Snökaos!

Inlägget publicerades 20 februari, 2010 kl 18:03 | Kategoriserat under Diverse, Hundar.

Jag har varit med om mycket i mina dagar. Men idag tog nog priset över snökaos. Jag är ju ursprungligen från Lycksele/Umeå uppe i norrland, så jag är rätt van med snö och stormar och allt vad det för med sig. Det jag däremot inte är vad med är att bo ute på landet i en stad som har en enda plogbil.

Jag vaknade vid 08.00 idag och kollade ut och märkte att allt var vitt. Satte på mig glasögonen , för så klart måste jag ju sett suddigt men nog var det lika vitt ändå! Alltså hade jag två alternativ att välja emellan.

1: Jag har gått och blivit blind.
2: Det har snöat, så jag är snöblind.

Det känns som att det är lite av bägge delarna faktiskt! Att det var så mycket snö skadar ju inte, hundarna älskar det. Så fort dom går ut så försvinner dem i snön och lilla Chasey gräver antagligen tunnlar då det har snöat så pass att snön är högre än vad hon är.


…Toppen, hundarna har det underbart! Men jag då? Jag ska ju ta mig iväg till min intervju (Var kallad till en intervju som chef i Lidköping). Bilen var till hälften täckt med snö, vägen var inte plogad! Notera att jag faktiskt bor ute på landet *bonde* så här finns ingen kommunal plogbil som röjer. Nej, här har man en ”vägkomitté” där en är ansvarig för att ploga.

Dock så bor jag på en ”privat” väg så ingen plogar hos mig inte! Självfallet får man panik, men som tur är var gubben snäll och kunde komma ut direkt efter frukosten och ploga upp vägen + min väg. Så toppen! Allt frid och fröjd.. Eller?

På väg till Lidköping upptäcker jag att vägen inte är plogad! Den har i och för sig plogats tidigare på morgonen, men det blåste så mycket att allt det plogade kom tillbaka på vägen. Så jag fick en och en annan sladd på väg till mötet.

Nu är det så att det var ett flertal jobb som var utannonserade så vi var en 30 stycken på mötet som sedan delades in i grupper (beroende på vad man sökte). Det sorgliga var att 17 stycken hade ringt och talat om att dom var insnöade. Resten hade alla problem att ta sig fram.

Men jag tog mig fram, hemresan var däremot värre. Man ser verkligen ingenting på vägen, allt är VITT! Helvette, synd att man inte kunde färga snön så att man åtminstånde kunde se var fan man körde.

Riktigt gott med mat!Inte hindrar det mig i alla fall från att grilla! Ni förstår, jag är född till grill människa, och när jag säger i vått och torrt, då menar jag verkligen vått och torrt =)

Här ser ni grillad ytterfläskfilé med Libanesiska pommes (badade i vattenlag med olika kryddor och örter, mums) samt favorit sallad Taboule!

Det var min lilla dag det =) Får bjuda på lite bilder på mina sötnosar.

(Eller snarare en massa!)

[nggallery id=1]

9 Svar till “Snökaos!”

 1. Rebecca

  Fan va gott d såg ut! :D

  Svara
 2. Solan

  Vilka underbara bilder ;-)

  Men att grilla mitt i snökaoset??? *skrattar* tur att det inte snöade just då iallfalla…

  Svara
 3. Cubix

  Härliga snöbilder.

  Svara
 4. Linda

  Du får bjuda oss andra….

  Svara
 5. Karro

  tur att du kom både dit o hem, som du vet håller jag tummarna stenhårt föratt du ska få jobbet… =)
  och shiiiit vad mycket snö… har Blazie växt om Akira?! hon ser ju skitstor ut… :P
  och maten…mums! =D

  Svara
  • Romeo Patrick

   @ Karro:
   Herregud ja, Blazie har blivit större än både Amber och Akira =) Hon växer så det knakar, och ändå är hon bara en liten valpis! Hon har bra gener helt enkelt haha =) Och tack så mycket =)

   Svara
 6. Mia

  Vilken lantidyll! Ska själv laga fläskfilé idag, men det blir nog i ugnen, men tycker du gjorde helt rätt i att grilla.

  Svara

Lämna en kommentar