Jag är inte rasist, jag har mina åsikter! Rasism eller åsikter?

Inlägget publicerades 6 mars, 2010 kl 11:57 | Kategoriserat under Värderingar.

Kom inte, en enda av er som är svensk nu och säg till mig att ni förstår hur det är, eller hur det är eller inte är. Hur du upplever det som svensk är inte hur jag upplever det som svartskalle.
Vi lever i Sverige, i en värld där harmoni, där rättvisa och jämnställdhet mer eller mindre råder. Där alla lika, alla olika men alla lika värda. Det är det Sverige vi lever i.

Trodde ni ja!

Men riktigt i den världen lever vi faktiskt inte, även om många försöker ge sken utav det. För er som är nya och läser min blogg och inte orkat läsa mina millånga inlägg tidigare kan jag säga till er att när jag skriver ett inlägg skildrar jag oftast två världar. Jag har bott i 5 länder och arbetat i 4 av dom, jag har varit världen över men framförallt är jag en invandrare i Sverige.

Rasism är ett ord som får många att rugga till och direkt avfärda detta och säga ”Herregud nej, jag är inte rasist men jag har mina åsikter!

Vad är dina åsikter då kan man tänka sig? Vad är det du tycker och tänker? Visste ni om att över 5% av alla svenskar (2008) var starkt invandrarfientliga? Sen har vi dom som är superstarkt invandrarfientliga, sen har vi dom som är lite mindre och pytteliiiite och pyttelittelelite invandrarfientliga. Sen har vi ju x antal % med ”Jag är inte rasist men jag har mina åsikter” – människor.

För vanliga svensson uppmärksammas inte något av det jag kommer att nämna. Men om ni tar er en titt runt på internet och söker på diverse saker som berör rasism, gå in på youtube och sök om Sverige så ser ni hur många idioter (jag undrar hur det kommer sig att dom flesta främlingsfientliga är så IQ-befriade? Känns som att dom som inte klarar av samhället och istället för att förklaras handikappade hamnar i någon sorts rasistiskcirkel) som faktiskt tror på jag citerar: ”Sveriges undergång”.

Det sjuka är att människor runt om i Sverige verkligen tror på detta. Dom gör filmer, dom gör insändare och skriver om det ena och det andra. 20-30-tal bloggar som jag gått igenom idag har en sak gemensamt, alla dom skriver om invandrare och alla dom länkar till rinkeby och malmö och alla dom säger att det är invandrare som står för den största delen brott , våldtäkter och mord.

Man skyller alltså allting på alla invandrare och då funderar jag lite på vad är det exakt som sätter såna korkade saker i deras huvud att dom på fullaste allvar menar att det är invdrare som begår brott? Speciellt älskar ju svennarna att säga att alla invdrare som har restaurang lever på soc och tar svart.

Fuck yeah, klart som fan vi tar svart. Vadå ska jag ljuga? Jag tar svart via mina företag, hell  yeah jag ska ha pengar i min ficka. Tänker inte tamig fan betala 63% av min vinst i skatter och avgifter. Hellre svartar jag. Men är jag ensam? Nej det är jag inte. Finns det svenskar som gör det? Va fan tror du din djävla idiot? Tror du att det var invandrare som kom på idén med svarta pengar och att vi har ensamrätt?

Sen om ni på fullaste allvar tror att man har en restaurang och lever på soc, så måste jag nog ge er en spark i röven och säga be ert djävla soc kontor kolla upp bättre i så fall. Det är lite svårt att driva en restaurang och vara på soc, när soc kräver att du ska ha ett jobb eller praktik, du får alltså inte sitta hemma.

Jag har en vän i Umeå, du vet vem du är, om du tycker det är okey länkar jag även till din sida som skriver ganska mycket på sin sida och har i stort sett länkar överallt på sin sida till saker som berör allt det dåliga invandrare gör här och där och många med anknytning till SD (Sverigedemokraterna). Personen i sig säger sig inte vara rasist, utan har sina åsikter.

Men det är här det kommer in. Vad gör en människa till en rasist? Jag är en rasist. Det erkänner jag. Jag är dock religionsfientlig. Jag tycker inte om religionen islam men har många muslimska vänner. Jag står för det men det är inte något jag går och tänker så fort jag pratar med en muslimsk person, det är inte något jag säger att alla som  har islam som tro är idioter och pedofiler och fittor och allt vad man nu vill säga.

Ett av mång argument som ”jag har mina åsikter”-människor alltid framför är följande:

Ni kommer till Sverige och tar våra skattepengar, våra jobb och våra kvinnor!

Vi tar era skattepengar? Hell yeah! Hur fan har du tänkt, som min familj, mamma jag och min äldre bror, flyr undan kriget i Libanon efter att min syster dog av en bomb. Vi kommer till Sverige, kan inte ett djävla ord annat än arabiska (Jag var 5, kunde franska och min bror kunde franska, men Sverige kan inte franska direkt) och mamma kunde arabiska.

Vad förväntade ni er? Att vi ska hoppa på våra arslen och börja arbeta direkt? I Sverige om något händer så sätter man in värsta krisgrupper här och där och kopplar in psykologer och nekrofiler och jag vet inte vad. (Jag är väl medveten om vad nekrofiler är). Sen är man så djävla traumatiserad och måste sjuksriva sig för man såg en människa ge en örfil till en annan. (Ja, jag gör narr av det hela nu).

Här kommer man , när man sett människor dö. När jag själv såg mina vänners lemmar, armar, ansikten på marken utanför vårt hus. När man ser bomber mitt framför ögonen på dig. När du inte får gå själv för det finns minor överallt. Den bilden, vad skulle ni göra av den? Skulle ni kunna fly till ett land där ni inte kan språket, där ni inte har pengar och ni har en hel djävla ovisshet över vad som komma skall. Tror ni då på fullaste allvar att ni förväntas jobba? Det tar ett djävla bra tag. Sen blir många förbannade över att analfabeter (som jag läste i någon SD-blogg) kommer hit. Jaha, så det är endast läskunniga och duktiga människor som får komma in. Vi kan väl stå allihopa och fråga ut människor som precis förlorat sina älskade om dom kan läsa och skriva.

Sen säger ni att vi tar era jobb. Vi kan ju börja med att säga att det inte är era jobb. Ni äger inte jobben. Vem är så korkad? Seriöst liksom? Det är också där jag ifrågasätter dessa personers intelligens. Ni klagar på att man lever på staten, fixar man jobb klagar ni att man tar ”era” jobb. Hur fan ska ni ha det era djävla fittor?

