Ni har väl knappast missat..

Inlägget publicerades 17 februari, 2010 kl 20:53 | Kategoriserat under Värderingar.

Det var i maj 2006 vid ett möte som gällde en praktikplats. Mötet var en del av ett arbetsmarknadspolitiskt program och 28-åringen skulle träffa en kvinnlig företagsrepresentant.

I stället för att skaka kvinnans hand lade han handen på sitt bröst och förklarade att hans religion förbjöd honom att vidröra kvinnor utanför familjen.

Mannen fick ingen praktikplats på företaget. De menade att han saknade tillräcklig kompetens och erfarenhet. Men enligt Arbetsförmedlingen var det den uteblivna handskakningen som var orsaken. Därför drog de in mannens ekonomiska ersättning.

DO yrkade på att mannen skulle få 120 000 kronor i skadestånd, men tingsrätten fastslog det lägre beloppet, bland annat för man ansåg att diskrimineringen var oavsiktlig. Utöver skadeståndet ska (Utdrag från SvD)

Idioti. Alltså jag är på någon djävla krigsstig mot idioti i samhället! Så.. Här har vi en liten fitta som vägrar ta en kvinna i handen , blir vägrad praktik plats och kräver skadestånd för ”diskriminering”.

Okey, vi backar några steg så ska vi se vad vi kan skaka fram. Idag är flera hundra tusen arbetslösa i Sverige. En arbetslös vuxen som är arbetssökande och inskriven på arbetsförmedlingen får då gå in i någonting som heter Jobbgaranti. Detta innebär att man ”får hjälp” (right…) med att hitta jobb.

Man ska dessutom från 8-17 varje dag söka jobb. Det är alltså ett heltids jobb enligt AF att vara arbetssökande och att man ska söka jobb från 8-17 varje dag, vardagar. Låt oss ponera att du ska iväg på din brors bröllop, det har du inte rätt till. Då är du frånvarande och det får man inte vara om man ska ha Jobbgarantin.

Blir du erbjuden praktik ska du ta den, även om du inte vill ha den. Det är deras regler. Bara att följa. Detta är regler som jag, du, din mamma, hennes kille, din pappa, din bror, hans pojkvän, ja alla ska följa, om man nu är skriven på AF alltså.

Fine, no problem with that. Sjuka regler men va fan, vi måste följa dem…

En vacker dag kommer en liten hårig djävla svartskalle, med så mycket hår på ryggen att man kan rida på honom bakifrån och hålla i rygghåret som remmar och styra i rätt riktning. Han vägrar ta en kvinna i handen.

WOHA. Stopp. Va fan, du kommer till Sverige ditt lilla vidriga fanskap och kan inte ens ta folk i handen, men ändå ska du ut och få jobb eller praktik? Alltså ursäkta mig, mina föräldrar måste vara idioter, för dem lärde mig att det hör till normal hyfs att skaka hand. Så han har varken integrerat sig, eller assimilerat sig i det svenska samhället, eller lärt sig hur västvärlden ser på saker och ting.

Vem fan vill anställa honom? Jag är svartskalle (ja, med hår på ryggen, så vill ni rida, ring mig!) och jag skulle aldrig ha en fjolla som honom som inte ens kan hälsa på en annan människa. Så varför anmäler inte kvinnan honom för diskriminering? Hans religion?

Who the fuck cares, det är fortfarande diskriminerande att han inte tar i henne för att hon är kvinna.

Varför kan en fitta anmäla mig om jag kallar henne hora, slampa, fittluder (Jag hoppas inga barn läser min blogg, i så fall läs: höra, lampa, filtludd)? Jo, för att hon blir kränkt. Jag nedvärderar henne. Så.. Om jag inte tar i henne för att hon är kvinna, är inte det kränkande? Nedvärderar jag inte henne? Vadå, är jag allah alibabab abd el rahim så jag är så djävla mycket bättre att jag inte ens kan ta henne i hand?

Seriöst Sverige, lägg av med detta djävla skitsnack. Den där djävla fittan skämmer ut oss invandrare, rikstäckande dessutom! Om du ska anmäla för diskriminering, anmäl för att dem kallar dig svartskalle, fårherde (så länge du inte är det), ja eller va fan som helst. Men låt det finnas grund för det.

Herregud.. När jag gick i skolan fick jag hör av mattanten att jag inte fick prata svenska för vi bor i Sverige. Polisen i Lycksele sa till mig ”Ni invandrare drar alltid till er bråk” (Klart vi gör, vi får ju ingen uppmärksamhet i samhället annars), men inte fan gick jag runt och anmälde för diskriminering.

Den där fittan såg sin chans att få lite snabba pengar. Jag hoppas och ber att han 1: Blir utkastad ur landet. Eller 2: Får ett jobb på sin brorsas (som också är hans pappa) pizzeria som en djävla pizzabagare.

