Att vara man – Inte alltid rättvist.

Inlägget publicerades 21 februari, 2010 kl 14:48 | Kategoriserat under Värderingar.

I många länder, framför allt arabländer så är kvinnan väldigt förtryckt. Där har hon knappt någon rätt i samhället och hon är alltså betdyligt lägre än vad mannen är.

I västvärlden, framförallt i Sverige så har kvinnan egentligen mer ”rättigheter” än vad mannen har i många avseenden. Till exempel om jag blir slagen av min fru, kan jag anmäla henne för misshandel. Hur troligt det är att hon blir dömd vet vi inte direkt. Om hon däremot anmäler mig för misshandel, döms jag för kvinnomisshandel.

Bara genom detta har vi alltså konstaterat att det är värre att slå en kvinna än en kvinna som slår en man. Personligen trodde jag båda var lika idiotiska. Självfallet finns det grunder till varför det finns något som heter kvinnomisshandel och att det är fler män som slår kvinnor etc, så spara mig dessa kommentarer.

Om man och fru skiljer sig, har kvinnan per automatik rätt till barnen så länge hon då inte är någon knarkhora som inte kan ta hand om sina barn. I vissa lägen har t o m socialen tagit över barnen istället för fadern. Så än en gång dömmer man till kvinnans fördel.

Men detta är inte vad det här inlägget handlar om, mitt inlägg handlar om makten som en kvinna kan ha över mannen under speciellt en omständighet. Som sagt, i västvärlden.

Vad pratar jag om då, luddigt är det nämligen! Jo jag pratar om det som för mig är helt oförståligt, något som jag vrider och vänder på åt alla håll och längder men ändå inte får någon förståelse för.

Abort. Det är precis vad jag pratar om. Abort eller valet att behålla ett barn. Det är enligt mig kvinnans största makt över en man. Just den stunden kan alla säga va fan dom vill. Men just den stunden kan mannen inte göra ett djävla skit.

Om jag är tillsammans med en kvinna som blir gravid, så sätter man sig ner, i ett sunt förhållande och diskuterar det. Ska vi behålla barnet? Eller ska vi genomgå en abort. (Vi skriver ja, tro mig, är man en hängiven pojkvän/man, så påverkas man också väldigt psykist av det).

Bästa scenariot vore självfallet om man kommer överrens, antigen över att behålla barnet eller kanske över att genomgå en abort. Det finns liksom ändast dom två valen. Men vad händer om meningarna går isär? Om kvinnan vill det ena och mannen det andra? Vad har då jag som man rätt till? Vänligen missförstå inte inlägget, detta handlar inte om ”man vs kvinna” vem som är bättre eller har mer rätt eller sånt tönteri. Detta inlägg handlar enbart om den maktlösheten och frustrationen man har som man om man har skilda meningar i ett förhållande.

Scenario 1:
Kvinnan vill göra abort, mannen vill inte det. Han försöker övertala henne att behålla barnet, han vill ju så gärna bli pappa. Men hon vill inte, hon känner sig varken redo eller mogen och säger blankt att hon ska genomgå en abort. Om hon ändå trotsar hans vilja (för bollen ligger ju hos henne, det är hon som bestämmer vad som ska hända) och genomgår en abort, så är det som händer att man kanske försöker igen senare eller med någon annan till exempel i framtiden.

Scnenario 2 , a.k.a Death scenario
Här går meningarna isär riktigt ordentligt. Kvinnan vill behålla barnet medan mannen vill ha en abort. Vad gör man då i ett sånt här scenario? I scenario 1 så är det egentligen inte hela världen, även om man t ex är totalt emot abort, men då har man inte skapat någonting som kommer att komma till denna värld. I detta scenario så vill man inte. Vi kan ta mig som ett personligt exempel för detta hände mig.

Jag ville inte. Inte för fem öre bli pappa vid den åldern, vid den ekonomiska situationen och vid den levnadssituationen. Nej! NEJ FÖR FAN! Aldrig att jag vill ha en onönskad liten bebis till denna värld. Aldrig att jag vill ha en liten bebis som kommer att leva under dom förhållandena jag hade med dålig ekonomi och livssituation. Aldrig. så enkelt var det!