Jag är egenföretagare, har nog tjänat in minst 4-5 gånger än vad en <30 har tjänat i Sverige och betalat en hel djävla del skatt. Så den som bemöter mig med såna djävla idiotiska resonemang, jag hoppas för böveln att du har en djävla bra inkomst och själv kan säga att du har bidrag med skatt till Sverige och sen klanka ner på oss.

Sist jag kollade också så är svensson en ganska lam 8-17 jobbare. Som så fort klockan blivit 17 rusar iväg ifrån jobbet som att det håller på brinna inne. Medan en svartskalle,  vi kan ta mig som exempel när vi hade restaurang jobbade från 06-22.00 vardagar och 09-03 fredag/lördaga och 10-22.00/söndagar. Jag jobbade alltså 7 dar i veckan och i snitt dubbla ert pass, ändå tittar folk snett på mig när jag kommer in med min nya dyra bil?

Det är också det som är grejen som jag stör mig på. En svensson går och köper en Volvo V70 för ca 250-300.000 kr. Här kommer jag med en BWM eller en Mercedes för samma prisklass ändå tittas det snett på mig? Det finns en kille här i Skara som var förbannad på en neger som  hade köpt en sprillans ny djävla Lexus men bara jobbade på Mcdonalds.

Men seriöst! Väx upp, använd det ni har innanför huvudet. Alla som har fast anställning kan ta mig fan köpa en dyr bil. Det är inte ens onormalt att du har råd! Men ändå tittas det snett. Varför? För det var en neger eller en svartskalle (Är inte negrer svartskallare? Hmm).

Kan också påpeka att jag är en person som vill ha lite av det ena och det andra så jag tänker att jag ska söka ett jobb och jobba 8-17 och ta det lungt och ha mina semester dagar, för som egen företagare är dessa dagar mer eller mindre 0. Så jag började söka jobb. Jag har grymma meriter, har varit chef för 4 olika ställen, kan 5 språk flytande i tal och skrift, är utbildad inom det ena och det andra och jobbar som fan.

Så jag räknade ihop alla mina ansökningar. 248 stycken har jag skickat via mail och personligt gett ut till olika arbetsgivare. 248 stycken sen November -09. En av dom skickades till en restaurang. Jag kallades till en intervju. Kan ni gissa vilken?

Sen kommer man hit och säger att vi tar era kvinnor. Men härligt, den punkten är jag grym på. Vi är totalt annorlunda mot våra kvinnor än vad ni är. Förutom dom djävlarna som behandlar dom som fittor och tvingar dom gå bakom sig och allt vad det innebär. Såna ogillar även jag, inte bara ni. Vi har en annan sorts kärlek, vi säger vad vi tycker, vi visar vår kärlek, vi är gentlemän, vi bjuder när vi är ute, inte fan låter vi tjejen betala, för att inte tala om hur bra vi är i sänge, i alla fall jag.

Förstå att vi tar inte , än en gång ”era” kvinnor. Vi kommer inte till Sverige och siktar in oss på en svenska. Är ni så djävla dumma och ointelligenta att ni tror att även kärlek tänker som er, då är ni korkade på riktigt. Sen är min undering, om vi nu är så djävla kassa som ni säger, hur fan kan tjejer vilja ha oss?

Så du som säger att du har din åsikt angående invandrare, du blir sur om dom får ett jobb… Det är rasism. För du anser att du är värd mer, att du och de dina är värda jobbet mer än en invandrare. Alltså är invandraren lägre än dig. Men du snackar om invandrare som en individ, sist jag kollade så finns invandrare världen över och inte bara i Sverige. Du vill äta på Mcdonalds, du vill äta på en pizzeria, allt du har på dig är mer eller mindre utländskt, men utlandet får inte komma in i form av människa till ditt land?

För att bara än en gång bevisa hur vi invandrare dagligen upplever rasism så ska jag berätta om en historia. En historia som handlar om mig. Egoooo tripp!

En gång i tiden så skulle jag hyra ut min lägenhet. Jag la in alla uppgifter, talade om precis vad man fick med i hyran och visade så detaljerat som möjligt bilder på lägenheten och la upp den på blocket.

På ca 2-3 dagar hade jag fått två svar. Lägenheten var bara några år gammal, fräsch med en djävla fin inredning, neonljus undersängen etc etc. Väldigt läcker och i ett oerhört attraktivt område. Så jag var riktigt förvånad över att ingen nappade. Kontaktperson stod det ”Romeo Patrick”.

Jag tänkte inte ”Uh, det är på grund av mitt namn” men jag var väldigt förvånad varför ingen hörde av sig. Så jag tog bort namnet och skrev min svenska flickväns namn. På mindre än några timmar hade det trillat in 42 mail och en 20-30 missade samtal och x antal SMS. Jag ville inte tro att det är sant, men av dom som ringde valde jag ett par som fick lägenheten i alla fall och sen testade jag att ta bort annonsen, lägga om det med mitt namn.. Samma sak, knappt någon som hörde av sig.. La in den med svenskt namn igen.. Och Voilá! Massa mail.

I matsalen när jag gick gymnasiet fick jag inte prata arabiska med mina vänner. ”Vi pratar svenska i Sverige”. Hade jag varit lite äldre som jag är idag hade jag nog sett till att göra något åt saken. När jag på idrotten i 8:an inte ville vara med längre i ”spökboll” för att det var några tjejer som fuskade och jag avskyr fusk så blev jag kallad till rektorn där jag fick frågan ”Är det för att dom är tjejer, vad tycker du om tjejer egentligen?”

Och en massa mer.. Det är inte lätt att vara invandrare. Men kom inte hit med ditt djävla trams att du har dina fitt djävla åsikter. Ska du ha en åsikt stå för den. Och säg inte att du inte vill bli kallad rasist när du har rasistiska åsikter. Ta och kolla upp definitionen av rasism senare kan du komma och säga att att du bara ”har dina åsikter”.

41 Svar till “Jag är inte rasist, jag har mina åsikter! Rasism eller åsikter?”

 1. Mimia

  Jäkla bra inlägg! Du har så rätt…

  Svara
 2. Mats

  Realist. Kalla mig realist… Du vet var jag står någonstans och nej analfabeter ska inte in i det här landet i mångder som det är nu och med den religion de har. Vad ska vi med vuxna analfabeter med en samhälls och kvinosyn från medeltiden till? Berätta gärna. Det här lilla landet och för den delen Europa har otroliga problem med massinvandringen och muslimsk extremism ökar mer och mer. Det är inte dumt eller rasististk att vilja sätta stopp för det. Det är ren självbevarelsedrift.