Ja, detta inlägg var grovt. Men jag är så djävla förbannad på sånt där djävla larv. Väx upp för fan.

Eller åk hem till ditt djävla arabland Ali baba, och ta med dig dina 40 rövare (Läs: fruar). För här finns det ingen ”open sesami” dörr för dig.

För den har jag stängt!

OBSERVERA: Detta inlägg handlar inte om mannens religon, det handlar inte om en kristen, det handlar inte om en jude, det handlar inte om en muslim. Det handlar om någon fitta helt enkelt. Jag skiter fullständigt i om han så är buddhist. Vissa av er verkar inte riktigt förstå det.

20 Svar till “Ni har väl knappast missat..”

 1. Karro

  Mannen tar inte kvinnan i handen pga sin religion/kultur. Han fick rätt.
  Om jag åker till hans land, och tar alla i hand (eftersom jag e svenne) undrar vadsom hänt med mig? inte fan hade jag fått rätt. jag hade väl fått en fet jävla sten i huvet.
  Trots att man är religiös/hålelr på kulturen så får man ta seden dit man kommer. i alla fall halvvägs. annars kansek man inte ska bo i ett land där seden är att ta alla i hand när man ses?

  Svara
 2. IQ Badboll

  Å wow, inte bara ja som e på krigstigen när det gäller sammhället. Men skriver att det va ett wow inlägg, hade lite svårt att fatta först men sen när ja läste igen så såg ja du va grinig på killen, trode det va nått med detta landet att göra, dumt att vara dyslektiker men va göra?

  Svara
 3. Jonna

  *skratt*
  Jisses! Jag gillar din blogg! Så jävla rakt på! :D Skitbra skrivet! :)

  /Jonna

  Svara
 4. Solan

  Mycket vågat skrivet av dig…
  Hoppas nu alla läser ditt inlägg för vad det är och inte startar världens ramaskri pga av dina uttalanden!

  (P.S diggar din ”förfining” av de fula orden till barnen *fniss*)

  Svara
 5. Linda

  Håller med Karro. I hans hemland hade vi svenskar knappast fått göra som vi ville. Hörde talas om en utländsk kvinna som blev arg på sin manliga arbetskamrat, allt för att han hade tagit tag i hennes arm så att hon inte skulle bli påkörd. Anledningen till att hon blev arg på honom var för att han inte fick ta i henne, för de var inte släkt. Lyfte på ögonbrynen när jag hörde detta.

  Svara
 6. Linda

  Lovar på hedersord att inte låta mina systerdöttrar läsa de fula orden som du har skrivit.

  Svara
 7. Hanna

  Satt själv för några dagar sedan och störde mig på just detta. Tycker precis som Karro och Linda att man ska ta seden dit man kommer – och här tar man i hand. Så är det bara.

  Vi får ju ta seden dit man kommer. Inte fasiken kommer alla andra länder krypa för oss och våra seder som Sverige gör för alla som kommer hit.

  Jag är absolut inte rasist, men ibland blir jag bara så jäkla förbannad.

  Bra skrivet.

  Svara
 8. Manel

  JAG TYCKER ATT DU ÄR…PATETISK….LINDA DU MED!!!!!
  DET ÄR RELIGIONSFRIHET HÄR I SVERIGE.VET EJ EJ VART DU KOMMER IFRÅN….VILL FAN INTE ENS VETA.RESPEKTERA MIN RELIGION MER…PRECIS SOM VI RESPEKTERAR ER!!!!

  Svara
  • Romeo Patrick

   @ Manel:
   1: Välkommen till min blogg =)
   2: Skriver du med stora bokstäver, så kan vi läsa det. Men tro det eller ej, vi har glasögon samt linser i Sverige, alltså kan vi även läsa små bokstäver.
   3: Var någonstans i inlägget eller i kommentarerna har du sett att någon har klagat på ”din reglion”. Du gör mig väldigt nyfiken då jag faktiskt undrar vad din religion är. Hänvisa mig gärna till det stycket tack.
   4: Att ”ni respekterar oss”. Finns det ett oss och ett ni menar du? Jag trodde alla människor var lika värda. Så för dig, finns ett ni och ett oss. Inte illa. Att inte ta en kvinna i hand min kära vän, är att inte respektera henne. Är hon mindre värd för att hon är kvinna? Eller är hon smutsig? En hora kanske?

   Svara
 9. Solan

  Manel

  Kan du vara vänlig och förklara orden, jag citerar: RESPEKTERA MIN RELIGION MER. ”slut citat”

  Vad menar du med mer?

