Rätt åt dig… Eller är jag för rå?

Inlägget publicerades 16 augusti, 2009 kl 13:15 | Kategoriserat under Diverse, Värderingar.

CrashFör några månader sen när jag var på väg till Skövde och såg en massa bilar som stod stilla och då var det bara att sänka hastigheten så inte polisen tog en.

Det var bara det att det var 5-8 bilar och en massa tända ljus. Jag insåg då att någon hade kört ihjäl sig och man blundade och sa vila i frid till dem som dött. Senare den dagen fick jag höra att att det var ungdomar på 16-17 år som hade gått bort.

Historien som den blev förtäljd var att det var tre ungomar, två killar och en tjej som var i Töreboda och drack och hade sig och dem bestämde sig för att sno en bil och åka till Skövde. Väl i Skövde insåg dem att dem ville ha cigaretter så dem tänkte vi åker till Skara för att hämta paketet.

På väg till Skara ska den onyktra föraren som aldrig kört bil i sitt liv fått sladd på bilen och körde av vägen. Det värsta tänkbara scenariot är ju att köra av vägen precis där vägkantsskenan börjar (Ni vet sidoskyddet som brukar finnas vid vägar så man undviker att åka ner i diken? Där den börjar så har den ju en liten sluttning, så det blir som en ramp).. Det var just det som hände, dem lyckades träffa ”rampen”.. hade dem åkt en meter längre så hade dem nog levt idag. Men istället voltade bilen och samtliga (om jag inte misstar mig dog).

När jag diskuterade detta med vänner och bekanta så sa jag det jag kände. Det är ytterst synd om dem, men dom får skylla sig själva. Man är en idiot om man super. Man är en ännu större idiot om man snor en bil och man är den största idioten om man kombinerar dessa tre tillsammans. För att inte tala om att killen aldrig kört, ja då är man rent av iq-befriad.

Jag må låta rätt hård men vad i helvete, nog fan har jag druckit men inte fan gör jag så djävla idiotiska saker?

Igår när jag var på väg hem så ser jag att precis innan jag svänger av till mitt hus att det var en massa ljus tända. Efter lite förfrågningar fick jag reda på att det var en 16-årig tjej som hade kört ihjäl sig. Först tänkte jag fan vad tragiskt, köra en moppe och sen dö :(

Men då fick jag reda på att tjejen hade snott bilen av hennes föräldrar och hade supit sig redig. Vet ni vad jag tänkte då? Precis, rätt åt henne. Seriöst. Jag tyckte inte ens synd om henne. Situationen är tragisk, men om henne? Inte ett djävla piss.

Inte när bara någon månad innan så dör det tre ungdomar som hade hela livet framför sig av precis samma sak. Då borde man ha mer innanför pannbenet än så. Så ja, rätt åt henne. Är man så djävla puckad så får man faktiskt skylla sig själv.

Så lite fundersam blir jag. Va fan tänker folk med? Är man seriöst så dum nu förtiden? Håller våra ungdomar på att totalt iq-befrias eller är det just Skara idioter? Helt sjukt egentligen. Jag gjorde en hel djävla del dumma saker, men aldrig något som äventyrade mitt liv eller någon annans. Eller jo jag åkte en gång frittfall, då kändes det som att jag äventyrade mitt liv. Men aldrig annars.

Än en gång, tragiskt, men vet ni vad? Rätt åt er, skyll er själva. Och för föräldrarna som inte har koll på sina barn, på er spottar jag.

(Jag blir ofta argumenterad över att föräldrar kan inte alltid ha koll, jag kan ju säga att mina föräldrar visste hur många liter urin jag pissade ut varje dag, dem visste fan allt, för dem va riktiga föräldrar som tog reda på essentiella saker som var viktiga för att veta, just för att undvika idiotiska händelser)

Vilket som, vila i frid alla ni ungdomar och hoppas att er död och idioti kanske hindrar andra från att begå samma sak.

Kan läsa om det i tidningen här

17 Svar till “Rätt åt dig… Eller är jag för rå?”

 1. Hanna

  Håller med till 100%. Jag hade en liknande tanke när det var en kille på 21 år som satte sig på räcket till en rulltrappa i Helsingborg. Han tappade balansen och trillade ner och dog. Min spontana tanke var också: ”men för helvete skyll dig själv” Man åker I en rulltrappa inte på räcket och det borde en kille på 21 år veta.

  Jag fick dock höra både det ena och det andra när jag yttrade mina åsikter, för det var ju så synd om honom o s v. Om hans föräldrar och närstående kanske men inte om honom. Så jag håller med. Bra skrivet.