Men var det verkligen så enkelt? Jag förklarade allt, jag gick igenom detaljer, alla pro’s and con’s (fördelar och nackdelar) och tro mig, det var con’s mer än vad det var pro’s. Betydligt tyngre lista. Helvete listan vägde flera kg i nackdelar. Men hon ville inte genomgå en abort. Hon kände att hon var redo att bli mamma, hon ville det så otroligt gärna.

Där stod jag..Maktlös för första gången i mitt liv. Helvette, jag har gått igenom krig, både som barn och i vuxen ålder (flera gånger jag var på semster i mitt hemland hamnade vi i krig och 2006 så fastnade jag där i 8 månader, så jag har upplevet misär och elände kan man lungt säga), jag har upplevt hat, rasism. Och varenda liten sak har jag kunnat knäcka mellan mina fingrar, jag har kunnat hantera situationen, jag har kunnat få ur positiva erfanheter ur allt. Men detta. Det var ett slag under bätet.

Vad ska jag göra? Slå henne i magen? Döda henne? Tvinga henne? Övertala henne? Så många tankar gick runt i mitt huvud. Då slog det mig. Orättvisan i den frågan. Där jag inte hade ett djävla skvatt att säga till om. Jag, Romeo Patrick, jag? Va fan det stämde inte överrens med min bild. Jag kunde inte kontrollera om jag ville ha barn till denna värld alltså! Jag hade ingen makt, jag hade inget att säga till om. Jag kunde försöka övertala henne tusen gånger om. Men hon ville följa sitt och jag kunde bara stå och titta på.

Nu är det så att jag ändå tycker man ska ta sitt ansvar, om man t ex sätter på en härligt renrakad mus med sin renrakade myra (säger jag elefant så säger ni att jag har storhetsvansinne) , utan något paraply på huvudet, ja då är det klart. Då får man ta mig fan ta konsekvenserna.

Men så var det inte i mitt fall, min vackra mindre version av Romeo, vi kan kalla honom Generalen, han hade regnskydd. Och den där renrakade fina musen, vi kan kalla henne Rattatouiletty hon hade inga fina piller i sig. Men då hände det som inte fick hända och paraplyn flög av! Det var nämligen storm! En rejäl djävla storm! Det gungade på som fan i stormen och till slut så kunde inte generalen hålla sig utan han spydde och spydde… och spydde… oh yeah baby…

Efter flera timmar (oh yeah baby..) tog stormen slut och en stilla bris svepte förbi, vaggandes till en härlig sömn. Jag talade om för Rattatoiletty’s ägarinna att på grund av det som hände så måste vi vidta åtgärder! Vi skulle alltså ta ett dagenefter piller.

– Ska jag eller du åka förbi? Jag kan gå och handla så slipper vi oroa oss.
– Va? Neej då, jag har aldrig blivit gravid så du behöver inte oroa dig.
– Jo tack, hellre det säkra före det osäkra. Följ med så fixar vi ett nu för fan.
– Nej! Jag tar inte sånt, jag spyr och mår illa av det!
– Men snälla rara fina flicka, jag har starka soldater för fan.
– Och jag har stark defensiv, så tack men nej tack.
– Vet du vad, då får du fan ta konsekvenserna. Jag vill seriöst inte vara ansvarig om du blir gravid!

Jag tog mitt ansvar till det yttersta.. Mer kunde jag inte göra..

Så för att återgå till det jag pratade om innan historien (för er som var lite tröga så beskrev jag sex, inte en djävla storm på en båt som vissa av er trott) så stod jag där, en man som tagit sitt ansvar så gott han kunde som skulle få bli en far mot sin vilja.

Mot min vilja? Va fan, om jag har sex med en kvinna mot hennes vilja kallas det våldtäkt. Jag kände mig våldtagen. Självfallet inte kroppsligt med psykist. Någonting jag inte vill, någonting jag verkligen inte vill ska hända, var på väg att ske. Jag skulle bli en pappa mot min vilja. Jag skulle få barn till denna värld, mot min vilja!