  Det brinner i hela landet och du kan kalla mig och andra paranoida om du vill om vi tror att det kan bli landets undergång om vi tillåter att landet Islamiseras, vilket det också kommer att bli. Det är bara konstigt att du som är från Libanon och vet vad som hände där säger det du gör. Muslimerna tog över och förstörde ditt land, de våldtog och slaktade er och tog över.

  Nog diskuterat om detta. Det är för att du har den härkomst som du har som du inte kan tänka logiskt, det är vad det handlar om. Det är tur att många av Svenskarna börjar vakna nu i alla fall ur den törnrosasömn som de haft i trettio år. Sverigedemokraterna ökar stadigt och det är nödvändigt. Det finns en anledning till det också.

  Du får gärna länka till min blogg, det finns annars en länk i mitt namn här.

  /Mats

  Svara
 3. Mimia

  Såg din kommentar nu!

  Haha… nej inga skäggstrån här inte :)

  Är imponerad över hur mycket du har hunnit med i ditt liv, trots din ringa ålder. Riktigt impad faktiskt! Det som fattas i din repertoar nu är tatuerare som ju också ligger i tiden…

  Jag har fullt upp hela dagarna… antingen är det ungarna eller så är det jobb (jobbar på färdtjänstförvaltningen i gbg), plus att jag försöker få till något eget som jag har velat göra länge.

  GIllar dina hundar… så fiiiina>! Dottern har också en Amstaff som är sju månader.

  Svara
 4. Mats

  Jag kan tillägga att 80% av de som sitter på de tunga anstalter vi har runt om i landet har utländsk härkomst. Det finns en rapport från BRÅ från 2006 som säger att invandrarna står för 40% av våldtäkterna. Då är de knappt tjugo procent av befolkningen. Vidare är mörkertalet stort i en sådan undersökning för de blir svenska medborgare alldeles för fort i det här landet. Sverige har Europarekord i våldtäkter och i flera grova våldsbrott, det är FAKTA och det är utlänningar som begår majoriteten av brotten. Det är också fakta.

  Det är företrädesvis muslimer som våldtar svenska tjejer och kvinnor och gängvåldtar.Det är rasism om något, samma sak med de rån, gängrån och andra våldsbrott som begås av utlänningar mot svenskar, företrädesvis muslimer där med mot etniska svenskar. Det är rasism och inget annat och det är dumt, naivt och en verklighetsflykt att påstå att det ligger till på något annat sätt.

  Det brinner som sagt över hela landet och kastas sten mot poliser och brandbilar. Situationen är katastrofal samtidigt som det inte finns jobb till de som är här och vill sköta sig.

  Vad gäller svartjobb så ja, utlänningarna jobbar mer svart än svenskar och tar bidrag samtidigt. Det är så i alla kontantbrancher och jag har egen erfarenhet av det från en branch jag jobbat i (taxibranchen). Den blev helt förstörd då den avreglerades och utlänninagrna började köra taxi för pengar som de fått till bil och körkort av svenskarna. De körde branchen i botten. De körde runt utan att hitta ens till slottet i stockholm, tog överpriser och stoppade allt i fickan. Det sjuka är att människor runt om i Sverige verkligen tror på detta. Dom gör filmer, dom gör insändare och skriver om det ena och det andra. 20-30-tal bloggar som jag gått igenom idag har en sak gemensamt, alla dom skriver om invandrare och alla dom länkar till rinkeby och malmö och alla dom säger att det är invandrare som står för den största delen brott , våldtäkter och mord.

  Man skyller alltså allting på alla invandrare och då funderar jag lite på vad är det exakt som sätter såna korkade saker i deras huvud att dom på fullaste allvar menar att det är invdrare som begår brott? Speciellt älskar ju svennarna att säga att alla invdrare som har restaurang lever på soc och tar svart.Detta med följden att flera hundra svenskar som hade hållit på i branchen i hela sitt liv inom Taxi Stockholm gick i konkurs då DE granskades för att de hade ett datasystem. De var tvungna att fuska på samma sätt för att försöka överleva. Det är likadant i alla kontantbrancher, det stoppas pengar i fickan och levs på bidrag samtidigt. Tror du på fullt allvar att det behövs fem, sex pizzerior i varje förort eller litet samhälle, att det finns utrymme till det? Naturligtvis gör det inte det. De kör i 2 år och sen går de i konkurs och sen tar en brorsa eller kusin över företaget på papper. Så går det till. Alla håller inte på så men för många. Det är så i alla ”kontantbrancher” läs, där invandrarna bedriver företagande.. Jag har en kompis som jobbat i många år som kronofogde så han vet.

  Slutligen vet jag inte var du fått det ifrån att vi är vänner? Vi diskuterar på msn, jag har diskuterat hundar och avel med dig? Hundavel var något du inte heller visste något om även om dina blandraser är fina. Det är en sak att tro något och en annan sak att kunna något. Jag tyckte du verkade rätt vettig men hade tydligen fel.

  Någon vän till dig har jag inte varit till dig och kommer tyvärr aldrig att bli heller. Vi kommer att stå på varsin sida om det smäller, Vilket det är stor risk att det gör. Får detta fortsätta som det gör så har vi inbördeskrig här precis som i Libanon om trettio år.

  Du ska vara vän med dina invandrarkompisar som aldrig gjort något fel i det här landet… Samt med Svenskar som tror på det du skriver;) Alla problem i Sverige nu är enligt dig bara inbillning. Det brinner ingenstans och kriminaliteten och våldsbrotten begås ju till största delen av svenskar enligt dig, eller hur? Det är skrattretande så dumt det är.

  Nej på varsin sida står vi, så blir det och vi är inte vänner. Jag är inte vän med de som vägrar se sanningen eller erkänna den. Jag raderar dig på msn, vi har inget att snacka om tyvärr. Jag har annat att göra. Jag kan inte få dig att ändra åsikt. Du vet hur det är men förnekar det pga din bakrgund och dina vänner. Tyvärr är dt så.

  Det är bara en sak jag inte fattar. Du har tre företag säger du och är framgångsrik affärsman. Jag har aldrig sett något sådant. Jag har bara sett dig stå och jobba lite på torget i Umeå i korvkiosken (svart). Men det har väl ändrats då;)

  Lycka till i livet i alla fall även om du går omkring med skygglappar..

