Smygrasism.. No shit sherlock?

Inlägget publicerades 28 augusti, 2009 kl 21:26 | Kategoriserat under Värderingar.

rasismÄr det någonting som verkligen gör mig arg, rentav förbannad så är det rasism. Eftersom jag är rak på sak frågar jag alltid folk eller så säger jag som det är, du är smygrasist. Alla vänder på sig och säger:

– ”Neeeeej, jag är inte alls rasist!!! Dock har jag mina fördomar”

Samtidigt går det någon tönt och säger ”Jag kan förstå hur jobbigt det måste vara”. Men gör du verkligen det? Förstår du hur det är att bli dömd på grund av min härkomst? Förstår du seriöst hur det är när människor blockar dig för att du är invandrare?

För ett tag sen så skrev jag till en kille som gillade samma saker som mig följande: ”Vad trevligt med likasinnad kille”. Till svar fick jag: ”Likasinnad? Jag gillar inte invandrare” och så hade han blockat mig. Blockat mig för vad? För att jag är invandrare? Vad exakt fick du reda på förutom att jag inte är född i Sverige. Vad jag heter? Vad jag gör? Hur min kuk ser ut? Hur jag är uppfostrad?

Samma sak när man söker jobb, under mina år då jag sökt jobb så har jag inte ens fått svar på min ansökan. Så nu går mitt jobbsökande till på annat sätt. Nu söker jag med svenskt namn samt mitt riktiga namn. Skickar iväg två ansökningar, får svenska Romeo svar, då kommer jag vidta åtgärder. Vad eller hur har jag ingen aning om.

Nu handlar detta inlägg om smygrasism. Inom alla jag någonsin träffat så tycker man det ena och det andra. En person jag ville sluta ha kontakt med kallade mig blatte. Jag skrev ett vänligt sms där jag sa att jag inte längre vill ha kontakt, att den personen är en fin människa men helt enkelt så vill jag inte hålla kontakten. På dennes blogg blev jag då refererad till som blatte. Men ändå är man inte smygrasist?

Varför annars kalla mig blatte? Jag heter Romeo, refererar du till mig kan du väl för fan använda mitt namn? Fettot? snyggot? Sexot? Smalot? tönten? fittan? Idiotdjävel? Kalla mig va fan du vill men blatte? Eller invandrardjävel? Varför?

Alla man frågar ”Vad tycker du om invandrare” så säger dem det ena och det andra. Häromdagen sa min vän ”Ja men vadå, tycker du inte också att det finns dåliga invandrare?”.. Klart som fan det finns dåliga invandrare, men inte fan tänker jag på dem som invandrare. När jag träffar ett rötägg så tänker jag vilken djävla idiot. Är han bosnier tänker jag vilken djävla bosse. Är han jugoslav tänker jag vilken djävla slav. Är han Libanes tänker jag vilken  djävla lebb. Inte tänker jag ”invandrare” ?

Mycket väl vet jag att det finns rötägg som på ett eller annat sätt sabbar för oss andra som flytt livet till Sverige. Mycket väl vet jag att våra åsikter och värderingar inte alltid går hand i hand med svenskar. Men man måste acceptera olikheterna mellan varandra.

En person sa igår till mig: Alla invandrare borde lära sig flytande svenska för att få stanna kvar.

Det finns så djävla många svenskar för fan som inte kan flytande svenska, som jag kör över ganska hårt med min svenska och jag är utländsk. Glöm inte bort att äldre människor från andra länder ofta är analfabeter eller saknar utbildning. Sen ska dem komma till Sverige och man begär flytande svenska?

När man dömer en person tycker jag att man ska döma människan efter deras handlingar. Efter deras sätt att vara, att prata och bete sig. Inte efter var dem kommer ifrån. Visst har man en generell bild, det är bara mänskligt men va fan ge människor en chans.

Mitt ursprung gör mig till den jag är, men mitt ursprung definierar inte vem jag är.

6 Svar till “Smygrasism.. No shit sherlock?”

 1. mimmi

  bra skrivet …som vanligt…behöver fan en kram just nu…

  Svara
 2. Karro

  bra skrivet. kan du höra av dig till mig så fort det går, snälla?

  Svara
 3. Mats

  Anonym Romeo Patrick sa…

  Jag har inte bra framdäck. Dem nöts åt på en säsong. Vet inte riktigt vad som är fel på bilen, har varit in på verkstad men inget verkar va fel. Dock nöts dem som satan. Jag har INTE råd att byta däck. Jag måste alltså byta 1-2 ggr sommar och 1-2ggr / Vinter.

  Dock är jag inte ute oc kör när det regnar för då får jag vattenplaning.

  Men jag kan ärligt säga att jag inte har råd med nya däck haha =)

  den 28 augusti 2009 21:43
  Radera
  Blogger GalaXyBloggen sa…

  Radera
  Blogger GalaXyBloggen sa…

  RE: Romeo

  Har du framhjulsdrift och gasar sinnesjuk mycket kanske?

  Svara
 4. Hanna

  Så bra skrivet. Här får man dock ofta upptryckt i ansiktet att man är rasist om man yttrar sin åsikt. Sa till ett gäng killar för ett tag sedan att de kanske inte skulle röka i tvättstugan på ett ställe där jag jobbar.

  De fick frispel och började skälla ut mig. Jag skulle minsann inte komma där och vara otrevlig bara för att de var invandrare.
  Själv försökte jag förklara att jag inte alls hade något emot dem som personer eller var de kom ifrån utan bara att jag tyckte beteendet var olämpligt. Fick då höra att jag var en jäkla Svenne som hatade invandrare.

  Ibland tror jag att många som är ”smygrasiter” eller rasister blir det av just sådant här. Tyvärr! Själv har jag dock många utländska vänner som jag hellre umgås med än många svenskar, just för att de är trevligare personer och det har inget med deras nationalitet att göra.

  Svara
 5. nethy

  Fan va underbart bra skrivet, men jag kan hålla med om en om kommentarerna, i bland vissa invandrare blir väldigt förbannade om man säger ifrån något och då säger dom liksom ”jävla svenne Fitt*a” och en massa sånt! Kan säga att dt är rikigt jobbigt, att sitta och höra sådant! Helt ärligt, det finns många dåliga invandrare, men väldigt dåliga svenskar oxå. Man kan int dömma någon för hur den ser ut, tycker jag verkligen int.! Du Romeo, kämpa på gubben lilla, <3

  Svara
 6. Simon

  Gillar de du skrev här, så rätt bara/ Simon Obie’s nya husse:)

  Svara

Lämna en kommentar