  Svara
 2. Rebecca

  Va du e gullig vännen,men d kan man faktiskt göra…. eller man kan känna sig som om man ligger på minus iallafall? haha

  Svara
 3. Rebecca

  Ha ha lugnt,jag kan skicka över en hel karta bara för att du e så snäll. haha

  Svara
 4. Anna

  det är inte synd om fyllona i bilen för som du säger de får ”skylla sig själva” däremot är det synd om deras anhöriga… mina föräldrar hade inte stenkoll på mig, men det behövde dom inte heller eftersom jag är uppfostrad som så: ljuger du blir vi arg men ljuger du blir vi förbannade så därför undvek man lögner och de visste hur mycket (läs: lite) alkohol jag drack; inte en droppe fören jag var 18 år.. wehei, 10 poäng till mig.

  Svara
 5. Rebecca

  Jag kör inte me sockerpiller,jag håller koll på dagarna iallafall.
  Så tyvärr kan jag inte erbjuda dig några piller. haha

  Jag drar förhoppningsvis inom några veckor igen.

  Svara
 6. mimmi

  ja 28år och gammal och klok i detta sälskap…när jag var 20 så förlorade jag min dåvarande pojkvän i en trafikolycka…och ja han var full och ja jag antar att han hade även röktpå lite gran och ja det var han som körde…men ödet har sin gång…han var inte rädd för att dö…han längtade inte direkt…han var påväg upp från ett helvete till liv som han hade levt i så många år…mycket tack vare mig och att jag såg till att folk gav honom den changsen han förtjänade…men han valde dumt nog att sätta sig i en bil onyckter och körde…hamnade på en isfläck med sommardäck…och voltade…hade haft körkortet i ca 2veckor…han dog på plats…han dog från mig…lämnade mig…hans föräldrar och syster efter sig…ja tro mig jag lever efter regeln skyll dig själv eller som vi kallar det skyll dä… men just i dettafall vill man gärna hitta nått annat som är orsaken…jag kan säga utan att överdriva att jag älskar honnom än idag…9år senare…

  Svara
 7. Hanna

  Svar till mimmi:

  Det är alltid någon som älskar de som dör, någon som blir lämnad. Självklart är det synd om anhöriga och vänner, inget snack om saken. Man måste ändå tänka en gång extra. Jag tror att både din pojkvän och även de personer som Romeo skriver om var normalbegåvade människor och då vet man att det är fel. Att skylla på att man är full eller hög köper inte jag. Man vet ändå.

  Man får det inlärt i både skola och förhoppningsvis hemma om föräldrarna är någorlunda bra föräldrar.

  Jag är grym och säger: ”Som man bäddar får man ligga”. (Och ja, jag har också förlorat närstående i både olyckor och annat). Är det yngre barn så tycker jag dock att det är fruktansvärt. Då tänker man inte alltid på konsekvenserna eller förstår sitt handlande. Men har man kommit upp över 15år ja, då borde man inse vad man gör. Hårt men sant!

  Svara
 8. Hanna

  Ha ha, ja kanske är det så, men håller jag inte med så brukar jag tala om det :)

  Helgen har annars varit relativt lugn. Bara degat framför datorn och gjort lite hushållsbestyr så som tvätt och städ. I dag har jag dock varit på homeparty och shoppat kläder till barnen. Alltid nåt!

  Svara
 9. mimmi

  ja hanna det är sant…MEN det jag menar är att man vill som anhörig gärna hitta ett annat skyll…än att ens nära valde en dum väg att gå…dessa ungdommar likt min kära pojkvänn hade hela livet för sig…och ja de valde en mindre smart sak att göra…att skylla på alkoholen eller på droger är en flycktig ursäckt…men i den stunden och många efter det är den en anledning varför det blev fel…

  Svara
 10. Rebecca

  Jag brukar åka 2-3 gånger per år.
  Jag jobbar med telefonförsäljning.

  Vad jobbar du med?

  Svara
 11. Rebecca

  Massör? NICE!
  Barberare ? COOLT!

  Jodå,d funkar riktigt bra på jobbet.
  Jag e duktig på d jag gör så d rullar in en del pengar varje månad. haha

  Jo jag vet d finns riktigt billigare sista minuten resor,men jag åker ju alltid till Marmaris.
  Lyckas aldrig slita mig. haha

  NU ligger ditt inlägg uppe på min blogg.

  Svara
 12. Hanna

  Jag vill byta hela köket. Vi ska riva ner några fönster som är mellan köket och hallen. Där ska det i stället bli en smal bänk. Köket är i betsad furu som är i både dåligt skick och felmonterat så det sitter snett och vint. Luckor och lådor har trasiga gångjärn och knoppar. Idag är det en ”hel” diskbänk men jag vill ha en hel bänkskiva med en nedsänkt ho i. Dessutom vill jag ha släta luckor och inte sådana med frästa mönster i. Det är lättare att städa släta luckor. osv. Dessutom är kaklet mörkbrunt.