  /Mats

  Svara
  • Romeo Patrick

   Tack för ditt långa tillsynes idiotiska inlägg. Men det bevisar ju bara det jag säger, hur korkade ni rasister är och att er ”intelligens” inte direkt håller för fem öre. Vill du påstå med ditt piercingskit att du inte tar svart? Eller med din sexbutik?

   Du får det att låta som att du är värsta fina killen men hur kriminell är inte du eller har varit? Eller är det bara vad du ger sken av att du har varit för att verka tuff?

   Sen snackar du om att vi aldrig har varit vänner.

   Exakt när och var har jag påstått för en sekund att det är dig som jag hänvisade till? Tror du seriöst på att du är den enda under mina 20 år i norrland som jag träffat på som har dessa åsikter? Nej, jag har träffat på fler korkade människor än bara dig.

   Du skriver om massa djävla skit om fakta. Vänligen hänvisa till fakta, annars är det du skriver lika mycket värt som dig. Skit. Du vill skylla på allting, bara för att du inte har något att komma med. Du sitter där i ditt lilla holmsund, grannar vill inte ens ha dig och har anmält dig, folk hotar dig.. Varför tror du det? För att du är en reko kille? I doubt it. Du skrev till mig att du vill ha hundar och skaffa stora hundar runt ditt nya hus du ska köpa söderut för dom som inträktar. Vilken värld lever du i? Herregud den som hör dig tror att du lever i välrdens djävla farligaste land.

   Du kommer åter och åter igen med dina så kallade fakta. 40% av alla våldtäkter sker av invandrare. Sen säger du att ”det enda jag har sett är dig på toret i umeå i korvkiosken”.

   Vi ägde både Rådhusgrillen och Umeågrillen, som inte direkt är korvkiosker. Vill du höra av dig till skatteverket och se bara vitt hur vi tjäna? Sen kan du ju plussa på lite svart så vet du.

   Du är så patetisk och naiv där du lever i din lilla värld och skyller allt på invandrare, men det är precis såna som dig som är Sveriges undergång. Ignoranta djävlar som tror dom är någonting men i sjävla verket ett piss i havet i jämförelse med andra.

   Du säger i ena studen att det är islamisterna, i andra stunden säger du invandrare. Jag vet mycket väl vad som hände i mitt Libanon, och det är därför jag har den uppfattningen att jag inte gillar ISLAM som religion. Men att var naiv och tro att alla muslimer är så, bullshit.

   Det finns fan kristna, ateister,agnostiker mm som är tusentals gånger värre. Det finns skit överallt.
   Du snackar om våldtäker och gängvåldtäker. Som sagt, ge mig några som helst slags fakta. inte det du skriver, utan hänvisa till källa så ska jag ta mig fan ändra uppfattning. Som vi har snackat på msn har jag även talat om för dig vad jag känner. Jag tycker inte om att det är massinvandring, att man verkligen ska ta sig en titt på vem som verkligen behöver komma in.

   Men att jag skulle ha och dela alla dina åsikter vore som en neger som är med i KKK. Du ser på folk som invandrare, jag ser på folk som folk. Skit samma om idioten eller horan är svart eller vit eller va fan du ser för färger med dina snevridna ögon, den som begår brott dömas skall och ordentligt.

   Men fortsätt du att skylla på alla invandrare. Det är också en djävla konstig sak måste jag säga, att du skyller på invandrare och att invandrare är idioter, men du kunde samtala med mig?

   Vet du vad, jag behöver inte ens en människa som dig i mitt liv. Jag visste att du var störd enligt va pitbullfolket sa, men inte att du var sån djävla rassesvin.

   Du visar ju bara än en gång hur ointelligenta och trångsynta ni ”Jag har min åsikt men vågar inte stå för att jag är rasist”-människor. När jag snackade med dig på msn var jag väl medveten om dina idiotiska tankar, men jag till skillnad från dig har förmågan att inte döma folk.

   Alla har rätt till sin åsikt, så länge dom inte kastar den på mig. Du kan dock inte hantera min åsikt. Du får det att verka som att det är som någon sorts förlust att du tog bort mig från MSN, eller att jag ska vara ärad över att ha varit på din msn.

   Tänk rätt, gör om.

   Lycka till med dina planer att flytta söderut, hoppas aveln och allt du har i tankarna som du vill göra kommer gå bra och att du får upp friska härliga hundar. Du är en reko kille i botten, om man tar bort dessa värderingar. Men, i det stora hela är det ju vad som gör dig till dig.

   Ta hand om dig och dra åt helvete.

   Svara
 5. Mimia

  Oj oj oj! Det var ord och inga visor i ditt svar ovan… :)

  Såg nu att det inte gick att kommentera på mitt sista inlägg… det är blogg.se som krånglar ibland. För jag har då rakt inte varit inne och pillat på något.

  Du har rätt i att man måste må bra för att orka och få andra att må bra. Men ibland är det jäkligt svårt att få till det… för att jag ska få må bra behöver jag hjälp och stöd, men det är det tydligen ingen som är villig att ge mig. Det handlar alltså om de närmaste! De som ju faktiskt kan men inte vill hjälpa mig är ju de stora barnen… men samtidigt vill jag ju inte lasta på dem något de inte vill!

  Så småningom fixar jag nog till det så att jag mår bra och känner mig bra!

  Jag har ett eget litet projekt på gång som har med spädbarnsmassage, doula (kvinna som stöttar innan, under och efter förlossning) och profylax att göra…

  Mmmmm tabboulah… skulle vara gott… läste ett av dina inlägg där du grillade och hade tabboulah till… smaskens! Helt klart en av mina favorit sallader! :)

  Svara
 6. pixie

  Rasist är ett jäkla starkt ord!
  Jag har endel invandrar vänner. ser dem inte ens som invandrare så de kändes konstigt att skriva så XD
  Förstår inte varför man inte kan dela med sig och sluta dela upp folk fack, de är ju bara en hudfärg/ett annat land.
  Jag tänker inte förneka att jag ogillar utlänningar ibland men de beror helt på deras uppförande just då, precis som jag kan ogilla svenskar lika ofta! om inte oftare t.o.m

  sv: Ja god kväll :)
  allt är jättebra :) kom precis hem från en mysig grillning vid öppen eld :) sj då?

