Vart fan är Sverige på väg?

Inlägget publicerades 2 mars, 2010 kl 14:29 | Kategoriserat under Värderingar.

Liknande inlägg: Sveriges lagar – Skrattretande

Vaknade upp i morse, gick ut i den strålande solen med hundarna och busade lite. Andades djupt och kände att ahhh, snart är våren här. Ruggigt kallt var det dock.

Sen kommer jag in, sätter mig framför min dator och börjar surfa runt och följa upp världens händelser som jag missat över natten. (Kritisk situation!..Not!)
Läser lite om någon idiot som fick 75 miljoner dollar på grund av någon släkting som dött för 61 år sen som hon inte hade en susning om vem det var ägde en oljerig. Och gissa vem som sen fick pengarna? Hon.. Så, dagen började alltså bra och sedan avtog det. Nu blev jag rentav förbannad över den orättvisa att någon djävla redan förmögen fitta blir ännu mer förmögen.

Och sen kom det, som ett slag i ansiktet ännu en grej som gör mig rikligt förbannad. Alltså förbannad på riktigt!

Victor 1.5 kämpade mot cancern. I åtta månader låg han på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Vid sin sida hade han hela tiden sin mamma och pappa Sofie Karlsson och Peter Sundberg.

Den 14 april förra året orkade han inte längre. Victor dog med sina föräldrar intill sig vid sängen. Kuratorn på Akademiska sjukhuset sjukanmälde Sofie dagen efter.

Men det räckte inte. Försäkringskassan förväntade sig att hon skulle infinna sig på Arbetsförmedlingen som arbetssökande – samma dag, eller dagen efter att Victor rycktes ifrån henne.

Alltså läste jag rätt? Är dom verkligen såna avrtubbade människor och såna pengakåta horor att dom vägrar hjälpa en människa i nöd? En människa som precis förlorat sin son, sitt kött och blod. Helvete det är ju för fan ett barn man har förlorat! Det är inte en liten djävla katt som försvunnit. Det är ditt barn! Och det är inte skäl nog att inte infinna sig på arbetsförmedlingen? För att jag citerer ” regler är regler ”.

Vidare kan man läsa:

Hon överklagade beslutet till länsrätten och fick rätt, men försäkringskassan gav inte upp. Myndigheten överklagade till nästa instans, kammarrätten, som i dag meddelade sitt domslut.

Sofie nekas pengarna.

Hon fick rätt, men försäkringskassan ville inte ge upp! Dom ville fortsätta jaga en person som redan är knullad i psyket till den grad att man kanske inte längre orkar leva men dom förväntar sig ändå att man ska inställa sig på bokat möte dagen efter?

Försäkringskassan försvarar sig med att regler är till för att följas. Men era banala djävla idioter, vart har etik och moral tagit vägen? Finns det ingen djävla moral i eran djävla morallösa kropp (Egna funderingar: Hur kan man ha moral i en morallös kropp? Finns ordet morallös ens? Aja.. ).

Vi måste ärligt kolla upp enskilda fall och beakta omständigheterna kring dessa händelser. Man kan bara inte förvänta sig att någon ska fungera normalt när en så nära person går bort. Vad fan är det dom vill ha? Vill dom skapa djur av människor? Hjärtlösa fanskap som skiter i om så dom blir våldtagna eller deras barn dör, vi jobbar ändå! Är det ett Sverige vi vill ha?

Dom våldtar mamman och pappan. Riktigt rejält med deras idioti. Det handlar om 2 djävla veckor. TVÅ VECKOR! Vad är det, en kostnad på 7000kr max? Ska man seriöst svärta ner sin djävla vidriga själ för dom ynka pengarna? Tvinga någon som redan är nere på botten att sjunka ännu lägre? Sparka på denne när man varken ser hopp eller glimten av ett ljus?

Det är dags att någon gör något åt saken. Försäkringskassan är rena djävla gestapo om inte värre! Vi måste hitta en lösning. Nästa gång kanske det drabbar dig eller mig. Det har varit så djävla många incidenter som tagits upp i media, då kan ni tänka er hur många som aldrig tas upp i media. Det finns alltså en hel drös med människor där ute som blir så djävla illa behandlade.

Jag pratade med en person om detta över nätet. Han sa ”Ja men vadå ska hon ta våra skattepengar”. Detta handlar inte om skatte djävla pengar. Det finns en brud här som är tjock som ett djävla fanskap, ful som en djävla gris (och då förnärmar jag grisen), hon har sambo och hund och andra djur. Sitter på sitt arsle dag in dag ut, söker inget jobb, spelar wow och är helt djävla vilse i sin djävla patetiska lilla fantasi värld, sjuksriver sig för att hon inte klarar av livet (right, djävla lata pengahungriga hora) och får MINA SKATTEPENGAR. Det är någonting att bli förbannad över var våra skattepengar tar vägen!

