Besserwisser? Fuck no, you’re just stupid.

Inlägget publicerades 10 oktober, 2009 kl 20:45 | Kategoriserat under Värderingar.

Romeo..? Hell noBesserwisser tyska besser, bättre och Wisser, vetare; ”en som vet bättre”) är en pejorativ term för en person som upplevs anse sig veta bättre än andra, då en besserwisser tenderar att ofta och gärna upplysa världen om sina (eventuella) kunskaper. Ordet viktigpetter är en ungefärlig svensk synonym.

Jag har tänkt nu en hel del på varför så många människor har sagt att jag framstår som en besserwisser. Personligen anser jag mig själv vara väldigt allmänbildad och är en person som gärna lär mig allt om allting. Genom mina år har jag lärt mig så mycket jag kan. Ser jag någon baka en apelsin ska jag fan baka en apelsin. Om den blir bra har jag ingen som helst aning om men jag är en som verkligen är ute efter nya erfarenheter, både praktiska och teoretiska.

Säger alltid vad jag tycker och tänker, är oerhört rak på sak och aldrig velig. Kan det vara därför jag uppfattas som en besserwisser? Om du snackar om någonting som jag vet att du har fel om nog fan steppar jag in och säger att nej så är inte fallet. Om du säger till mig att solen är gul och jag vet att solen är röd, då finns det inget i världen, förutom ren faka som verkligen får mig att tro på det du säger.

Pratar du däremot om något och jag säger ”Ja men så här ligger det till” och du säger ”Nej, så här ligger det till”. Om jag inte har fakta eller någon grund att gå på då säger jag att jag inte vet och att jag får lita på den personen. Fram tills jag kommer hem och kollar upp det.

Så enkelt och gott. Jag har insett att jag inte alls är en besserwisser. Visst känner jag mig ibland betydligt mognare än många men jag vet exakt varför jag anses vara en besserwisser.

Jag umgås helt enkelt med ointelligenta idioter. Jag antar att jag måste uppgradera mig i kompishjärnnivå haha.

Så hädanefter om någon säger ”Du är en sån djävla besserwisser” ska jag enkelt svara. ”Nej, det är bara du som är så djävla dum”

Oh yeah..  Romeo is back.

9 Svar till “Besserwisser? Fuck no, you’re just stupid.”

 1. Rebecca

  Hell yeah!

  Svara
 2. Linda

  Jag vet inte hur det är i Libanon men i Sverige ska man helst hålla med varandra, har jag märkt. Har man en annan åsikt så blir folk stötta, och kanske är det därför som man uppfattas som en besserwisser.

  Svara
 3. Karro

  welcome back!
  nä men ofta du skulle vara en besserwisser.. fast man kan ju bli kallad vad fan som helst (hora,pucko,idoit,besserwisser,viktigpetter,päronträd) om man vet mer eller har en annan åsikt än någon annan.Iallafall i den här lilla hålan där jag bor..
  så ja, folk tål inte att man kan mer. eller e annorlunda =)

  Svara
 4. Rebecca

  Va på tiden att du kom tebax!

  Svara
 5. Nina

  Din blogg är i särklass den bästa jag läst :-) Jättebra innehåll älskar dina inlägg. Fler tack

  pussssssssss

  Svara
 6. Anna

  det var på tiden herrn :)

  Svara
 7. Terese

  Jo jag var nog lite nere sist… Nu mår jag bra men är sönderstressad. Antar att det är min nyfunna teknik. Jag tar på mig så mycket saker att jag inte hinner tänka! Inte bra det heller. :) Hur har du det själv?? Jag kommer nog inte uppdatera min blogg på ett tag då jag tappat gnistan för det helt, men jag kollar om du skriver nåt :) Ta hand om dig! Kram

  Svara
 8. ...........

  tråkigt att du inte uppdaterar så ofta,,,

  Svara
 9. Solan

  En väldigt bra och informativ länk om det här med kunskap:
  http://www.youtube.com/watch?v=ohHNONAbheE&feature=related

  Svara

Lämna en kommentar