  Svara
 7. Mimia

  Ok taboulleh då då! Men du om du skriver ordet på arabiska är det inte ta marbota då? ;)

  Nej tittar inte på Melodifestivalen, var flera år sen jag slutade med det… blir inte så mycket svensk tv här inte. Eller inte tv så mkt överhuvudtaget faktiskt.
  Mannen är väl ganska så ur bilden ja… vissa pappor och män har en förmåga att inte vara närvarande fastän de ändå är närvarande. Till slut så orkar man inte längre.

  Näe blogg.se gillar inte mig… skit!

  Svara
 8. pixie

  sv: jag höll mig till korv med bröd :) najs!
  Ja men har idetorka just nu!! tar nya kort till bloggen istället så jag kan göra ny design:)

  Svara
 9. Rebecca

  hahhaa SORRY!

  Svara
 10. Mimia

  Skojar med dig bara… taboulleh låter alldeles utmärkt, libanesisk sallad libanesiskt uttal… inget att diskutera! Haha!

  De e ok att fråga, de stora barnen har en pappa (chilenare) och de små en annan (jordanier).

  A det verkar alltid vara det sista inlägget det strular med… tar även tid innan själva inlägget syns!

  Svara
 11. pixie

  sv: nää blev inget bra. gav upp. XD

  Svara
 12. Karro

  men kul! hade nyss skrivit ett satans långt inlägg så bara försvinner det! :@ det handlade om rasisten mats, jag orkar inte skriva om det.. :P

  ditt inlägg var iaf bra, som vanligt :) o ingen är proffs från början, vet han inte om det, den dära ”mats” Repetito est mater studiorum, men det har han (rassen) bergis aldrig hört talas om. han kan ju inte hjälpa att han är en LITEN människa. :)

  Svara
 13. pixie

  sv: tack men de blev inga bra bilder XD svårt att ta kort på sig själv! även om man har hjälp av stativ och självutlösare! XD

  Svara
 14. Anna

  sv: Hehe ja det är lite skoj! tror inte det är många som gör det…

  Svara
 15. Anna

  sv: jag bor mitt i stan, sj?

  Svara
 16. pixie

  sv: Mina stora intressen är ju skönhet och foto, allt från make up till hur man tar hand om kroppen, fotona blir oftast likadana så de känns lite tråkigt att lägga upp jämt. näe de är svårt att komma på saker ibland.

  Svara
 17. pixie

  sv: jo alltså de finns väl masor att skriva om. man ska bara komma på hur man ska skriva de osv. sen ska man ha tiden och ork/lust att skriva med. XD
  ska googla lite och se om jag hittar något intressant ;P

  Svara
 18. Mimia

  Mmmm… kafta! Hade jag vetat att du skulle grilla så hade jag ju skickat ett lass hummus ;)

  Igår var jag ute på långpromenix med småtjejerna, köpte färg osv. Sen gick vi hem och käkade pizza…

  Japp, idag ska jag kontakta blogg.se och ta reda på varför det inte fungerar att kommentera på första inlägget.

  Ha en bra dag!

  Svara
 19. Louise K

  Har i ett år försökt att hitta en värdig blogg man kan läsa.
  Och nu har jag hittat! Väntar med iver tills nästa inlägg =)
  Ta hand om dig, du är en fin och bra människa med gott hjärta. Det kommer man långt på.

  Svara
 20. B.

  Håller med dig om precis allt(blir dock lite ledsen över att du skriver att du inte tycker om Islam – men jag antar att du har dina anledningar och att det är något du fått med från hemlandet och det du varit med om där) Själv är jag ingen större beundrare av religionerna som var inblandade i kriget på Balkan, men jag accepterar och respekterar de ändå(tillsammans med dess anhängare) för ingen religion beordrar eller uppmanar folk att vara onda(om det inte blivit FEL någonstans i tolkningen). Visst finns det extremister i många religioner(om inte alla), men man ska aldrig döma alla efter en relativt liten grupp hjärndöda individer.

  Precis som du blir jag väldigt trött på dessa ”- jag är ingen rasist, är bara emot *vissa* invandrare och att de får invandra till Sverige och (ex.) ta våra jobb/råna – men det är bara mina åsikter. en av mina vänner är faktiskt kines”. Så sa en klasskompis till mig en gång och hon kunde lika gärna rita ett hakkors på sin panna, och raka av sitt hår – för i mina ögon var detta något endast en rasist kunde säga, då hon drog alla över samma kam. Eller nej inte alla, inte mig då, för jag är en ”bra” invandrare fick jag höra.

  Det kanske var menat som en komplimang, men det tog jag verkligen inte så. Visar mig bara att hon ser mig med andra ögon än vad hon ser sina svenska klasskompisar – varför? – för att jag råka fly till Sverige när det utbröt ett krig i mitt land? Hey man. Jag är inte en ”bra invandrare” utan jag är en bra människa – men det kanske är för avancerat för vissa att ta in?

  Det du skrev om lägenheten och svenska namnet… haha, ja du det har man varit med om MÅNGA många gånger. Riktigt pinsamt måste det ju kännas för den som ska köpa av ngn som har ett ”svenskt” namn och så dyker det upp en snäll människa(som råkar vara invandrare) och vill göra en värdig affär… bara att skämmas! Det är alltid lika kul att se på deras ansikten, hur de skäms över att de har såna fördomar mot andra människor..

  Svara
 21. therese

  Oj vilket roligt ämne haha
  Håller förvisso med dig i vissa saker, andra inte,
  Tror te.x inte på att man kan hata en hel religion(islam i ditt fall)
  Hata människan, skyll inte på religionen. Det är bara fegiasar som gör det.

  Och rasister..Vilka är rassar menar du??
  Nu ska jag ta en sann historia:
  En svensk tant/kärring/kvinna i 50 års åldern som bott Sverige i hela sitt liv. Varit utomlands 2 ggr o inte sett resten av världen.
  Arbetarklass från start. Inte haft så många möjligheter men alltid gjort det bästa av situationen.
  När hon var yngre så var samhället HELT annorlunda.
  Man behövde ALDRIG låsa sin ytterdörr.
  Fanns knappt någon som hette inbrott.
  Man kunde gå ensam ute på gatorna på nätterna.
  Rånare/våldtäktsmän existerade knappt.
  Man kunde lifa i hela Sverige. Skulle du någonstans, kvinna som man, bara ställa dig vid motorvägen och lifta.
  Hände aldrig någonting.
  Överfall och liknande hände inte.

  Och vet du??
  Det bodde nästan bar svenskar i Sverige då.
  Föruotm den utlänska arbetskraften.
  De som var här för att arbeta och mer än välkomna.
  Sverige var lungt, väldigt få våldsbrott, väldigt få i fängelser.

