Jag tappar hakan…

Inlägget publicerades 14 februari, 2010 kl 13:45 | Kategoriserat under Värderingar.

Jag har gästbloggat hos en kär vän för ett bra tag sen angående detta med att man ska tycka om sig själv, för den man är och för hur man ser ut.. Nu väcktes samma tankar när jag läser aftonbladet angående att Elin kling är för smal (Ja , hon är faktiskt för smal) och att Molly är för tjock (Eh?).

Så jag tänkte bara ta tillbaka inlägget jag skrev då om skönhet så vissa får sig en tankeställare kanske:

Jag tappar hakan så oändligt mycket nu förtiden. Över så otroligt dumma saker egentligen som pågår runt omkring mig. Detta är nog mer riktat till tjejer än killar. Ska försöka visa hur jag och många andra ser på framförallt er tjejer.

Vi invandrare växer upp med föräldrar som tycker att vi är det vackraste som finns, våra släktingar håller med. Vi kan se ut som grisar som har korsats med gorillor men ändå får vi jämt höra hur fina och duktiga vi är.

Detta har lett till att vi har väldigt bra självfötroende och sällan tycker vi att vi ser dåliga ut, trots att ibland kan man se ut som stryk som sagt. I Sverige känns det inte riktigt likadant, jag har vänner som säger att deras föräldrar aldrig säger åt dem att dem är fina eller ger dem komplimanger.

Vi lever på 2000 -talet, och den vackraste av er känner sig ful, känner sig rentav tjock kanske och är i själva verket väldigt smal. Men varför? Ibland kan jag se en tjej som ser ut som att gud har målat av henne med sina bara fingrar en som står för skönheten själv. Men det tycker inte hon.. Hon tycker att hon är ful eller tjock eller finnig eller whatnot.

Samtidigt tror ni tjejer att vi killar bara gillar smala tjejer. Det är inte heller sant. Jag föredrar mulliga. Jag har en vännina som är väldigt överviktig som är så otroligt vacker och det berättade jag för henne. Hon fick tårar i ögonen och sa ”En kille som dig tycker inte alls så”. Nu tycker hon att jag ser bra ut, men bara för att jag ser bra ut innebär inte att jag per automatik tycker om en viss typ av tjejer?

Mitt budskap, meddelande eller kalla det vad ni vill är att i denna värld vi lever i där skönhet verkar vara allt är rubbad. Skönhet är långt ifrån allt. För er som inte tycker att ni ser bra ut, som tycker ni är för fula, för tjocka, smala eller för äckliga. Tänk på följande och då menar jag tänk ordentligt.

Om du är wawawiwawa i mina ögon. Tror du att du är det i bertils ögon? Eller Sarahs ögon eller Malins? Om du ser en bil säger du till din vän ”oh vilken läcker bil” och vännen tittar snett på dig. Inte har ni samma åsikt då?

Men varför är all annan skönhet än människan delad tycker ni? Klart alla tycker olika om utseenden. Du kan vara tjockast i stan, tro mig det finns killar (snygga, smala, tränade, tjocka) som ÄLSKAR såna tjejer och blir totalt heta efter dem. Sen finns det smala/vältränade tjejer och en massa killar efter dem. Sen finns det dem (Som jag) som inte är efter dem. Är du brunette gillas du av en viss skara  och är du blondin kommer du gillas av en annan. Byt hårfärg och plötsligt gillar dem andra dig men inte dem som tyckte om dig från början.

Just vad jag menar är att hur du än gör, hur du än ser ut så finns det människor i denna värld som alltid kommer tycka du är dryg och ful och andra som kommer tycka du är soft och snygg.

ALLTID.

Jag kan bevisa detta på två sätt faktiskt. Ett som hänt mig i verkliga livet och en sak jag såg över internet.

Det första jag såg över internet var en väldigt tanig invalid kille som hade en flickvän. Han var alltså så invalid att han bara kunde få stånd/röra lite på händerna. Han hade en rätt fin flickvän som tog hand om ALLA hans behov….

En annan sak jag såg var för någon månad sen när jag var och klubbade, där var det en rätt hot hot cihleno kille (Jag är hetreo), som gick fram till en tjej som led av en sjukdom. Hennes kropp är fullt utvecklad men hennes ansikte va skitlitet. Alltså riiiiktigt litet. Han blev skitkåt på henne och tog och började dansa med henne. Hon blev rejält chockad men han fortsatte, någon timme efter såg jag dem halvt juckandes på en stol, med tungorna i halsen på varandra.

Så inse, att du ska vara fin för DIG och ingen annan. För i slutändan, skönhet kan tas ifrån dig, men inte din personlighet. Och man har en kille eller tjej som vill ha dig för att du är snygg, är det verkligen vad vi vill ha? Någon som tycker vi är så snygga, därför vill dem vara med oss? Vad händer om dem hittar en snyggare? Du ska älskas för den du är, skönheten existerar hos alla, stora som små. Smala som tjocka. Man är aldrig snygg i allas ögon.

Dove har en rätt bra video, bara för att visa er hur rubbad världen är.

[youtube iYhCn0jf46U]

5 Svar till “Jag tappar hakan…”

 1. Anna

  Jag talar om för min lilla Freya, varje dag, att hon är duktig och sötast i världen. och varje gång man säger det till henne så växer hon och skiner upp i ansiktet för det är så det är, människor växer av uppmuntran, Men som tyvärr är det ofast lättast att ta kritik istället för komplimanger! Var på erotikmässa igår, där det var strippor, både manlig och kvinnliga. Oftast sägs det att vi tjejer är så jävliga o ser ner på andra tjejer men där var det tvärtom: Tjejer på scenen då stod vi andra tjejer ”damn, vilken snygg rumpa” osv… När killen stod på scen stod dom andra killarna och blängde eller skrattade åt honom, undra om det har med avund att göra eller nervositet att ”tänk om nån tror jag är gay bara för jag är imponerad”. Det var en tjej på en underkläder-visning som var stor som ett hus, vobblade både här och där, ungefär som en annan ;) men hon bjöd på sig själv och det jag tänkte var: Fan vad jag önskar att jag vågade göra så! En del stod liksom och skrattade åt henne men hon hade glimten i ögat o körde sitt race och sket antagligen i vad varenda en där inne tyckte för HON tyckte att HON ägde scenen.

  Det är ju tur att allting är subjektivt – Det jag tycker är fint kanske inte du tycker är fint och tvärtom, men nånstans är vi alla vackrast i världen :) Ta hand om dig, kram.

  Svara
 2. Rebecca

  Jaa,kommer ihåg hur populärt d här inlägget blev bland mina tjejer. :D

  Svara
 3. Solan

  WOW, vilka vackra ord från en lika vacker man….. *tänker högt*

  Svara
 4. Malin

  Det spelar ingen roll vad folk säger till en det är i ens eget huvud de sitter… Om någon kommer fram och säger att man är vacker, fin, snygg eller söt så visst kan man ta till sig det men om man har dåligt självförtroende så är det inte så lätt att tro på det folk säger. Visst det går in men det sitter ofta en ”liten djävul” på ena axeln och hån flinar och man intalar sig själv att NEJ det är inte så… Och som endel säger ”det sitter i betraktarens ögen” men älskar man inte sig själv som man är är det svårt att ta till sig en sån sak!

  Svara
 5. Linda

  Det ligger kanske någongting i det. Det viktigaste är inte utsidan utan att man passar ihop.

  Svara

Lämna en kommentar