Teknologi = Mänsklighetsdödare.

Inlägget publicerades 22 mars, 2009 kl 23:42 | Kategoriserat under Diverse, Värderingar.

CyberSpaceHar ni tänkt egentligen hur bra teknologin är? Hur underbar och härlig och den har gjort att vi kan kommunicera med allt och alla överallt i världen. Det finns program som direkt översätter det du skriver, det finns telefon så du kan ringa vem du vill när du vill. Vi har internet och inom 30 sekunder har mottageren mailet som du skickat iväg. Inga snigel mail här inte! 7 åringar går runt med mobiltelefoner för att deras föräldrar vill hålla koll på dem eller ifall någonting skulle hända så skulle dem kunna ringa mamma och meddela direkt att dem har fastnat i sandlådan eller att kråkan inte smakade bra.

Men var är vi på väg egentligen? Är det bara posivitet i denna avancerade och framfusiga teknologin eller finns det negativiteter också? Hah, ännu ett inlägg där jag jämför, men varför inte. Bloggen ska ju handla om mina tankar så here goes nothing. Vi börjar med.

Vi kan ta internet som ett exemepl. Internet, kan man leva utan det? Kan, kan man absolut men vill man? Nej, i alla fall inte jag. Det finns precis allting där, vad jag än vill veta finns ute på det stora internet. Vill jag tapetsera hittar jag information där, vill jag ha ett recept så hittar jag information där. Sen har vi msn, där alla våra vänner är och diverse sidor och forum där vi spenderar ganska mycket av vår tid. Aldrig har det varit enklare att få tag på människor från hela världen, chatta, ragga, kolla på porr, kolla på bilder och hitta information i tonvis.

Sen har vi mobiltelefonen, ett sms skrivs på några sekunder och man har talat om vad man har gjort, var man är och vad man ska hitta på för sin vän inom några sekunder. Glömmer vi mobilen hemma så åker vi tillbaka och hämtar den för tänk om någon ringer? Eller när någon ringer med skyddat nummer och man missar samtalet. Grubblar man inte hela dagen på vem det kan ha varit? Någonting viktigt? Vad ville personen i fråga?
Bekanta kan vi skicka ett sms till någon gång i månaden ”Hej hur är det? Hoppas att allt är bra, kram Romeo” och sen har man hört av sig..

Sen har vi ju datorn, finns det någonting vi inte gör på datorn? Vi använder den ju till allt. Jag använder den till att kolla film, ladda ner från nätet, skriva brev (Läs: Mail), göra olika kalkyler, räkna ut siffror och som jag gör nu fixar min affärsplan via datorn. När jag ska lyssna på musik så är det datorn som är på och så voila , har jag allt jag behöver. I en dator och en mobiltelefon.

Men vad är det då vi förlorar? Jo den mänksliga kontakten. Jag kommer knappt ihåg innan mobilen och internet tog över, men träffades man inte mer då? Hittade man inte på mer saker än att bara sitta hemma på msn och chatta eller prata på telefon? Sen då, är det mänsklig kontakt? Vi kommer ju för fan att bli apatiska neandertalare i framtiden. Kompisar träffas på nätet och säger ”hej hur är det” och bockar i ”Nu har jag träffat Linda” klart! Då ska vi se nu är det Sarah som gäller! Så, nu har jag sagt hej där också.

Tycker det är synd att det ska vara så. Varför ska barn gå runt med en mobiltelefon? För att ringa sina föräldrar om något händer? Men varför? Hur gjorde vi förr, var världen mindre säkert? Dog barn av att inte ha mobiltelefon? Eller dog vi av att skriva ett brev för hand? Är det för en sekund personligt längre? Herregud, det finns ju för fan TELEFONSEX och CYBERSEX. Till och med sexet har tagit steget utåt. Är vi så intraverta att vi behöver detta?
Nej fy fan, teknologin är vår största fiende, som cancer. Den kommer att sprida sig igenom alla hem och hus och till slut ta över allting. Vi kommer att bli datazombies som sitter framför datorn och allt vi gör , t om att lära oss om hur vi tapetserar kommer vi använda datorn för. Jag lovar er, hade jag kunnat trycka på ”Tapetsera > ENTER” så hade jag gjort det. Jag är redan en zombie.

