Män vs Kvinnor

Inlägget publicerades 1 augusti, 2009 kl 01:26 | Kategoriserat under Diverse, Värderingar.

Eftersom jag kommer från utlandet får jag ofta mycket fördommar mot mig. Inte alltför länge sen blev jag tillfrågad om jag är en ”som bossar över tjejen”, och jag blev totalt nollställd. Varför skulle jag va det? För att jag är en svartskalle? Va fan?

Nej jag bossar inte över tjejen. Hon ska lyda ändå!! (SKOJAR FÖR FAN SLAPPNA AV).

Men sen slog det mig. Man klagar på att män är högre upp än kvinnor och att det ska finnas jämnställdhet (SKITSNACK, kommer aldrig finnas och bör aldrig finnas). Vi är olika, ingen är bättre än den andra men jag är en person som starkt tror att vi är lämpade för olika saker i livet.

Men tänk så här alla män, och kvinnor på följande.

Om en båt brinner eller krashar mot ett isberg. Vem får då hoppa i livbåtarna först? Jo, kvinnor och barn.
Om man går in på en restaurang, vem får gå in först? Ladies först….
Om det brinner i ett hus?!? Kvinnor och barn
På flygplatsen, vem får gå in först på flyget? Ingen djävla aning.

Så hur fan kan man säga att mannen är mer värd än kvinnan när kvinnan har dessa privilegiums?!?

Haha =) Detta var ett roligt inlägg, som ni förstår med glimten i ögat.

Jag kom att tänka på detta inlägg för att härom veckan så körde jag några av mina vänner från Skövde till Skara och Sarah skrek då på mig att jag inte får köra för fort (Jag är tyvärr lite väl galen i trafiken, något jag verkligen inte är stolt över men som jag samtidigt försöker sluta med). Så jag undrade va fan det spelade för roll och hon sa att hon va rädd om sina barn!! (Hennes son var med i bilen samt att hon var höggravid med världen sötaste Novalii (som hon kom att heta)…

Så jag svarade ganska enkelt ”En liten fråga, tror du seriöst jag är mer rädd om dina barns liv än mitt eget? Jag riskerar inte mitt eget liv för fan”..

Så det slog mig samtidigt som jag sa det. Man säger ofta ”tänk p att det finns barn i bilen”. Men va fan gör det? Det finns vuxna också, om vi dör, spelar det någon roll om det var ett barn eller en vuxen? Det tycker jag inte

Men det roliga, det absolut bästa var att några dagar efter ringer Kristian (Sarah’s sambo) mig 3 på natten och säger att babyn är på väg. Och vem fan tror ni ska köra? JAG.

På väg till SSK, vem tror ni ber mig stampa gasen i botten samtidigt som hon har värkar och flämtar? Ingen mindre än Sarah!. Haha! Så vad tror ni er härliga Romeo säger?
Tyvärr, jag kör lagligt, jag vill inte köra för snabbt, det finns barn i bilen”.

Dock kan jag ju säga att man inte ska reta en kvinna som ska föda…Det fick jag erfara så nog fan var det gasen i botten. Och inte klagade hon då!

HAH!

23 Svar till “Män vs Kvinnor”

 1. mimmi

  så jävla sant…

  Svara
 2. Mats

  Bra inlägg. Så gjorde jag då jag hade snutar i bilen. Nu ska vi köra lagligt sa jag då dom hade bråttom till krogen på fyllan då jag körde taxi och skulle ha mig till att dra en U-sväng på birgerhjalsgatan i sth då dom varit ute i två veckor och gett oss dryga böter då vi gjorde det. Skulle inte tro det va?… Jag körde sakta och runt hela stan. Dom höll på att explodera i bilen men vad skulle dom göra? Det blev ingen u-sväng vid slussen heller och inget stopp där det var trefikfarligt utan ända ner till färjorna och vända där och sen ner till Patricia.

  Apropå Blandrasavel. http://galaxybloggen.blogspot.com/2009/07/blandrasavel.html

  Det är våra synpunkter på blandrasavel (jag och fästmöns). Att avla på Amstaff/Pitbull är iofs inte fel vill jag påpeka för det är samma ras med olika linjer bara som jag ser det. Men det blir blandraser och dom är inte kollade innan och bakåt osv, osv. Det blir svårare att sälja dom och ingen vet om dom blir friska eller inte. Läs det vi skrivit ihop och återkom med kommentarer så får vi diskutera, gärna på msn.