  Nu på 2000-talet.
  Samma kvinna ska gå på kvällspromenad med sin hund vid 19-tiden på kvällen.
  3 st 14-åriga pojkar med utlänsk härkomst går fram till kvinnan, trycker upp en kniv i ansiktet på henne och skriker att hon ska ge dom hennes pengar.

  Eller en annan gång.
  Kvinnan har varit ute och ätit på restaurang med sina vänninnor.
  Åker hem med t-banan själv runt 22-tiden på kvällen.
  Stiger av i Aspudden.
  Blir försöljd av en mörk man med utlänsk härkomst som går efter henne ända fram till huset hon bor i.
  Väl framme vid porten börjar han prata och hota henne med att om hon inte ger honom sin plånbok så skär han halsen av henne.

  Vad tycker du?
  Är det fel av denna kvinna att då tycka att allt var bättre i Sverige förr, när det inte fanns så mycket invandring?
  Är det fel av henne att känna hat mot staten som tillåtit detta och inte gör något åt det?
  Kan tillägga att denna kvinna är inte uppvuxen på kebab och pizza, så NEJ hon skulle inte sakna den typen av mat som invandrarna tagit hit.

  Tacksam för svar!

  PS. Kvinnan i fråga är min egen mamma.

  Svara
  • Romeo Patrick

   Är det fegt att hata en religion? Nu har du vääldigt fel. Du vet inte ens hälften om vad jag upplevde i mitt land på grund av 16årigt civilkrig mellan muslimer och kristna. Min egen syster blev mördad av muslimer endast för att hon var kristen. En gravidkvinna fick magen uppskuren av muslimska soldater för att hon bar på ett kristet barn. Och det var människor som handlade i sin religions namn. Dom förde Jihad. Jag tycker islam som religion är skit. På grund av visst innehåll och sen för det är den enda idiotiska religionen som menar att alla , jag, du , alimuhammed mm kommer att hamna i helvetet om vi inte är muslimer. Den är mer skrattretande än annat, koranen.

   Du snackar om din mamma som blivit alltså utsatt för 2 gånger av vad du kaller det. Jag måste säga att din mamma måste vara väldigt lockande om samma person utsätts för ”invandrare”. Tyvärr måste jag säga. Det är ju inte roligt alls vare sig det far en fitta till svenne eller en fitta till svartskalle. Sen det mest komiska är just den idiotin att se invandrare som en folkgrupp eller ett folkslag. Du säger att det är fegt att hata en hel religion men är det fegt att hata en hel värld som inte är svensk? Hata människan istället.

   Vad människor gör ska dom stå för, inte fan skyller man på att dom är invandrare. Du säger när din mamma var ung kunde hon göra dittan och dattan. Så du menar på fullt allvar att det är invandrarnas fel? Eller hade det med att på den tiden var allting annorlunda. Det var samma sak i Libanon, vi levde hur bra som helst.. Det fanns ingen kriminalitet knappt. Folk levde i en idyll helt enkelt. Vi kan ju ta och kolla upp dom flesta inbrott som sker, sker dom av invandrare menar du? som jag sa till föregående skribent, vänligen hänvisa till fakta.

   Du snackar om invandrare som gjorde så. Okey, vi ska ta en historia om en liten pojke som är 14 år gammal som är påväg att bli påkörd av 26 åringar i en vit volvo 740, dom kör efter honom på cykelvägen och skriker invandrardjävel du ska dö. Denna 14 åring är jag. Exakt samma 14 åring året efter (då 15 år) blir upptryckt av en person i 21:års ålder som trycker upp en kniv mot hans strupe och hotar att döda honom för att han är invandrare. När sen denna pojke springer till polisen (det var ett 15års disco och polisen var utanför) för hjälp skrattar polisen och säger sånt här skit får du lösa själv.

   Du vill komma med historier, ja men jag kan kontra, oroa dig inte. Det sjuka är att människor vill få det att låta som att svensken är något superfolk som aldrig gör något. Att det var invandrare som tog med sig kriminalitet in till landet. Tror du att alla länder utom Sverige har uppfunnit detta? Du säger att invandrare gjorde det hela osäkert. Visste du att 80% av alla invandrare är från Finland?

   Det var en liten 18 åring som blev styckad i Lycksele i 14 delar. Man skyllde direkt på invandrare men i sjävla verket visade det sig vara hennes pojkvän, en svensk! Som sagt du kan komma med hur många historier som helst, det går alltid att kontra.

   Jag hade tyckt likdant som din mamma i hennes sits, men jag hade dock inte ogillat ALLA etniciteter utom svenskar. För du tror väl inte det är bara negrer och turkar som invandrar direkt.

   Problemet är inte invandrare och tror man det behöver man faktiskt en sinnesundersökning. Bara för att man inte är svensk så föds man med att vara kriminell?

   När flyktingar kommer till Sverige sätts dom med hjälp av svenska staten ut på olika platser. Man väljer alltså inte själv ”Jag skulle vilja bo i rinkeby”. När man sätts där, då börjar problemen. Dom sätter skit på skit istället för att skylla på invandrare ska man hitta en lösning att på bättre sätt integrera dom i samhället och sprida ut dom. Tvinga dom att lära sig svenska för att få svensktmedborgarskap. Helt enkelt förtjäna det.

   Men om din mamma känner hat mot staten, är det precis det som jag också känner. Jag vill inte ha massinvandring , jag vill inte ha idioter. Vi behöver inte gå långt, min egen kusin är en fitta som jag mer än gärna kastar ut ur Sverige. Men bara för att invandrare åker ut innebär inte att slödder slutar existera.

   Det här ämnen är gigantiskt, vi kan ha såååååååååå många olika åsikter och du kan komma med det ena och jag kan komma med det andra. Jag kan inte sitta och snacka för hela befolkningen som är av utländsk härkomst. Däremot kan jag snacka för mig och mina vänner och min familj. Om vi tittar på Lycksele så är invandrarna som inte jobbar få. Och dom som inte jobbar skrattar vi åt och brukar t om säga att dom får skämmas.

   Jag förstår inte varför svensken tror att invandraren är lat. I jämförelse är svensken utomordentligt lat. Vi jobbar från morgon till kväll utan att klaga medan svensken gnyr och vill hem så fort klockan slår. Vi är dock vana från våra länder att det är bara hålla käften och jobba. Sen finns det dom arslen som inte vill lyfta ett finger. Men det finns minst lika många svenskar. Jag ska faktiskt försöka få fram riktigt fakta och se vad antalet invandrare i förhållande till svenskar tar soc etc. Bara ren nyfikenhet för att se en statistiskt faktakalkyl.