Som tur är, efter massa om och men, efter massa skrik och tårar, förstod hon till slut att vi bara inte kunde ha barn. Och jag slapp bli pappa.
Men vad hade hänt om hon hade fortsatt? Vad finns det för lag och skydd som skyddar mig? Ingen.. Är det inte dags att vi kanske ska titta på även mannen i detta avseende? Har inte vi rätt att bestämma om vi vill ha barn i denna värld? Ett sån stort, eller rättare sagt enormt beslut ska man ha rätt att få fatta båda två.

Om en motsäger sig att ha barn, då ska man enligt lag ha rätt till just det. Att det ska finnas lag att man inte kan tvinga mannen att bli pappa.

// Romeo med General

24 Svar till “Att vara man – Inte alltid rättvist.”

 1. Rebecca

  Amen to that!

  Svara
 2. Hanna

  Självfallet ska båda vara med på det. Det tycker jag också, men allt är inte bara så svart eller vitt.

  Är man oense så är det alltid en av dem som kommer gå ”vinnande” ur striden och en som ”förlorare”. Det är självfallet ett stort svek mot killen om han blir den som förlorar, men det är ett precis lika stort svek mot tjejen om hon är den som förlorar. Det kan påverka precis lika psykiskt.

  Däremot finns det tillfällen, som i ditt fall, där man som kille har skyddat sig och man redan från början sagt att man inte vill. DÅ om något borde tjejen respektera detta. De tjejer som gör så är enligt mig mer själviska än det andra senariot där killar kör enligt stilen:”Man äter inte kola med papper på” och sedan blir arga för att de mot sin vilja blir pappa. Där tycker jag lite mer att de får skylla sig själva.

  Vill man inte bli pappa så är det killens ansvar att skydda sig och inte överlåta det till tjejen.

  Min äldsta dotter är en ”hoppsan” och där visste jag inte att jag var gravid förrän det var för sent med en ”vanlig” abort, alltså framkalla ett missfall eller skrapning.
  Jag hade i så fall fått framkalla ett missfall och sedan föda fram barnet och DET vägrade jag.
  Min make ville inte bli pappa, jag visste inte om jag ville bli mamma egentligen men nu blev det så. Kanske inte idealiskt, men det slutade bra i alla fall och i dag ångrar han henne inte. Kanske mest för att ingen av oss egentligen hade något val.

  Har själv följt just en sådan här diskussion inne på flashback och det är ett väldigt intressant ämne.

  Svara
 3. Solan

  Bra resonemang, det är underligt hur vissa tänker!
  Hur många barn finns det inte som funderar på varför deras pappa aldrig vill träffas? Måna har säket en mamma som ger barnet en falsk bild av övergivenhet av den frånvarande pappan *ryser*, istället för att de är ärliga med att:
  – Nej lilla Lisa/Lars, du förtår att när du blev till så var jag så djävla egoistiskt och tänkte bara på mig själv. Jag struntade fullkomligt i din framtida sorg över att du var/är oönskad av din far.

  *Suck*

  Svara
 4. Cubix

  Väldigt bra inlägg… Sen kan man ställa sig på tvären till abortfrågan, jag tycker aborter används som ett P-medel i dagens samhälle och det är fruktansvärt fel, det är så lätt ingrepp att göra… sen finns det andra som kämpar o kämpar o kämpar mot flera missfall o verkligen vill ha barn :( Jag vet en kille vars tjej var gravid, de hade gemensamt bestämt att behålla barnet, killen åker en dag hem till en killkompis tjejen ogillar, när han kommer hem är hon vansinnig och dagen efter gör hon abort utan hans vetskap, det är hemskt och det här med föräldrar som separerar, och ibland är föräldrarna osams då är det många tjejer som ”straffar” killen genom att inte låta han träffa sitt barn, för hevlete, dom straffar ju barnet med utan anledning, nej… det är en galen värld vi lever i. MEN som tjej får jag säga att skulle jag bli gravid o ”pappan” inte vill, så är de ju mitt val som bär på barnet att fortsätta bära på det, för moderskärleken är den starkaste kärlek som finns, sägs det (men jag tror inte på det när jag ser alla tjejer som knullar runt o gör 4 aborter på 3 år), dock skulle jag aldrig kräva en far som blivit far mot sin vilja på underhåll med mera. Men visst, det krävs två för att dansa tango.

