Dag 5 – Spenderandes på Djursjukhuset.

Inlägget publicerades 21 april, 2009 kl 11:55 | Kategoriserat under Hundar.

AkiraDen hemska dagen

Dag 5, en utmattande, stressig och väldit tung dag. Dag 4 flåsade Akira och hade sig, men jag trodde det berodde på värmen i hagen som jag hade på 24-25 grader så jag sänkte den till 21-23.
Jättebra tänkte jag, nu flåsar hon inte lika mycket längre och försökte för allt i världen få i henne vatten. Dag 4 drack hon trots sitt flåsande.

Sen kommer vi in på Dag 5, där Akira flåsar kraftigt, när hon somnar låter det som hon har ngt i halsen för hon nuffar till riktigt ordentligt vid varje (extremt snabba, hårda) andetag. Hon vägrar dricka, hon går ifrån sina valpar (hon gick till sovrummet och la sig under sängen).

Så blir man självfallet orolig och ringer då ringer jag 3 veterinärer och ingen kan hjälpa mig utan dem ber mig åka till Djursjukhuset i Skara.

Sagt och gjort

Jag ringde dem vid 12 och fick tid på Blåstjärnans djursjukhus kl 13.00. Vi packade alla valpar i en sån där ”plocka ren tvätt i korg” (Inte dem djupa, dem som är avlånga), och tog med alla till veterinären.

Väl där fick Akira en massa beröm för vilken fin hund hon var, inte vaktandes, inte morrandes, ingenting utan hon bara vifta på svansen och hälsade alla välkomna som kom för att titta på henne. Totalt kom 2 sjuksköterskor och en veterinär.

Veterinären brister ut: Oj då! Nu är jag påkissad!

Akira fick sig en dropp och låg där och lät alla valpar snutta så härligt på henne och hennes flämtande och flåsande las ner. Enligt veterinären för att droppen går direkt i blodet så kan den mest livlöse hundenställa sig på benen. Sjuksköterskan som satte i droppet lät först en hel del av droppets innehåll rinna ut på filten som Akira låg på (antagligen för att få bort all luft ur den), men det va som en mini vattenslang som hon lät droppa ner på filten i alla fall till en stor pöl, som inte syntes!

Veterinären kommer sen in och undersöker Akira, tar henne runt magen, även hon berömmer Akira för hennes oerhörda lugn och välvilja (snacka om att vara stolt) och konstaterar att ingenting verkar vara i magen. Blodprover dogs för att se om hon har kalkbrist och även för att se hennes njur/lung värden. Dem var en aning för höga, dock tyckte hon att det var normalt. Hon passade dessutom på att fråga om Ultraljud är på tal för då ser man närmare. Har man redan kommit upp i 4000+ så gör nog inte 700 kr så mycket mer. Så , jag tog med henne till UL där hon undersöktes och där konstaterades det att hon hade lite vätska kvar i livmordern, men även detta kunde vara normalt eftersom hon håller ju på bearbeta det genom hennes flytningar.

AH! Glömde berätta om veterinären, när hon låg där bredvid Akira och undersökte henne ställer hon sig upp och känner hur hela knät/låret är blött! Hon skrattar lite och säger ”Oj då Nu är jag påkissad!!”. Jag skrattade och förklarade att det var sköterskan som hade hällt ut lite dropp =)

VA?! Finns det sjukhus för hundar också?!

Väl inne på akuten med Akira ringer jag pappa och förklarar läget, han säger jaha var är ni då? Jag säger på sjukhuset. Så säger han ”Va? Tar sjukhus emot hundar också?”.. Nej pappa, hon är på djursjukhuset, ett sjukhus för hundar…

Så brister han ut ”VA?! Finns det sjukhus för hundar också??!?” helt häpen över det hela. Det tyckte jag var ganska sött.

3 Svar till “Dag 5 – Spenderandes på Djursjukhuset.”

 1. Kristian Andersson

  hejsan.

  Det e bra att vi har hundsjukhuset här i skara. Va inne med ozzy för ett tag sen med hans sår på halsen bl.a. Det e ju inte såå himla dyrt som folk säger.

  Och lycka till med alla valpar som tittade ut!!
  Många fina kort. Ser fram emot att ozzy ska få en liten här hemma.
  Men det dröjer nog ett tag till..

  Och krama akira från oss. Bra jobbat. ;)
  Hoppas allt går bra nu.

  Vi tittar gärna förbi nån dag om ni känner för det.

  MVH – Kristian och Ozzy

  Svara
  • Romeo Patrick

   @ Kristian Andersson:
   Ja det är så sant så, inte extremt dyrt men samtidigt beror det på om man kommerpå akuttid, som vi gjorde. Det kostar alltså bara AKUTTIDEN (innan dem ens hunnit kolla på hunden) 1600kr. Sen tillkommer diverse små avgifter. Vi hamnade ju p 5000 så det är ändå ganska saftiga pengar. Ja, idag skulle vi kanske ses va? Ser fram emot det =)

   Svara
 2. Hanna

  Hoppas att Akira snart blir bättre igen. Inget roligt när de man älskar mår dåligt.

  Tycker också din papps fråga var lite söt :)

  Svara

Lämna en kommentar