   Angående din mamma som fick kniven mot sig kan jag bara säga va tråkigt att det hände. Men att ingen fanns för henne, är lika mycket som när ingen fanns för mig eller min familj när vi blev utsatta för såna grejer av svenskar.

   Svara
   • therese

    Haha NEJ jag tar det inte personligt. Tycker dock att det är riktigt intressant med såna här disskutioner!

    Jag tänker inte heller sitta och påstå att svensken är bättre än några andra. för det tycker jag inte.
    Jag har själv min pojkvän från Libanon, som är faaan så mycket bättre än svenne banan. Han vet hur man tar hand om en kvinna, han vet vad respekt är, både för mig och min familj, och jaa..han är grym i sängen haha

    MEN att sitta o klaga på att svensken springer hem efter ett 9 timmars arbetspass. Ja det stämmer.
    Här i Sverige är det normen att BÅDE kvinnan och MANNEN atbetar. Heltid. Det innebär att mannen inte behöver slita ut sig genom att arbeta 14 timmar om dagen.
    Sen komma hem, sätta sig vid matbordet, förvänta sig att maten står på bordet, inte orkar leka med sina barn, kolla på tv, sen lägga sig i sina rena sängkläder (som han INTE tvättat själv) och sova.
    Upp, frukosten står på bordet, går iväg till jobbet
    osv osv.
    För här arbetar kvinnan och mannel lika mycket.
    Både på jobbet och i hemmet.
    Båda har lika mycket ansvar för tvätten, barnen, handlingen m.m

    MÅNGA utlänska kvinnor har aldrig arbetet, deras mamma jobbade inte, deras mormor jobbade inte, utan det är mannen som ska ta hand om sin familj. (som det även står i koranen om jag inte minns fel)
    Så när de kommer till Sverige, de kan inte läsa eller skriva, de vill inte ens lära sig läsa, skriva eller prata svenska. Varför de?? De ska ju ändå inte umgås med svenskar.
    Så summan an kardemumman= de blir bidragstagare.
    Och det kanske är DOM (en liten grupp av invandrar kvinnor) som blir allas mål när de säger att alla invandrare kommer hit och tar bidrag och inte rör ett finger.

    Det gör ont att läsa vad som hände din syster.
    jag förstår ditt hat.
    jag skulle nog känna likadant.
    Därför förstår jag likväl min mammas hat.
    Nej hon kan inte skilja på araber, libaneser, turkar, indier, marockaner. I hennes ögon är alla samma.
    Hon har aldrig ens suttit o pratat med någon av dom.
    (Förutom alla killar jag kommit släpandes med hem, OCH som hon har gillat. Efter hon lärt känna dom.Inte alla men nästan.)

    Men ur hat föds bara hat.

    Det jag ville skirva var att ja svensken springer hem efter sitt avslutande jobb. Vi har 5 veckors semester betalt om året.
    Vi får pengar när vi är sjuka. Vi får pengar när man fått barn. Om det händer något på arbetsplatsen får vi hjälp av facket.Vi har även a-kassa när man INTE har jobb.
    I sista hand får man vända sig till soc för att klara sina räkningar och leva på billig mat.
    MEN vilket land och vilket folkslag drömmer INTE om dessa förmåner???
    Vilka har de så jävla bra som vi (både invandrare och svenskar, alla har samma rättigheter) i Sverige har?

    Är detta nånting negativt?
    Nånting dåligt?
    Välfärden i Sverige är väldigt hög, hoppas det fortsätter att vara så.

    Jag har ingenting mot någon religion.
    Vissa bitar kan jag tycka är helt jävla sjuka.
    Ett flicka på 13 är INTE kvinna, och ska inte kunna gifta sig.
    Någons familj ska INTE kunna tvinga någon att gifta sig mot ens egen vilja, annars förstörs familjens rykte och heder.
    Man ska inte slå barn. Våld föder våld.
    Kvinnan är lika mycket värd som mannen. Alltid.

    Det är mina tankar och åsikter.
    Kanske för att jag är uppväxt som jag är, i Lilla Landet Lagom, Sverige.
    Men tack till gud och alla hans vänner för det!

    Svara
 22. therese

  Hahahaha ja det är mindre lyckat ja.
  Men tappa avgasröret har jag varit med om förr.
  Lika så att alla bromsar släppte på motorvägen.
  Bilar som aldrig startar är min grej också.

  Bilar och jag går inte riktigt ihop tyvärr.
  men som jag säger varje gång,
  nästa bil jag köper SKA vara en ny bil!

  Svara
 23. Tala MED invandrarna inte OM invandrarna! « Sverige är inte världens navel!

  […] Romeo.net har skrivit bra om detta: En gång i tiden så skulle jag hyra ut min lägenhet. Jag la in alla […]

  Svara
 24. Nadine

  Hej,
  Hamnade på din blogg när jag googlade lite, tyckte att ditt inlägg var super bra, har gått igenom kommentarerna och tycker att du verkar vara en skitsmart kille tack för ditt inlägg! Brukar Alrig kommentera på bloggar men grejen är att jag läste igenom kommentarerna och du hade svarat Therese:

  ”Är det fegt att hata en religion? Nu har du vääldigt fel. Du vet inte ens hälften om vad jag upplevde i mitt land på grund av 16årigt civilkrig mellan muslimer och kristna. Min egen syster blev mördad av muslimer endast för att hon var kristen. En gravidkvinna fick magen uppskuren av muslimska soldater för att hon bar på ett kristet barn. Och det var människor som handlade i sin religions namn. Dom förde Jihad. Jag tycker islam som religion är skit. På grund av visst innehåll och sen för det är den enda idiotiska religionen som menar att alla , jag, du , alimuhammed mm kommer att hamna i helvetet om vi inte är muslimer. Den är mer skrattretande än annat, koranen.”

  Är själv muslim, och försöker absolut inte få dig att ”tycka Islam är en bra religion” du får tycka exakt vad du vill. Vad jag ville kommentera var att du skrev att muslimska soldaterna gjorde de där hemska grejerna i religionens namn. ”dom förde Jihad” Det där är ju inte muslimer? visst kallar de sig själva för det när de i själva verket är idioter som har läst koranen tolkat delar HELT fel skapat sekter och hittat på en massa skit och sen kommit fram till att Alla som inte är muslimer måste dö. De är idioter och det är så synd att de smutskastar oss andra med sakerna de gör.
  Om du undrar vad jihad egentligen betyder så kan jag förklara för dig men du antar att du inte är intresserad, kan iallafall säga att det har Ingenting med att döda sig själv eller döda andra att göra.