  och det här med misshandel, bara för att kvinnan överlag är ”fysiskt underlägsen” så är det värre för en man att slå en kvinna än tvärtom, jag tycker våld i hemmet är precis lika illa varesig det är hon eller han som håller på. som jag skrv i mitt inlägg om djur gäller även människor: respekt, ska de va så jävla svårt?

  Svara
  • Romeo Patrick

   MEN som tjej får jag säga att skulle jag bli gravid o ”pappan” inte vill, så är de ju mitt val som bär på barnet att fortsätta bära på det, för moderskärleken är den starkaste kärlek som finns, sägs det , dock skulle jag aldrig kräva en far som blivit far mot sin vilja på underhåll med mera.

   Det är precis det där jag menar. Att alltså tvingar du honom att bli pappa. Det är ju knappast underhållet t ex jag skulle ha något emot. Det är att jag blir pappa. Hur du än vrider och vänder på det, så är jag den biologiska fadern. Ska du ha den makten att göra mig till en far, mot min vilja? Ska jag behöva ha ett barn, som jag inte vill ha ute i världen? Vare sig jag samtycker till det eller inte, så är jag ju fortfarande en pappa. Det är mitt kött och blod som finns någonstans där ute..

   Svara
 5. Cubix

  Den här frågan går inte att se i varken svart eller vit. JAG personligen skulle inte göra sådär, det är bara ett antagande med tanke på min syn o åsikter kring abort att i slutändan är ju barnet en del av mammans kropp! MEN notera sedan att Jag personligen skulle ALDRIG försätta mig själv (eller någon kille) i en situation där det rör sig om att bestämma om ett Oplanerat barn ska behållas eller ej…. Jag är för seriös med alla p-medel och dagen efter piller som finns för att ett Oplanerat barn ens skulle bli till. Men alla är vi olika och tur i oturen är väl det.

  Svara
 6. Cubix

  Jag tar tillbaka mitt första inlägg, eller inte, både ja och nej. Haha.. som sagt, det går ej att se i svart eller vitt, eftersom jag själv aldrig har varit i sitsen och aldrig kommer hamna där är det svårt o ta ställning med tanke på att jag tycker att abort är fel till stor del. Nä, jag tar tillbaka inlägget, helt och hållet! Alla barn har rätt till båda sina föräldrar och var inte den ena parten med på att skaffa barn så skulle det fixas till från start med piller, för man märker om kondomer går sönder med mera. ”Olycks graviditeter” sker inte så jävla ofta som folk påstår, det är ren och skär lathet/ignorans från någon av parterna att skydda men visst sker olyckor, ibland. Jag är också väldigt skeptisk till dessa kvinnor som drar iväg o hämta sperma och blir ensamstående mammor, en del barn växer upp alldeles utmärkt med bara en förälder, MEN som jag srkev ovan tycker jag att barn har rätt till båda sina föräldrar.

  Svara
 7. Rebecca

  Ha ha ja idag e jag inte gullig o kramgo.
  Tack för hjälpen o skälla ut honom. :D

  Fan va glad jag e o ha dig tebax i bloggvärlden! :D

  Svara
 8. Mia

  Förstår precis vad du menar, och kan tänka mig vilken psykisk press det kan vara… Men som övriga också har skrivit… det är inte så svart eller vitt. Och en lag såsom du föreslår skulle säkert utnyttjas i helt fel syfte. Killar som inte använt paraply över huvud taget, men sedan hävdar att de gjort det… Hur dömer domstolen då??? Ord står mot ord …

  Det där med lagar är så trixigt eftersom de alltid går att feltoka och utnyttja i fel syfte.

