Kärleken håller på att dö ut! – Del 2

Inlägget publicerades 16 mars, 2010 kl 16:25 | Kategoriserat under Kärlek, Värderingar.

Del 1: Kärleken håller på att dö ut!

Så här är vi, i ett skede där kärleken egentligen börjar tappa betydelsen. Plötsligt håller det på att sakta men säkert dö ut till en vänskap känns det som. Många tjejer och killar som har svarat på min fråga om dom någonsin känt äkta kärlek svarar: Nej! Och det är precis detta jag försöker säga att någonstans så har det tappats bort, ungefär som att det inte är lika viktigt längre.

Det däremot många håller med mig om är att man är som en fiskare, män som kvinnor. Man lägger på sitt finaste bete med sitt finaste spö och lockar till sig den finaste fisken. Och när man fått den, då skär man skallen av den och steker den och äter upp den. Då kommer sanningen fram.

Hur många är det inte som i ena stunden tycker han är Mr Perfect, eller hon Ms Perfect för att i andra upptäcka att detta var inte den personen jag föll för. Så mycket ändrade sig på så kort tid. Men då kan man ju fråga sig ändras personen verkligen? Eller var personen redan förändrad och egentligen bara blev sitt rätta jag?

Hur många av er känner sig genuint uppskattade och älskade av er partner? Skulle inte tro att det är någon, eller i alla fall inte många, inte fullt ut. Det finns kanske en kärlek men inte den där äkta kärleken.Hur många, framförallt tjejer är det som vill känna sig uppskattade och vackra men sällan får det? Och vad det beror på, är knappast att dom är idioter eller fula utan helt enkelt för att killen dom är med, eller tjejen om det är vice versa inte riktigt har förstått vad kärlek är.

Om du för 50 år sen frågade någon vad kärlek är så målade dom upp en väldigt vacker bild av den. Om du frågar idag en 18 åring vad kärlek är så är det mer en omöjlig dröm. Men det ska inte vara så. Jag sitter inte här och predikar för att man ska ta sin tjej till atlanten och ha middag utan små små saker som fyller vardagen fyller också hjärtat.

Som att vakna upp på morgonen och kyssa den man älskar och bara se in i ögonen och le. Som att ibland kunna servera frukost eller bara sådär apropå köpa en blomma. Det behöver varken vara kostsamt eller för mycket, men små små saker, det är dom som bygger en helhet.

För att förklara lite närmare, om du får en bukett idag och sen om 3 år, eller varför ännu heldre en blomma lite då och då. Det ger mer, dom små subtila sakerna man gör för sin partner för att hålla det mesta vid liv. Sen har vi det återkomande problemet att få tjej känner sig vackra på riktigt. Många säger ”Jag måste få bättre självfötroende” men för mig handlar det inte om att du måste få det själv.

Det är lika stor del om inte större din pojkväns ”plikt” att få dig att känna dig vacker och uppskattad. Det är ju hans åsikt som verkligen betyder precis som din åsikt betyder för honom. Och även om du känner dig tjock och ful så kan han faktiskt få dig att känna dig vacker. Man ska självfallet mena det man säger som kille och inte bara säga för att säga, sånt genomskådas väldigt fort.

Så lite mer love skadar nog inte, lite mer umph i tillvaron. Man har ju även självfallet fabulöst sex i början av förhållandet men även det dör sakta ut och det är även där man måste vara lite försiktigt så det inte blir monotamt och upprepande. Spontanitet är oerhört viktigt. Är du ute och går i skogen? Men helvette sätt på henne mot ett träd. Kör ni bil, nita, kör in på parkeringen och sätt på henne på huven. När du kommer hem tryck upp henne mot väggen och ta henne på plats.

Såna saker visar också uppskattning på sitt eget lilla sätt. Det blir inte lika tråkigt, man bygger också upp en massa känslor. När man knappt vet om man snart blir tagen på plats eller inte. Det är också en försäkran som vi människor får att vi är uppskattade. Men självfallet ska inte detta vara det som styr då tjejen inte får känna att det bara handlar om sex. Men en blandning av allting och det fungerar perfekt.

Sen att ge upp, det är något man verkligen borde ta sig en funderare på. Överallt i livet kämpar man på hårt som fan men när det gäller ett förhållande så säger man ”Nej det funkar inte, tack och hej”. Men hallå, kämpa för helvete. Bara för att man har det dåligt idag innebär inte att man har det dåligt imorgon.

Det är så otroligt synd att kärleken inte längre är grunden till ett förhållande. Och det som är ännu mer synd är att många lever idag i ett förhållande där dom tror sig älska sin partner, men egentligen är det tryggheten och rädslan för ensamheten som håller dom kvar.

Jag skulle kunna skriva om det här ämnet så otroligt mycket men jag känner att någonstans måste jag sluta.

Mitt nästa ämne jag tänker skriva om är Ensamheten. Hell yeah.

10 Svar till “Kärleken håller på att dö ut! – Del 2”

 1. Kärlek, ett döende faktum i Sverige. | Romeon.net

  […] Del 2: Kärleken håller på att dö ut! En tendens som jag har haft i många många år har varit att jag har hjälpt mina vänner och bekanta med deras kärleksproblem och tro mig , det är många som har kärleksproblem. […]

  Svara
 2. Mimia

  Det är en lång historia som jag är alldeles för upprörd för att berätta nu! Men idag fick min son i alla fall stryk av en annan förälder…

  Aw vilka härliga inlägg du skriver!