Vi måste göra någonting åt saken !

Ironin i det hela är att jag skriver detta med hjälp av en dator och med hjälp av internet visar jag detta för er. Och ni använder datorn och internet för att läsa inlägget!

6 Svar till “Teknologi = Mänsklighetsdödare.”

 1. Sarah

  Jag brukar inte vara den som kommenterar bloggar men nu känner jag att jag måste. Jag håller med dig om att tekniken börjar så smått ta över. Vi tappar kontrollen över det. Men som en mening du skrev ”Internet, kan man leva utan det? Kan, kan man absolut men vill man?”. För vissa personer går det inte att leva utan. Jag då som går på högskolan, all vår kontakt med lärarna går via internet så har vi inte internet så kan vi inte klara en kurs. All information går via vår egen ”community” och den måste kollas av varje dag. Detta har gjort att man är bunden till denna datorn. Även om jag känner att jag vill ta en dag ledigt, så går inte detta för den jävla sidan måste kollas hela tiden. Man måste vara uppdaterad hela tiden.

  Folk pratar om att stressen håller på att ta över och jag tror att tekniken bidragit till detta. Man ska aldrig mer behöva vänta på någonting. Allt ska ske fort, gärna fortare än vad som är realistiskt.

  Jag är helt för teknik, men varför måste det ta över. Aktuellt just nu är ju att Sverige ska vara lilla landet lagom, varför ska inte detta gälla teknik?

  Svara
  • Romeo Patrick

   @Sarah: Det är sant som du säger. Det är helt sjukt egentligen, man stressas sönder för man inte kan vänta. om datorn är seg då är det galet. Om internet går sakta då får man damp. Ja, just därför det känns så djävla bra att bo utepå landet. Man slipper mycket av detta. Det är mer avskiljt. Nästan så jag ärligt önskar jag kunde bo i en stuga utan internet/dator. bara tvn (den kan man faktiskt inte klara sig utan) och mobilen. No mass haha

   Svara
 2. Hanna

  Jag klarar mig utan allt det där. Har testat flera ggr bland annat när man är hos vänner och hälsar på och som faktiskt inte har internet m.m. De första dagarna så har man lite smått abstinens och halv panik, men efter ett tag tänker man inte ens på det där med att man måste surfa, ringa eller liknande.

  Det är såååå skönt! För precis som du skrev så åker man hem och hämtar mobilen om man glömmer den och så vidare. Däremot så är jag inte så stressad över att ha missat samtal, jag missar samtal konstant för jag har alltid min telefon på ljudlös (till makens stora förtret), det som stör mig mest är att jag själv inte kan ringa. *S*

  Däremot håller jag med om tv:n… den är ett MÅSTE!

  Svara
 3. Hanna

  Det var faktiskt lite när jag såg dina renoveringsbilder som jag fick tummarna ur… Så i helgen börar vi riva tapeter i hennes rum också. Ska bli så trevligt att få det gjort någon gång.

  Tv-bänken är faktiskt en bokhylla egentligen som vi lagt ner och sedan köpt ben till. IKEA.
  http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20116274

  Den är väldigt praktisk då man både kan köpa luckor och lådor till den. väldig flexibel.

  Förstår att du är lite frustrerad över väggarna som är bubbliga. Hade jag varit du så hade jag nog satt renoveringgipsskivor. De är ca 5mm tjocka. Brukar bli bra resultat.

  Svara
 4. Karro

  Exakt! så varför inte stänga av mobilen på natten? Då använder man ju den ändå inte och man riskerar inte att bli väckt av puckon mitt i natten.. *hosthost*
  Och JA, tvn är ett måste! =D

  Svara
 5. Anna

  Tack så jättemycket för dina snälla ord om min blogg och vårt hem :-) Det värmer med sådana kommentarer! Ojdå, det låter som om du har en del utmaningar framför dig med renovering, men du kommer förhoppningsvis att lära dig mycket på vägen. Jag önskar dig all lycka till med kommande projekt! Angående de frostade kuberna så kommer de från Elkedjan.
  Du är varmt välkommen tillbaka till min blogg! /Anna

  Svara

Lämna en kommentar