  Svara
  • Romeo Patrick

   Visst är det så, men det känns för mig som kille att jag hellre har en lag osm utnyttjas, än en tjej som utnyttjar mig på det sättet. Men som du säger, allt är ju inte svart på vitt som allt annat i livet. Men ändå så har vi just nu ingenting att falla på. Tänk dig situationen att jag tar ditt ägg i en annan kvinna och hon föder ”ditt” barn. Det är ju fortfarande ditt, skulle du göra något sånt mot din vilja?

   Svara
 9. Mia

  Man önskar ju att varje par som hamnar i en situation som denna helt enkelt skulle kunna komma överens. Tyvärr är det ju inte så…

  Om vi vänder på situationen och analyserar Scenario 1: Tänk dig att det är tjejen som vill göra abort och killen vill bli pappa… Jag kan inte ens föreställa mig hur den situationen skulle kännas… Tjejen som säkert känner av ”trycket” om att behålla barnet och för killen där han känner att tjejen ”dödar” hans barn … Detta verkar du inte tycka är någon ”big deal”. Det är det … Och det är faktiskt så att en abort kan föra med sig att tjejen inte kan få fler barn. Ovanligt, men det händer… Dessutom kan killar ha bra skottkraft upp i åldern. Vi har ändå en biologisk klocka som tickar på snabbt.

  Du lyckades till slut få ditt ”ligg” att inse att ni inte var mogna att bli föräldrar, men om det hade varit tvärt om???

  Eftersom det inte är fysiskt möjligt utan medicinsk expertis att ”ta” mina ägg så tycker jag din fråga är irrelevant… Men jag förstår fortfarande vad du menar … men det är fan så mer komplicerat.

  /Mia
  (som älskar såna här diskussioner!!! *S*)

  Svara
  • Romeo Patrick

   Vi kör på scenario 1 som du säger och det är tvärtom.
   Om tjejen vill göra abort men inte killen, visst är även det förödande. Men då har man i alla fall inte fått en MÄNNISKA till denna värld. En levande varelse som andas mitt blod och mitt namn. Det är just det jag menar. Att det andra scenariot, där man får någon till världen som är oönskad är enligt mig det värsta scenariot.

   Ägg-grejen var väl kanske inte det bästa att jämföra med, men du förstod min poäng som jag försökte framföra så jag lyckades åt något håll haha =)

   I övrigt är det som du säger , det är väldigt svårt. Det finns så djävla många barni världen som är oönskade utan sin far. En far som inte vill vara delaktig. För mig är barn superviktigt. Och det som är ännu viktigare för mig är att jag är gift och har ett stabilt förhållande när jag får barn. För jag vill inte ge mitt barn en uppväxt utan mig. Och jag vill inte vara pappa till ett barn jag inte vill ha.

   Btw, lite offtopic. Men varför fungerar inte din sida än? :)

   Svara
   • Mia

    Tänk dig att veta att man är ett oönskat barn … Kanske resultatet efter en våldtäkt eller att religion förbjuder abort…

    Sidan funkar alldeles utmärkt hoppas jag väl … Hittade t.o.m. mig själv på google … hihi. Kommer du inte in eller … du är väl intresserad av stickning och sånt???

    Svara
 10. Linda

  Kanske uttrycket ”Hur man än vänder och vrider så har man ändan bak” stämmer. Det jag kan tycka är taskigt är när en tjej ligger med en främmande kille för att hon vill ha barn men ingen man, jag menar pappan kanske också vill vara delaktigt. Det kan vara svårt, det där.