  Svara
 3. Sarah

  Jag kan ärligt säga att jag innan levt i förhållanden där kärlek inte kommit från början, hur det fått komma senare. Detta har gjort att det inte hållit i längden.
  Men nu har jag träffat mig en kille som är perfekt för mig. Vi tog god tid på oss att lära känna varandra och varandras nära innan vi gav oss in i förhållandet. Vi är mycket olika varandra, så vi får kämpa för att det ska funka, men det är värt det. För vi älskar varandra utan och innan. Till skillnad från de flesta andra och alla mina tidigare förhållanden så väntade vi med sex länge. Ca 9 månader efter vi började dejta, just för att vi skulle känna varandra helt och älska varandra till fullo innan. Det är det bästa jag någonsin gjort. Jag vet att detta är personen jag vill dela mitt liv med. Det är personen jag vill gifta mig med och ha barn med och jag kommer göra allt för att det kommer att funka! Jag har vart kär i honom långt innan vi blev tillsammans och det är en sådan kille som du just pratar om. Varje dag berättar han för mig hur vacker jag är och hur han tycker om mig precis som jag är. att jag är perfekt för honom. Han kan bara ligga och titta på mig och le för att han älskar mig. Han ställer upp för mig jämt och finns där för mig. Han gör små gester mot mig hela tiden. Bara som att när jag är trött en dag ställer sig och lagar mat och ber mig bara ligga kvar i soffan och så tar han hand om allt. Han kompletterar mig totalt! För mig är han verkligen perfekt. Jag tror att jag för första gången hittat den äkta kärlek du pratar om. Den äkta! Och jag kommer aldrig att släppa den!

  Svara
 4. Oscar Lundgren

  Tjenare Romeo ;)
  Ja visst är det så, dom kostar pengar och ådstakommer inte särskillt mycket, eller vänta… Dem gifter sig på löpande band och kostar lite till !

  Det låter fair att dra ”lott” om vem som vinner!
  Jag håller tummarna gärnet!

  Tack så jättemycket, och detsamma, gillar det du skriver om!

  Svara
 5. Cubix

  Jag glider på in ett bananskal och istället för att kommentera att kärleken dött ut säger jag grattis på din födelsedag och skickar en lång kram! Men samtidigt för att du inte ska tro du är för djup för mig ;) då ja inte kommenterar långa inlägg så säger jag även: hotet som försöker utplåna kärleken är likgiltigheten och den finns det mycket av här i norden.

  Hur som helst så har du ett stort hjärta och jag önskar dig en bra dag.
  födelsedagar hade varit roligare om man var hund: väcka husse/matte för tidigt, kissa på världen, bajsa, lukta på bajset, eventuella tankar på att äta upp det, äta upp någon annans istället, spy upp det på mattan hemma, sova x antal timmar och börja nästa dag precis lika underbart. Vi blir bara ett år äldre, aningen gråare vilket i ditt fall bara blir manligt :) Åter igen, kram kram. Och kolla din mail, finns det inte i inboxen så kolla skräpposten.

  love is not dead, its just hiding in the dark.

  Svara
 6. Linda

  Kunde inte ha sagt det bättre själv!

  Svara
 7. Mimia

  Fyller du år idag? Ett stort GRATTIS till dig då! :)

  Såg inte ditt erbjudande om att gå in på msn igår… gick och la mig tidigt!

  Ha en underbar dag!

  Svara
 8. Sandra!

  ..har suttit i en kvart nu och bara försökt formulera mig! Försökt fånga i alla fall EN av de tusen tankar jag har kring ditt inlägg, men jag kan inte få ner det jag egentligen vill ha sagt i ord..
  För att summera de flesta tankar önskar jag nog egentligen bara att fler män borde dela dina åsikter om det mesta som har med kärlek att göra. Jag önskar att det du skrivit så bra kanske kan hjälpa, i alla fall någon man där ute att öppna upp ögonen och förstå att det ofta är det allra minsta som räknas mest. Det är sorgligt nog ändå ganska vanligt att den kvinnliga halvan utav ett förhållande ofta känner sig ouppskattad. Det är varken speciellt svårt eller ansträngande att t.ex. knycka en utav blommorna i rabatten precis utanför dörren för att kunna räcka fram till sin respektive med ett leende när han kommer hem. Vilken tjej hade inte uppskattat en sån liten gest? Det hade räckt gott och väl åt mig i alla fall.
  Jag som bara tänkt lämna en kort kommentar.. det gick ju bra!!
  Ville egentligen bara ha sagt att de kvinnor som har en karl med dina åsikter borde skatta sig väldigt lyckliga. Synd att såna åsikter inte kunde vara lite mer smittsamt!

  Ha det bra!

  Svara
 9. Han vet vad han skriver om. « Sandra!

  […] Kom av en händelse in på Romeons sida och började bläddra bland inläggen. Fastnade för titeln Kärleken håller på att dö ut och satt och läste en bra stund. Följ länken för att läsa hela […]

  Svara
 10. Alex

  Så sant så sant. Mycket bra skrivit.

  En där kärleken räkte inte till…

  Svara

Lämna en kommentar