  Svara
 10. Cubix

  vi hade en kvinna på mitt förra jobb vars religion förbjöd henne att vara ensam i ett rum med en annan man förutom sin make, vi frågade henne varför ”det är pga våltäcksrisken” och det ena och det andra! På vårt jobb jobbade vi självständigt men ibland var det apparater där jag gjorde A och en annan gjorde B till samma grej, vilket innebar att man var tvugna att samarbeta. Min chef gjorde en stor miss som lät henne ha detta arbete med denna inställning eftersom vi andra fick ta skada av det: En man som gjorde delar av hennes maskiner, var tvungen att sitta nere i huset medan hon satt i sitt rum på andra våningen och han fick springa upp o ner i trappan med grejjer hela dagarna, bara springandet gjorde ju att han gick miste om massa effektivitet i arbetet och hade det varit en ”normal” situation hade han suttit brevid henne. Sure thing om hon vill sitta där långt ifrån män, men om det påverkar arbetet och oss andra så fuck her religion, då får hon anpassa sig.

  Och beroende på vad det var för praktikplatsen mannen sökte, kanske ett handslag är det som avgör, hur ska du kunna bemöta kunder om du beter dig sådär…. Ibland är det så att man får ta seden dit man kommer, det låter illa i en dels öron men så är det. Skulle jag flytta till ett annat land där det är annorlunda än här, inte fan hade jag gått emot deras sed och folkvett för att ”så är det i sverige”, jag är ju inte i sverige längre då.

  och AMS jävla förbannade praktik gör mig vansinnig! Seriöst, vem fan tror dom vill praktisera på ett ställe som antagligen itne leder till en anställning och under praktiken förbrukar sina A-kassa dagar (trots att det är f-kassan som betalar pengar under praktiken så dras a-kassa dagarna), INGEN! Det är så jävla fucked up system idag så det finns inte! A-kassans 75 dagars regel är ju också rätt festlig, för då ska folk vilja arbeta mer, vem väljer en deltid på 50% framför en Akassa på 80% , ingen! :/

  Förreste, du var med i min dröm inatt Romeo. Mötte dig på Liseberg och du var skitarg på mig för att jag hade kommenterat din blogg med : ”romeo is back on track” :D

  Svara
 11. Cubix

  Växjö var de här… Ja du var himla pissed of på mig för du tyckte att jag nervärderade dig som människa genom att säga att ”romeo is back on track” med ditt bloggande, precis som om du bara var en person bakom en datorskärm när du är så mycket mer och jag var rent förjävla trångsynt hahaha! :P

  Svara
 12. Solan

  *suckar* Som vanligt när man förväntar sig en utveckling på ett påstående så uteblir dem tyvärr….

  Nåja, Manel… Still waiting!

  Svara
 13. Hanna

  @ Manel

  Var det riktat till mig eller? I så fall vill jag säga:

  Du behöver inte SKRIKA!!! Det är fasligt jobbigt att läsa inlägg som är skrivna med stora bokstäver.

  Sedan så vill jag veta var jag inte respekterat din religion? Självklart respekterar jag alla religioner men är man i Sverige så ska den svenska seden följas. Är man i Italien så följer man deras, I Irak deras osv.

  För mig är det vanlig hyfs. Varför ska vi i Sverige följa alla andra länders seder och religioner när vi måste anpassa oss när vi kommer till andra länder? Kan du förklara det?

  Näe, du får nog komma med något bättre än att bara vråla ut en massa smörja om du vill att vi ska visa dig mer respekt.

  Svara
 14. Hanna

  Ha ha, du också? Jag och maken sitter ofta i var sin soffa med var sin laptop i knät och för diskussioner över msn eller irc hur läng som helst utan att öppna käften.
  Stört som fan, men som du sa lathet for the win. weeeee!!!

  Svara
 15. Karro

  @ Manel
  Visst ska man respektera varandra religioner o seder och varandra som människor. Men genom att mannen inte tar kvinnan i handen respekterar han A: inte sveriges seder, B: inte kvinnan, som människa.
  Jag fattar att han följde sin religion, men åter igen. Tag Seden Dit Man Kommer. !
  Och var har vi/Romeo inte respekterat ”din” religion? och Varför skrika? Om du möter en motgång, eller en människa som inte tycker som du, ställer du dig o Skriker på människan då? Även om det e skrivet i ord, Social kompetens, hallå?!

  Svara
 16. Linda

  Manel!

  Du behöver INTE skriver åt mig heller! Jag är inte rasist, jag går inte efter folks nationalitet utan efter deras personlighet, det är en väldig skillnad.

  Svara
 17. Romeo Patrick

  @ Linda:
  Ja det vore ju riktigt konstigt om du nu var rasist och skrev och kommenterade just i min blogg. Underligt =)

  Svara
 18. Knallen

  Djävligt bra skrivet!

  Svara
 19. Mats

  Bra inlägg som vanligt.

  /Mats

  Svara

Lämna en kommentar