  Svara
 11. Karro

  Även om det är kvinnan som går o bär på barnet så har faktistk mannen varit med o ”skapat” det, alltså är man två om beslutet, tycker jag. i ett sunt/bra förhållande måste man självklart kunna prata om det, väga för o nackdelar och respektera sin flick-pojkvän/sambo/man/fru osv, och jag tycker nog att ett ”Nej” väger mer än ett ”Ja”. För det är som du säger, det finns allt för många oönskade barn i den här världen, barn som far illa o som mår dåligt över att inte ha två föräldrar, tror det är flest som saknar pappa.
  Sen tycker jag också att om man väljer att skaffa barn så ska man vara villig att spendera resten av sitt liv med mamman/pappan till barnet. och ha ekonomi och utbildning.
  i min lilla ”stad” vimlar det av unga, framförallt tjejer, som är gravida o inte har ordentlig utbildning. Hur i helsike ska man ge barnet en bra chans i livet om man knappt har råd att klä ungen? bara en barnvagn kostar ju en förmögenhet.. Jag förstår inte hur de tänker. ”Unga mödrar” på kanal 5 om danska o norska 16-20 åriga tjejer o MTV’s ”16 and pregnant”, hur tänker dom?! varför ska ett BARN föda ett BARN? jag fattar inte hur dom tänker, för femtielfte gången…
  Utbildning + jobb + villig partner = barn. Så tycker ialla fall jag :)

  Svara
 12. Karro

  Idag när jag kom hem från skolan satte jag mig framför tvn en stund o slöglodde lite. fastnade på ”The hills” på MTV. jag tycker ”serien” är skitdålig o säkert regisserad men ska väl verka som en reality. i alla fall. pojke+ flicka är tillsammans. pojke vill inte ha barn och går därför till läkaren för att senare sterilisera sig. flicka får veta genom en kompis kompis vad pojke tänker o då e det ”ett slag på käften” för att han aldrig nånsin vill ha barn med henne. skitsamma hur moraliskt rätt dt e att sterilisera sig utan flickvän/pojkväns vetande, det e följande som fick mig att tänka på det här inlägget:

  Flicka pratar med sin kompis o planerar ”hämnd”. hon ska nämligen sluta med ppiller utan pojkes vetskap, hon ska göra sig fin o bjuda på romantisk middag, de ska ha sex och POFF så blir hon gravid. ”han inser inte hur gärna han vill ha barn med mig.” säger hon. MEN om nu pojke ABSOLUT INTE VILL bli pappa (eftersom han tänker sterilisera sig) varför tänker hon då göra så mot honom? Hur snällt e det? riktigt dålig stil..

  Som sagt, det e antagligen bara regisserad ”reality” men själva situationen e så jävla kass..

  Svara
 13. michelle

  vilken blogg! gillar att läsa om dina åsikter, och att det finns HUMOR i det också :) keep up the good work! ha en bra dag!

  Svara
 14. Muppet

  Nyligen så blev min flickvän gravid. Vi hade haft oskyddat sex, trots att jag protesterat mot det.

  FOlk tycker kanske att jag är dum, som hade sex ändå, men försök själva att säga nej efter att ha blivit uppkåtad i 2 timmar?

  hursomhelst, jag hade redan från början sagt till henne att jag ville att hon skulle ta P-piller, eller dagen-efter eller diverse. Och när jag försökte använda kondom så vägrade hon rakt av att ha sex med mig. Då höll hon på och stretade emot och allt, så det blev inget, förrens jag tog av den. Då gick allting hur bra som helst för henne.

  Så frågade jag henne vad som skulle hände ifall hon blev gravid. ”Jag tar bort det” svarade hon utan eftertanke.

  Så blev hon på smällen tillslut, och började älta sig ifall hon skulle ta bort det eller inte. Jag försökte övertala henne till att göra abort, men hon kom med undanflykt efter undanflykt.

  Jag förklarade att 17 är alldeles för tidigt för att skaffa barn, och att hennes ätstörningar kommer skada barnet, men hon sa att det skulle gå SÅ bra så,

  T.ex sa hon att hon skulle göra abort om det gått mindre än 8 veckor, men hon sköt upp sin undersökning med orden” jag gör det nästa vecka” i nästan 4 veckor, så det sket sig.

  Idag så bestämde hon sig för att behålla det. Jag har sagt att jag inte tänker hjälpa till. Jag ville göra abort, ifall hon inte vill det så är det hennes ansvar, inte mitt.

  Men jag undrar, då jag fortfarande vill att hon ska ta bort det, hur gjorde du för att övertala din tjej? Eller måste jag ta till mer extrema metoder, som att förgifta med salt elelr på annat sätt framkalla missfall?