  /Mats

  Svara
 3. Mats

  Hej Romeo.

  Jag råkade tyvärr radera ena halvan av din kommentar till inlägget för jag var trött, det är ju snart morgon;) Jag har läst det iaf och vi kan prata om det på msn. Jag tycker det är för jäkla lågt om någon blir hotad utan anledning, vilket det var frågan om. Man vinner inget genom att nästan direkt idiotförklara och mordhota folk. Det tror jag att jag ska ta upp med dom på Pitbullforum.

  Det är så att dom i tråden ”Hundskojare” sitter och tar upp olika annonser och oseriös bladnrasavel som vi vet. Hamnar man där och sedan kommer in på Pitbullforum som registrerad användare som du gjorde och läser vad dom skriver om en så är det inte lätt att få igång en vettig diskussion. När du dessutom som du säger fick ta emot hot ja då är det verkligen inte bra. Jag har läst om den där tjejen som har kennel som fått bilen förstörd och tomten och blivit hotad. Vem som gjort det vet jag inte. Det låter jag vara osagt.

  Min uppfattning är efter att ha varit på Pitbullforum ett tag att det är det bästa forum jag varit på vad gäller raserna och det är väldigt trevliga människor. De flesta skulle du gilla lika bra som mig och Rebekah (som är en mycket trevlig tjej och framför allt duktig på dessa hundraser, blandrasavel osv). Hon gör du rätt i att du lyssnar på. Skulle alla vara som henne vore det inget problem som du säger.

  De flesta ÄR bra Romeo. Om du pratar med de ”tyngsta” namnen på det forumet vad gäller Pit Bull. Jag skulle kunna nämna tre stycken direkt, så har dom blivit hotade eller iaf haft ordentliga internettjafs med folk. En som är moderator på forumet säger att det är ca 20 st som har betett sig illa och han har stängt av så många. Men nästan alla är jättebra och jag är säker på att skulle du lära dig och kunna detta ordentligt så skulle du hålla med dom i sak som man brukar säga, det vill säga om vad det handlar om. Dom skulle acceptera dig och få respekt för dig om du ändrade dig det lovar jag dig. Det var en ung kille igår som dom talade till rätta för han ville avla på en hund med C höfter med föräldrar med ännu sämre höfter. Han blev sur först men sedan förstod han och allt var bra. Det är stort tycker jag att man inte är för stolt utan kan erkänna att man inte behärskar en sak och är villig att lära av andra och ta till vara all den kunskap dom har.

  MEN då man bemöts som du gjorde och dom har en tråd i full gång redan innan du kommer in på forumet och som du säger innan du börjat avla där du idiotförklaras och kallas allt möjligt ja då är det klart att det blir konflikt.

  Det finns alltid några dåliga äpplen i varje skörd. Men jag ska inte gå in på det för mycket för det är inte bra att andra ser sådant även om det förekommer överallt. Vi ska hålla ihop vi som har dessa raser och upplysning istället för fördömande, diskutera istället för att tjafsa och hota, det är enda sättet att komma någonstans eller hur?

  /Mats

  PS: Vi ses på msn

  Svara
 4. FRÖKEN ERIKSSON

  SV: Ja jag förstår precis vad du menar :)

  Svara
 5. FRÖKEN ERIKSSON

  SV: Haha nej jag tänker inte vara bitchig i något inlägg jag är inte desperat efter andras uppmärksamhet :)

  Svara
 6. Nicole

  Så sant så! Detdär var ett väldigt bra inlägg och det berörde mig! :D

  Svara
 7. Nicole

  Ja, jag klarade mig bra hade kunnat gå åt helvete egentligen! Jag hittade din blogg via en annan blogg då du hade kommenterat :)

  Svara
 8. Hanna

  Ännu ett underbart inlägg :) och som alltid så ligger det mycket i det du säger. Det kommer aldrig att bli jämställt.