  Det finns ett inlägg med två bilder. En hur det var innan och en hur jag vill ha det. Det kan ge en liten bild av det i alla fall. Kommer foton också så småningom.

  Typiskt att du fick tag i väggfärg till luckorna. Då har du något att se fram emot i alla fall. Måla om! :)

  Svara
 13. nethy

  Gillade verkligen denna, kändes som du tog mina ord ut ur mih oh skrev ner dom, jag har inte kunnat sagt dt bättre men jag håller med dih till tusen,! Jag hade en 3männing, -07 på midsommarnatten så var hon och drack med sin pojkvän oh en kompis till dom, dom var på något ställe alla tre va fulla hon va 17år och dom skulle åka i väg, dom tog en fyrhjuling och åkte alla tre på den, hennes pojkvän körde, vet inte rikigt hundra vad som hände men dom körde in i en traktor min 3männing hon kom i mellan trakorn och fyrhjulingen på något konstigt sätt och dog,! Min släkt har varit väldigt depp pga detta så klart!
  Men jag och min ”älskade” Morfar vi är dom enda två som säger: Dom får skylla sig själv man sätter sig inte i en bil/fyrhjuling/moppe, what ever när man har druckit. Jag blir bara så less på folk som dricker och kör ”/

  Svara
 14. Sarah

  Ungdomar var fulla, ja. Men de var också fulla med livsglädje. Det var andra som hade stulit bilen. De flesta 17-åriga kan köra bil efter all övningskörning. Anhöriga mår skit nu och alla kompisar också. Tjejen som körde ihjäl sig nu var bästa kompis till tjejen som körde ihjäl sig först mellan Skara och Skövde. Kanske mådde hon skit efter det? Vad vet vi?

  Svara
  • Romeo Patrick

   @ Sarah: Vem fan bryr sig hur dåligt dem mådde? Kan man inte tänka för det? Skit eller inte, man har en hjärna att tänka med. Jag har mått skit, fan min egen mamma dog, lite väl värre än min bästa kompis, would you not say? inte fan körde jag ihjäl mig för det? Håller alltså inte med dig för en sekund. Det kallas att skylla ifrån. ”Ja men dem mådde dåligt”.. Ja okey! men det ger dem rätt att köra snodda bilar helt djävla fulla. SMART!

   Svara
 15. Sarah

  Vad blir jag mer skrämt av? Ungdomar som kör ihjäl sig eller folk som tycker det är helt ok att de dog. Får skyller sig själva…
  Finns det några som inte gjorde en massa skit under ungdomstiden och är efteråt glada och förvånade att de överlevde? Ingen som har körd påverkad eller full nångång? Inte har plankad, snått saker eller badat full? Haft party, vinglad hem på hemvägen, körd moppe utan hjälm osv.

  Tydligen ingen. Så varför bryr sig om några ungdomar som inte fattade att livet kan vara kort….

  Svara
  • Romeo Patrick

   @ Sarah:

   Tycker okey att dem dog? Det tycker jag absolut inte. Var någonstans i mitt inlägg eller i mina svar till dig har jag för en sekund påpekat eller insuinerat till att det är OKEY att dem dog?. Jag sa att dem får skylla sig själva. Och sen att du jämför att stjäla en bil och köra stupfull med att planka eller badat full är samma sak? Eller kört moped utan hjälp? Sen säger du ”ingen som kört påverkad eller full”. Har man gjort det så har man inte alla hästar uppe i huvudet. Det visar bara vilken ointelligent idiot man är om man gör det. Jag har aldrig kört onykter eller för en sekund stulit en bil. Sen att du i tidigare inlägg sa att dem har övningsskört, vad fan spelar det för roll?

   Tycker dina påstående är rätt tragiska när du försvarar dem för kung och fosterland med diverse saker.

   Så, summa sumarium: Bara för att man gjort saker som ungdom innebär det inte att man hjärnlöst snor en bil, super sig full och kör. Gör man det, ungdom eller gammal så rätt åt dem. Idioterna riskerade inte bara sina liv (uppenbarligen) utan även andras liv. I första fallet där flera dog och nu när denna flicka körde ihjäl sig. Tur att hon inte körde på någon och tog deras liv med sig. ”Bara för att man är ungdom och har gjort dumma saker” som du säger det, ger dig fan ingen rätt att vara helt djävla hjärnlös och göra så pass idiotiska saker. Snatta är inte farlig, köra moped utan hjälp är inte i närheten så farligt som bil + berusad.

   Och är du en som också kör bil full (Förutsatt att du har åldern inne och/eller har körkort), så skulle du hamna i samma läge som dem skulle jag tycka precis likadant. Rätt åt dig.

   Svara

Lämna en kommentar