  Tyck exakt vad du vill om Islam och om koranen, de sakerna du har vart igenom är Jätte hemska, men säg snälla inte Fel grejer om islam, det är inte islam det är fel på det är idioterna.

  Man har det redan svårt som det är att vara Muslim i sverige, om en smart kille som du sitter och säger fel så får vi bara mer skit på oss.

  Svara
 25. Lilleman

  Nu undrar jag bara varför du direkt går på att vi svenskar (vita) hatar invandrare? Det är minst lika många ”svartskallar” som hatar svenskar men det räknas ju inte som rasist? Vara någon som sa till mig tex jävla svenne. Då svarar man håll käften själv din svartskalle. Då är man rasist? Men invandrare borde inte komma undan när dom själv går och slänger hat mot svenskar men vi är rasisterna? Så jävla sjukt

  Svara
  • Romeo Patrick

   Tack Lilleman för din kommentar, men du måste ha missuppfattat en hel del. Jag pratar inte om alla svenskar, och det är lika illa när en svartskalle säger till en svenne: ”Svennedjävel”.

   Men du måste tänka på en sak.. svartskalle / neger är ett laddat ord och som förknippas med rasism. Om någon kallar dig svennedjävel så vad är det ofta dem är rasistiska över? Jag kallar en massa djävlar för svenndjävlar, men jag kallar en massa för svartskallar. Men när en svensk säger det, i sitt eget hemland till en invandrare då blir det laddat. Men en svartskalle går sen och säger till en svensk ”svennedjävel”, även om det är otrevligt är det inte laddat på samma sätt.

   Det finns massor med invandrare som hatar svenskar. Jag hatar inte svenskar, jag hatar deras levnadssätt. Eftersom vi är uppfostrade lika är svenskens uppfostran fel, och min rätt. MEN, det gör inte att hans eller hennes uppfostran är sämre än min, eftersom här är den rätt och min är fel.

   Man måste ju kompromissa någonstans på vägen.

   Svara
 26. Eleonor

  Hahahah så sjukt klockren . Vi har ett jobb om rasister o så hitta jag din sida fy fan vad bra du är !!!!!
  Diggar dig som fan grabben fortsätt så ;)

  Svara
 27. My

  Sitter och studerar människan socialt och kulturellt och hittade din sida. JÄTTE BRA SKRIVET (men du svär väldigt mycket) :) Jag blir chockad men ändå inte förvånad över det du skriver om lägenheten och namnet. är det inte märkligt. Hoppas att människor i allmänhet inte bara svenskar börjar tänka på allvar. Och jag tycker du skall fortsätta skriva ut hur idiotiskt allt är. jag själv är inte särskilt mycket utländsk men mitt efternamn är och som sagt det har inte riktigt underlättat i arbetssökande. Folk utger sig för att vara så öppna, men verkligheten är en annan.

  Mvh My

  Svara
  • Romeo Patrick

   Tack så mycket för din kommentar. visst svär jag mycket det håller jag helt med om men det är ett sätt också att provocera fram lite tankar hos de som läser det :) Väldigt trevligt att du hittade till min blogg, om än ouppdaterad :)

   Svara
 28. Anna

  Hittade din blogg när jag letade upp material till Rasism! Du skriver super bra! Gillar ditt sätt att ge svar på tal! Alltså har jag även roat mig med att läsa inläggen. Tyvärr finns det ”rötägg” i alla färger och religioner,precis som det finns bra, går inte att peka åt något håll.

  Mvh Anna

  Svara
  • Romeo Patrick

   Hej Anna och tack för den fina kommentaren! :) Ja visst det går inte att peka åt något håll, så fungerar världen! Nu var det länge sedan jag uppdaterade, men lovar att bättra mig snart. :)

   Svara
 29. Patrik

  Mycket bra inlägg! Dock gör du ett litet misstag, du snackar om vi och dom. Med vi och dom dödar man aldrig rasismen.

  Ha de bra! Mvh Patrik

  Svara
 30. Diana

  Du är riktig grym e du, gav dessa pajas eller aa vad man skall kalla dem för, svar på tal riktig grym ee du

  Svara
 31. Anders

  Vill du ha statistik kring brott, föreslår jag BRÅ’s hemsida
  http://www.bra.se/

  Visst står invandrare för en proportionerligt stor del av brotten, men när vi pratar om rån, inbrott, och andra brott i ekonomisk vinning(och till viss del andra brott också) så kan man inte bara ta statistik och visa på att detta är sanningen, man måste analysera varför siffrorna visar som de gör.
  Ett par anledningar som i USA förts fram är, att mörkhyade oftare anmäls för brott, oftare lagförs för brott, och ofta får längre straff.
  Ett exemplen som belyst är en svart man som dödar en vit får upp emot 50% längre straff, än en vit man som dödar en svart, och då har man inte analyserat hur många vita som går helt fria i jämförelse med svarta

  Sen måste jag belysa att det är rätt stor skillnad på att vara främlingsfientlig, rasist och vara emot ”invandringspolitiken”
  Kan villigt erkänna att jag ibland är lite av allt, tex är jag rätt övertygad om att afropersoner är bättre på både basket och långdistanslöpning, att asiater är långt bättre på logik och utbildning, och svenskar är bättre i sängen…. generellt såklart, finns alltid individer som går ur normen(alltså rasist), men har ännu inte mött någon person som jag ogillar för deras ursprung.
  Främlingsfientlig, javisst, har stora problem med att ta kontakt med främlingar, av alla sorter, så har heller inget med varken hudfärg eller härkomst att göra(med undantag av stockholmare, de gillar jag verkligen inte :P )
  … och till sist Svensk invandrarpolitik, den kan absolut vara bättre, och framförallt kunde den varit bättre. Hur tänkte man när man gjorde precis som USA, skapade hela bostadsområden med nysvenskar? Hur förväntar man sig att de ska integreras? Skulle jag själv valt att umgås med mitt nya lands ur-medborgare om jag hade massa svenskar som grannar, knappast(jag är ju dessutom främlingsfientlig, så hur skulle det gå till)

  Svara

Lämna en kommentar