  Svara
 9. Nicole

  Jag har egen häst :)

  Svara
 10. Nicole

  Haha, jag vet! men tyvärr tror inge mig då dom träffar mig. Bloggläsare som kommer fram säger att det inte märks. :)

  Svara
 11. em

  håller med dig.
  alla snackar om ”jämställdhet” osv.
  men vi vet själva att vi är menade till att göra olika saker.
  därför blir det som det är.
  det går inte att ändra på.

  rösta på mig som veckans blogg?
  ( nummer nio )
  http://lillsazza.blogg.se/2009/july/rosta-pa-veckans-blogg-1.html
  skriv till mig när ni röstat.
  eftersom OM jag vinner blir alla som röstat länkade och jag skriver även några fina ord om bloggen.
  tänk på! ju mer du sprider ut länken till, desto större chans att jag vinner, större chans att du blir länkad, och du får mer besökare.
  sounds fair tycker jag :)

  Svara
 12. Hanna

  Jajjemen! Jag går så ofta jag hinner. Brukar bli en runda som är ca 8 km. Nu under semestern har det varit lite dålit med den varan bara. Ska ta tag i det igen nu i veckan. Vet att det är viktigt med motion och träning också och inte tro att det ska lösa allt genom att ”sluta äta”.

  Svara
 13. em

  answ:
  haha ja precis :D
  ska jag vara ärlig brukar jag inte heller göra det.
  tycker bara det är allmänt jobbigt med folk som sprider länkar.
  haha men jag kände att, jag vill vinna denna.
  och dom som röstar ska få någonting för det, rätt ska vara rätt.
  haha, ja, snäll kille? :J

  Svara
 14. Hanna

  Jag sökte efter Theme for Word press och fick upp en jäkla massa sidor. Sedan tog jag de jag tyckte var hyfsade. Om de var svenska eller engelska kollade jag inte på. Därav svengelskan antar jag.

  Det här med att ändra i Temana. Gör du det i WordPress? I typ redigeraren under utseende? För hur jag än öppnar sidor där så hittar jag inte hur jag ska kunna ändra. Men det är mest handhavarfel antar jag.. :)

  Du rågade efter min msn häromdagen: Den är rabarber77@gmail.com

  Svara
 15. mimmi

  hittade din blogg via att du komenterade towas…rolig och läsvärd blogg föresten…fortsätt så

  Svara
 16. em

  answ: haha inte ensam? :)
  jag har inte kollat riktigt men :)
  haha de hoppas ajg du gjorde :j
  du får kolla igenom den helt enkelt :D

  Svara
 17. em

  answ: haha nej jag bloggar helt själv faktiskt :)
  jag tänkte ” vi ” som människorna.
  du är även inblandat i det, :)
  haha jo jag har tänkt på det oxå.
  men jag vill ha en ” signatur” i slutet. så jag ska sattsa på att göra den mindre när jag hinner :)
  jag vill ha en svartvit design för jag tycker det är stilrent :D
  men ska därför försöka få mycket färg i inläggen istället :D

  Svara
 18. Sessy

  Vilken pudding du var då. Bra inlägg, lägger till i mina favorit. Keep up the good work!

  Svara
 19. katy

  haha jaså! jag väljer att tro att sperm_sperm_sperm_sperm valde ut mig speciellt, det är mycket roligare då! ;P

  Svara
 20. em

  answ: haha jo jag har faktiskt länkarna i rosa :)
  haha jag förstår vad du menar :D
  men, vitt tycker jag är en glad färg oxå.
  även fast den inte är färgglad som grön eller liknande :d
  haha tack så mycket, men jag ska göra en helt ny signatur :D

  Svara
 21. Linda

  Jag har många gånger undrat om feministerna i själva verket är avundsjuka på männen. Själv är jag inte feminist för tjejer kan ju vara väldigt elaka mot varandra. De som skriver mest efter jämställdhet och gnäller över hur alla karlar är, är ju inte bättre själva.

  Svara
 22. Sarah

  OH, lite publicitet! ;)
  Det jag menade när jag ”skällde” på dig var mest att jag var mer rädd om mina barns liv än om MITT eget… Ditt liv skiter jag ju i! ;P Skämt å sido! I ett baksäte har man ju ingen kontroll hur säker föraren än känner sig, och som mamma är man nojig, för ALLT som gäller ens barn… ;)
  Ska man däremot FÖDA barn tar nån omänsklig kraft över kroppen och då finns inga regler :P
  Förlåt att jag gastade på dig Romeo!
  Och bra inlägg!

  /Sarah

  Svara
 23. Sarah

  Ja det förstod jag. Tog inte alls illa upp eller så ! :) Skrattade gott när jag läste inlägget och insåg hur knäpp man är ibland! :)

  Svara

Lämna en kommentar