Film: The Notebook

Inlägget publicerades 17 april, 2010 kl 01:17 | Kategoriserat under Film.

Jag har tidigare skrivit om denna film men jag vill göra det igen för den är verkligen värd att rekommenderas!
Titel: The Notebook (USA)
Huvudroll:
Ryan Gosling, Rachel McAdams.
Genre: Romantik/Drama
Betyg:
5/5 Romeosar

Handling: Filmen handlar om en gammal man som på ett dementhem berättar en saga till en äldre dement kvinna. Han läser en historia som handlar om en pojke vid namn Noah (Ryan Gosling) och en tjej vid namn Allie.

Det hela börjar på stadens lokala tivoli då Noah ser sin vän och kollega gåendes med den vackra Allie (Rachel McAdams). Han gör sitt närmande men blir nekad av Allie direkt. Noah är dock en buse och ger inte upp, utan gör allt för att försöka vinna hennes hjärta. Han skuttar omkring, bjuder henne på glass, försöker göra galna saker, allt för att fånga hennes uppmärksamhet.

Allie däremot, hon är en blyg sydstatstjej som inte riktigt vet vad hon ska göra och det hela eskalerar sakta men säkert till en romans för sagolik för att kunna beskrivas med ord. Men likt allting vackert i livet, finns det alltid motgångar i dess olika former. Denna gång i form av rika föräldrar som tycker att Noah inte duger åt deras vackra dotter. Dem tvingas separeras och en hjärtskärrande del av filmen tar plats.

Detta är en film som jag skulle kunna se 1000 gånger om. Jag vet inte hur många gånger jag har sett den och jag ser den gärna igen. Då denna historia verkligen visar innebörden av äkta och riktig kärlek, någonting som förtappats i dagens samhälle så är denna film värd all min beundran.

Den får en att tänka till, att förstå att denna sorts kärlek faktiskt finns som visas i filmen och den finns där för alltid mot vått och torrt. Filmen är händelserik och man måste noga följa vad som händer för missar du lite så kommer du att missa mycket. Filmen byggs på detaljer, någonting du måste iakta för att förstå hela innebörden av filmen. Jag rekommenderar denna film som jag såg precis när den kom ut, och har alltid rekommenderat den för den är i toppklass den bästa kärleksfilm jag någonsin sett!

Behind every great love is a great story!

7 Svar till “Film: The Notebook”

 1. Anna,,, Cubix

  En av de bästa filmer som gjorts!

  Svara
 2. Karro

  den gick på tv4film härom veckan! hade dock inte möjlighet att se den =(

  Svara
 3. anki

  oj den kanske man skulle ta och kolla på :) blev lite nyfiken nu här.

  ha en skön helg

  Svara
 4. IQ Badboll

  å den filmen är så underbar, ja tror ja har sett den oxå 1000 gånger å ja, det e nog den ända filmen som ja kan se om å om igen, annars ser ja en film en gång.

  Svara
 5. tellivanelli

  Hej hej, håller med dig totalt filmen är underbart bra.
  men har dock en fråga har sett att du är en riktig hjälte bland frågor och svar kring problem med bloggar i forumen. Har en fråga som du kanske kunde svara på för jag får ingen hjälp med det alls från wp-.-
  Varför måste jag återställa mitt lösenord varje gång jag loggar in? Flyttade bloggen för drygt någon vecka sen och det gör mig galen att behöva återställa lösenordet jämt. Hoppas du kan hjälpa mig.

  bästa hälsningar

  Svara
 6. Mimia

  Helt underbar film! Älskar den… och kan också se den om och om igen.

  Svara
 7. Nabil

  Sjukt vacker film!

  Svara

Lämna en kommentar