Men definitivt inte över en stackars familj som precis förlorat sitt barn! Jag hoppar innerligt att dom som valde att överklaga själva en dag förlorar sina barn. Jag önskar dom verkligen all hat dom kan få över sig för det förtjänar dom. Fittor

Vila i frid, Victor.

Bilder samt citattext taget från Aftonbladet. Nyheten kan läsas via denna länk.

Victor kämpade mot cancern. I åtta månader låg han på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Vid sin sida hade han hela tiden sin mamma och pappa Sofie Karlsson och Peter Sundberg.

Den 14 april förra året orkade han inte längre. Victor dog med sina föräldrar intill sig vid sängen.

36 Svar till “Vart fan är Sverige på väg?”

 1. Erika

  Jag vet inte hur du gör det men varje gång du skriver ett inlägg så skriver du verkligen det jag länge går och funderar över! Tack för en underbar blogg!! :))

  Svara
 2. Madde

  VIDRIGT F-KASSAN!

  Svara
 3. Karro

  Försäkringskassan – eller fittsäkringskassan?
  ”regler är regler” kan man inte SE från fall till fall? sjukt!

  Svara
 4. Rebecca

  Idioti!

  Svara
 5. therese

  Fan det sjukaste jag läst på länge!!! Fittkassan kan dra åt helvete!

  Btw, du skriver jävligt fängslande och intressant, håller inte med dig i allt men det är riktigt roligt att läsa ändå.

  Svara
  • therese

   Haha jaa det ska jag göra.
   Får se vad nästa ämne du skriver om, om jag håller med eller inte.
   Men med F kassan håller jag med fullständigt!!!

   Svara
 6. Rebecca

  HA HA HA HA HA fy fan va illa me din köksfläkt!
  jag har dock lyckats få bort mitt lysrör,så nu måste jag bara införskaffa mig ett nytt. :D

  Svara
 7. Linda

  FK suger så det sjunger om det! Det som de som jobbar där inte vet tydligen inte smack om verkligheten.

  Svara
 8. Cubix

  Idag är vi bara hamstrar i hamsterhjulet och då spelar det ingen roll om våra barn dör eller är dödligt sjuka för vi ska vara i idiothjulet ändå och inte ha känslor överhuvudtaget… Beklagar verkligen till denna familj och alkla andra där ute som genomgår tragedier och dessutom måste gå back ekonomiskt pga fittsystem….

  Svara
 9. IQ Badboll

  Stackars familj, läste mycket om dom i tidningen innan. Synd om dom.

  Va e de för tjej du käner? Att vara lat å sjukskriva sig för det e ju hemskt å hoppas hon inte blir godkänd.

  Svara
  • Romeo Patrick

   Mitt inlägg handlar inte om dig av flera olika orsaker. Tar du dock åt dig av det bör du ta dig en funderare vännen. En ordentlig sådan. Du är varken tjock och ful som en gris eller annat. Så ta defintivt inte åt dig.

   Vem det handlar om dock behåller jag självfallet för mig själv och just därför anger jag inte heller personens namn i min blogg för att vilken idiot hon än är i mina ögon så är det precis så det ska vara. Det är hur JAG uppfattar henne och hon behöver alltså nödvändigtvis vara det jag tycker.

   Sen känner jag dig inte tillräckligt för att veta om du går på soc eller sjukbidrag, så det kan därför omöjligt handla om dig.

   Detta att hon lever i sin patetiska lilla värld i WoW, det kan du mycket väl vara i du med. Jag var själv i ett sånt scenario en gång i livet, flydde undan verkligheten. Om du är en sån som flyr din verklighet, ja det tror jag så att säga.

   Men det gör man när man inte riktigt är nöjd med sin närvaro, jag var liksom likadan. Dock är det inte sunt någonstans.

   Men som sagt, ta inte åt dig. Vill jag rikta något mot dig, tar jag upp det med dig precis som jag gjorde med henne. Hon vet att det är riktat till henne.

   Svara
 10. Rebecca

  Du e välkommen när som…. :D

  Svara
 11. Rebecca

  Jag har faktiskt inge aning.
  Allt jag vet e att han tycker om musik,så jag ska nog sätta honom i dansklass om nått år eller två. :D

  Svara
 12. Rebecca

  Du får flytta upp till storstaden hjärtat!

  Svara
 13. Cubix

  På tal om annat än inläggt, jag gillar nya headern :) Somrigt och snyggt

  Svara
 14. Mimia

  Hejsan!

  Vilken härlig blogg du har och vad grymt bra du skriver…korrekt men ändå lite rått!

