En annan passion – Rakning (Barberare)

Inlägget publicerades 10 maj, 2009 kl 10:05 | Kategoriserat under Bilder, Diverse.

romeo062

Notera, alla bilder är klickbara

Som många/några/alla/få av er vet så är jag dessutom barberare. Många frågar mig hur jag kan så otroligt många grejer, hur man får tid för saker och ting. Det handlar om prioritering. Har alltid prioriterat kunskap i mitt liv framför annat. När andra var med sina vänner höll jag på med att börja jobba, lära mig det ena och det andra. När jag va ca 20 år gammal, efter en lång tids vädjan att få börja raka med kniv (Men alla tyckte att det var för riskabelt och avrådde mig) så sket jag i deras åsikter och tänkte att i värsta fall skär jag upp mig själv och då kan jag ha ärr och leka Badboy.

Så när jag var i Libanon på semester så köpte jag två stycken moos (rakkniv) och frågade i affären hur man ska göra. Han sa att man löddrar upp en uppblåst ballong, sen ska man raka den. Man ska hålla på tills ballongen slutar spricka (så man lär sig vinkla kniven). Detta är för att ballonger har ju en viss rundning som vi människor har.

Dåså tänkte jag, let’s hit it!. Jag löddrade upp ballongen och rakade. Den sprängdes inte. Så jag testade att göra bockskägg, olika stilar och fortfarande inget ”PANG”. Så då bestämde jag mig för att gå steget vidare. Löddrade upp mina lår och ben och rakade av dem. Sen mina armar på vissa ställen. Sen lurade jag släktingar att jag hade gjort det länge och fick då raka deras nacke (Alltså linjen där man har håret, fick göra den rak). Så småningom försökte jag på mig själv och allt gick bra.

Än idag har jag varken skurit mig själv eller någon annan (Eller jo jag råkade trycka i den lite för hårt en gång när jag inte hade linser/glasögon på mig, så distansen var lite svårmätt då jag knappt såg något).

Så, nu ska jag låta bilderna få tala på vad jag gör =). Många tror att barberare = Endast skägg. Det är det också. Men inte om man heter Romeo, då ska man alltid ta steget högre.

romeo0871romeo075dsc00620dsc00619Blank20070813473

Would you like me to shave you?

8 Svar till “En annan passion – Rakning (Barberare)”

 1. IQ Badboll

  Fy fan romeo, det e skitsnyggt å va otroligt duktig du är!

  Svara
 2. ErikssonMaria

  Oj vad häftigt! Riktigt snyggt med mönster sådär ju.(och duktigt såklart)

  Det kan jag tro. Spännande med något eget!
  Jag har tänkt tanken förut att öppna djuraffär men det skulle aldrig fungera för jag skulle fan inte kunna sälja djuren. Haha, jag är för mesig och skulle oroa mig för va de kom till för människor. =)

  Ja allt är bättre än inget. Och det finns ju massor som inte har något arbete alls.
  Klart jag kan det. Ska leta igenom alla bilder och se om jag kan bestämma mig för en favorit. (= Ska bara orka plocka fram externa hårddisken först.
  Är trött efter 7 timmars tapetrivning och jobb efter det. Hihi

  Svara
 3. Hanna

  Men herr min skapere eller nåt. Så jäkla snyggt. Du är ju hur duktig som helst.

  Svara
 4. Maley

  Fan vilka grymma frisyrer:D Skulle lätt kunna ha en sån;) En döskalle på sidan:D WÖÖÖW!

  Svara
 5. Solan

  Måste bara fråga… När du rakar såna där mönster, färgar du det sen?

  Kul grej, slipper ju tatuera och kan byta mönster efter humör *ler*

  Svara
 6. Göteborgs Carro

  Hejsan,..
  Kan ju inte gå ifrån denna sida utan att ha skrivit en kommentar.. Du e riktigt duktig på de du gör (Raka olika mönster).. Man blir riktigt imponerad. Som du ser är jag en tjej, men det är så att jag har rakat på ena sida på huvudet, coh jag e rätt sugen på att göra nåt mönster, typ nån stjärna eller så.. Men du bor väl tyvärr inte i Göteborg va?
  Annars hade du fått en peng för att fixa min frilla..
  Hur som helst, lycka till i framtiden, du e ritkigt duktig!!
  // Carro

  Svara
  • Romeo Patrick

   Hej Carro, vad roligt att du gillade bilderna. Det är faktiskt lite unikt för i Sverige vilket är ganska härligt :) Jag bor i Skara så är ganska nära göteborg. Ska du ha som jag har på vilderna? att allt annat är rakat? eller vill du ha så stjärnan består av rakad del?

   Svara
 7. Maria

  Finns du i Göteborg?
  I så fall har du någon tid på fredag 30/9?
  Tack!

  Svara

Lämna en kommentar