  Hon har lovat att jag inte ska tvingas betala något. Ska jag istället bara släppa allting och försöka gå vidare?

  Svara
  • Romeo Patrick

   Tjenare!

   Det första du ska göra är att sätta dig ner med henne och gå igenom alla för och nackdelar. Ekonomin och allting och säg att du vägrar göra någonting som du ångrar. Och få henne att förstå att detta handlar om er och inte bara om henne. Försök att förklara att det inte finns någon ekonomi eller annat och förklara att behåller hon barnet så tänker du inte ha med henne att göra.

   Jag va på väg att köra in en kniv i magen på den tjejen som gjorde det , och ärligt hade hon sagt hon ska behålla det hade jag nog gjort det och på så sätt förstört både för henne och för mig så att förgifta henne eller dylikt kommer bara komma tillbaka och bita dig i röven.

   Sätt dig ner med henne, få henne att förstå verkligen hur dumt det är, försök att inte bli arg. Om hon vägrar, prata med hennes föräldrar. Förklara hur det är.

   Har hon vänner prata med dom, försök få dom att prata med henne så hon förstår att det är honsom förlorar på det. har hon dessutom ätstörningar är risken ofantligt stor att hon får missfall.

   Hoppas det löser sig, och ta tag i det innan det blir för sent.
   Mvh
   Romeo

   Svara
 15. Sanna

  Det är självklart att kvinnan ska bestämma, det är hennes kropp det handlar om. Det är ingen enkel sak att bestämma för eller emot abort. Det är inte heller en enkel sak att varken genomgå en graviditet + förlossning eller en abort. Båda procedurerna innebär stora förändringar för kvinnan och båda procedurerna kan faktiskt (även om det är ovanligt) sluta med döden. Vill man som man kunna känna sig helt säker på att inte få barn, då får man leva i celibat alternativt ha sex med andra män. Sådant är livet.

  Svara
 16. Anna

  Läste just ditt i lägg efterSom jag är i den situationen att jag och min pojkvän är oense.
  Han vill inte. Jag vill.
  Jag vet inte om jag ska ”förstöra” hans eller mitt liv.

  För det känns ju inte helt lätt att döda ett barn som jag vill ha, jag ska ju leva med det i resten av mitt liv.
  Så jag googlade för att se saken ut ett manligt perspektiv och fick fram ditt inlägg.
  Nu var set ju ett tag sedan du Skrev det så du kanSke inte ser detta.
  Skriver som en kratta gör jag oxå. :P skyller på luren.

  Ville bara inflika att det är såå svårt att ta hela ansvaret för det beslut som ska tas. Jag vill inte köra över min partner på nåt CIA, men då är det istället jag som får lägga mig under hjulen å bli överkörd. Hur hade du resonerat om du var jag i denna situation?

  Kram.

  Svara
 17. Anna

  Vet inte vad jag ska säga. Jag förstår dig som skriver denna blogg när du ändå använde skydd och gjorde klart för tjejen att du inte ville ha barn. Men jag ska bara tala om för dig om du fortfarande läser är att allting sker inte på det sättet att folk skyddar sig!!!!!! Jag är gravid med mitt ex och JA jag kan inte göra en abort. Och ja han kommer att bli pappa fastän han vill att jag tar bort det. Killen är 40 bast ovh har inga barn sen tidigare .. Oh poor him.. Tänker ni nu. Nej, det är fan inte synd om honom för fem öre!!!!!!!!!!!!!! Vi var tillsammans i lite mer än ett år. Killen visste att jag inte åt något och han ville själv ha barn. Vi hade oskyddat i över ett halvår. Han kom i mig varje gång frivilligt och oj pang sen blev jag gravid och då ville han att jag ska ta bort det om genomgå ingreppet med en gång. Säg vad fan ni vill men det är fan inte alltid tjejen är självisk eller ond för att hon inte klarar av att döda sitt barn som syns på skärmen med ett hjärta som slår!!!!!!!!!!!!!!! Mvh en jävligt arg gravid kvinna just nu.

  Svara

Lämna en kommentar