och man älskar denne över allt annat.. Man bortser personens dåliga sidor och ser bara dem bra.. Eller så täcker dem goda över dem dåliga..
Bara man älskar…

5 Svar till “Den rätta, finns han eller hon?”

 1. Mia

  Har funderat på exakt samma sak många gånger o några svar på de får vi väl vi aldrig *suck<’

  Svara
 2. Linda

  Så kanske det är…………. Kärleken är ju blind…..

  Svara
 3. Hanna

  Knepigt det där. har också funderat i de banorna säkert 100 ggr eller mer.
  Det är väl så att medan man är tillsammans med någon _är_ ju h*n den rätta/e. Förhoppningsvis i alla fall. Det finns ju tyvärr exempel jag har sett på nära håll, där allt har varit en total katastrof, men i det stora hela så….

  Svara
 4. Marit

  Hej! Jag tror inte det finns en Mr right… Jag tror det finns en Mr Right NOW, och det kan vara så flera gånger, allt beror på var i livet man befinner sig. En som inte är rätt nu, kan vara rätt om en månad, ett år, tio år… Finns ju gott om historier om folk som hittat tillbaka till sina ungdomskärlekar till exempel efter massor med år. Samma sak gäller åt andra hållet, en som känns rätt nu, är det kanske inte om ett tag… /Marit

  Svara
 5. ♥ Qamilla ♥

  den rätte kanske är just det..för stunden.
  Kärleken är evig men objekten ändras..
  Känslan är nästan alltid den samma..
  Sen kanske man inte ska säga ”du är den rätte för mig, för stunden”
  till någon.. men iaf :P

  Svara

Lämna en kommentar