  Har suttit här en lång stund nu och läst inlägg. Återkommer definitivt! :)

  Svara
 15. Mimia

  Hittade din blogg på ett ganska ovanligt sätt faktiskt! Höll på att leta efter info om one.com och wordpress… vill göra en hemsida!
  Och hittade dig på en tråd någonstans!

  Det är det råa jag gillar på din blogg… det är liksom väldigt välbalanserat!

  Jag är väldigt snäll i min blogg och skriver väldigt tamt… hade nog velat skriva lite annorlunda egentligen men det passar sig väl inte för en morsa?

  Ha en trevlig fredagskväll!

  Svara
 16. Pixie

  Herrejävlar! de är ju fan så man skäms över att vara människa!

  Svara
 17. Hanna

  Finns inga ord om som på ett bra sätt kan tala om hur FK’s nya system är uppbyggt.
  Vidrigt.
  Det som förvånar mest är precis som du skrev: Vad sjutton var de tvungna att överklaga för? Kunde de bara inte tagit till sig att tjejen fått rätt och givit henne pengarna?
  Blir så jäkla mörkrädd att man överväger att ta med ficklampa nästa gång man mot förmodan måste besöka dem.

  Svara
 18. Pixie

  sv: näe rätt ska ju vara rätt, haha jaa e är så sant så :) jag hittade dig på naildesign.se du hade kommenterat där :)
  är du nagelterapeut eller bara intresserad?

  Svara
 19. Pixie

  sv: vad kul med killar i den branschen! hade verkligen valt en kille före en tjej om jag skulle gå å fixa naglarna!
  näe inte utblíldad än men till nästa är ska jag nog vara de :) jo jag har oxå upptäckt hur mycket billigare det är att köpa utomlands var köper du dina grejer? är e bara för proffesionella? vilken utbildning gick du?

  Svara
 20. Pixie

  sv: du har lite tur också då med andra ord :) ja de är sant! de finns ju mycket skit och kopior!
  Haha du är en manlig version av mitt framtida jag XD
  är frisör, och vill utbilda mig till massör och nagelterapeut :)
  Jag håller hus lite utanför Växjö och om dagarna jobbar jag med mitt ”hemtjänst” företag, precis nystartat och ger inte mycket. men de är en syselsättning och en bit påväg till utbildningen ;)
  Jag behöver nog inte fråga vad du gör om dagarna va? men var i Sverige finns du?

  Svara
 21. Pixie

  sv: haha jaa du ser faktiskt ut till att vara med i maffian, om man skulle komma in på din salong så skulle man tro att du ska knäcka en på mitten XD

  Djur är kul men inte för många så blir de bara jobit, haha jaa man får nog flytta liite längre ner för varmare klimat.

  Näe inget bidrag, man måste vara 25 och ha en hållbar företagsidee för att kunna få de :/
  De jag jobbar för är sånna jag känner så därför går de bra, jag bor fortfarande hemma så mina utgifter är minimala.
  Men jag känner att jag vill göra nått jag vill nu, och inte bara nått för att få pengar så de blir utbildningar snart!

  Jag har min framtidsplan, de är bara pengar som saknars.

  Svara
 22. Pixie

  sv: jaa de är helt sjukt! men vad ska man förvänta sig när de gäller ams/försäkringskassan! :/ jag är 21 :) hur gammal är du?

  Svara
 23. Pixie

  sv: njaa jag vet inte, känner mig redan som en gamal tant! XD haha jaa de har du kanske rätt i.
  Ja jag märker de, kul :) jag har bloggat till och från i två år, först på blogspot och nu när i ett halvår kanske (fast de här är kanske lite vääl ytliga tyvärr) sj då?

  Svara
 24. Pixie

  sv: okej :)
  Jag heter jenny, bloggar under mitt smeknamn för att hålla lite privat, man lämnar ju ut väldigt mycket av sig själv med bloggen.
  Ja vi hörs nog igen :)
  Tack själv :)

  Svara
 25. Mimia

  Jag är nog en bitchmama… du skulle höra vårt språk sinsemellan här hemma och ändå så flödar det av kärlek! ;)
  De små skitungarna är från 10-2 år gamla och de stora bitcharna är mellan 16-20 och så the big boy då som nyss blev 22.

  Tjuvläste lite här ovan… så du bygger naglar? Och masserar? Hm… ska bara äta frukost… sen kommer jag t dig! :)

  Ha en underbar dag!

  Svara
 26. Mia

  Hoppas att e7 t4 EN nnNN

  Svara
 27. Mustafa

  Jag vet att jag är lite sen men det här är det bästa jag har läst på länge. Äckliga horungar som inte vet vad rättvisa är.

  Svara
 28. Lulle

  Här vare full aktivitet! Not.

  Svara

Lämna en kommentar