Att få vara ensam ibland, en omöjlighet?

Inlägget publicerades 26 maj, 2010 kl 19:07 | Kategoriserat under Diverse.

Jag bor mitt ute på landet, jag känner inte en enda själ och jag går sällan utanför min dörr. Så någon mänsklig kontakt har jag inte haft på senare tid, inte heller någon glädje. Det känns faktiskt inte så roligt när man sitter i sin lilla stuga och bara är, när saker runt om kring en händer men man är inte delaktig i dom.

Vissa människor har sin familj, dom har saker att göra och ändå klagar dom över sin vardag. Är dom ensamma en enda dag då djävlar är det kaotiskt för dom känner sig ensamma. Men säger jag att jag vill iväg, kunna andas, kunna få uppleva då blir det ett annat sätt att se på saker och ting.

Hur jag än vänder mig, hur jag än rör mig så finns alltid samma fasad runt om mig. Försöker jag ta mig ur den så blir det ett himla liv och som vanligt handlar det om allt annat än mig. När jag försöker göra någonting och cirkulera det kring mig är det alltid någon som får det att handla om dom istället för mig.

Är det inte underligt hur man har det så? Varför denna sjuka egoism? Det är ungefär som att man inte är tillåten att andas. Ursh nej, sånt här gillar jag inte och fortsätter det så kvävs jag och då kan jag lika gärna flytta. Även om jag försöker vara ensam så får har jag hundarna med mig, så ensam är jag ändå inte. För jag måste vara på spänn och hålla koll på dom.

Hur ska man göra för att bryta sig ur egentligen? Denna destruktiva tillvaro är egentligen inte någonting jag direkt har försökt främja men det är som att den göds och vattnas vare sig jag gör någonting åt saken elller inte.

Nåväl, vi får se hur det blir.

17 Svar till “Att få vara ensam ibland, en omöjlighet?”

 1. Rebecca

  Gör dig av me hundarna o flytta till storstan,här bryr sig inte en jävel om vad du sysslar me!

  Svara
 2. karro

  tur du har dina kära hundar iaf, annars skulle det nog kännas mycket mer ensamt!
  har inte tänkt på det där med egoismen du pratar om.. känner igen mig lite tror jag..på ett dåligt sätt :S alltså att jag kan vända det så det handlar om mig, i min vardag. icke bra.
  synd o flytta men antagligen ändå inte.. hoppas du kommer underfund med vad du ska göra..:)

  Svara
 3. supermom

  Oj, det där inlägget var lite deppigt! Känns det som i alla fall…
  Ngt du vill lätta ditt hjärta om? Bara säg till… :)

  Svara
 4. supermom

  Här är allt bra, lunkar på i vanlig takt… inget kul som händer! :(

  Vad var det för köpcentrum du var i? Finns det så många fler än Nordstan?

  Åker du ända till Götet för att handla på ikea? Det var illa…

  Jobbar du inte?

  Svara
 5. Anna,,, Cubix

  Ensamhet suger, iallafall när det inte är på eget intiativ. Tycker annars ensamhet kan vara oehört skönt – När man väljer det själv, om man har den möjligheten!

  …Nu tycker jag du ska slänga upp lite foton som jag tagit på dina flickor i helgen i din blogg :P

  Svara
 6. Stevan

  Du är en riktigt förebild, fortsätt med det du gör!
  Jag har också upplevs massa skit i hemlandet, trist men sant…..

  En fråga bara, har du bott i Göteborg? Du ser väldigt bekant ut..

  MVH

  Steven

  Svara
 7. Anna - Cubix

  Börjar det inte bli dags för en uppdatering här? Du som alltid har så mycket att tycka till och prata/skriva om, har vart tyst i bloggen nästan en månad! Fast det förstås, det finns ju så mycket(!) bättre saker att sysselsätta sig med än att blogga. Tudilo :)

  Svara
 8. Rebecca

  Men hjärtat jag la ju in nya bilder senast i fredags natt?
  Lägger ju jämt in bilder. haha
  Du får hålla bättre koll :P

  Svara
 9. Rebecca

  Fast du bor på landet,i hus.
  Mitt problem e alla mini maffiosos som bor i förorterna o har ouppfostrade pittbulls som vill tugga sönder varenda jävel dom ser.

  Svara
 10. Antonio

  Kika in på din blogg :) Riktigt nice. Gillar stilen. Tack för all energi du lagt på att hjälpa mig med min :)

  Svara
 11. nethy

  Uhm, förstår hur du känner dig. Men jag vet att du har svaret inom dig, du vet nog exat hur du ska göra för att komma i gång, jag tror på dig :) Kram vännen!

  Svara
 12. Jojo86

  Du borde göra en fan-group på faceb 3anjad….skulle vara den första som går med i gruppen….abo rabba enta

  Svara
 13. B3tty

  Har du inga goda vänner från skola och jobb som du kan hänga med eller är dom för stel kanske …*-)
  Själv har jag varit extremt social av mig och skulle ha folk runt mig – idag uppskattar jag ensamheten lite då och då, man har ju även sin egen sfär att bejaka. Men det är bra att du har hundarna helt klart

  Familj då, syskon och föräldrar etc, lämnade du dom i Libanon? Jag tror man skulle bli rent skygg om man höll sig undan folk eller som i ditt val bort långt ifrån osv..

  Sen handlar det ju om behov också, vissa gillar att vara själv medan andra inte står ut att vara med med massa människor, sånt plågar vissa.

  Som vi snackade häromnatten så är ju särskilt svenskar sega torra människor som bara vill hålla sig till det som är bekant, liksom sin barndomskamrat och gärna insnöad och rädd för nya utmaningar. Samma gäller det typ nya maträtter och diverse, tack och lov för yngre förmågor som ser till att nya moderniteter hamnar även i detta land – utan nyfikna ungdomar skulle mkt mkt stå stilla. Men för att summera, folk är lika på det planet när det gäller att bjuda in sig i sällskap eller tacka ja fast man inte känner personerna, pratar med någon bussen osv.. svenskarna är rejält fega. Pinsamt faktiskt. Det finns noll gemenskap

  Jag skyller det mesta på 40-tallisterna – har inte sett någon så inskränkt generation som just hos folk födda det årtiondet, både mormor och såna som är äldre, dom har klart en annan mentalitet som är mer sund, inte på alla plan men för dom var det en självklarhet att man hjälptes åt, drog igång grillningar med knytkalas osv.. Det finns ju mkt fördomar (hatar) och tyvärr ger hela tiden 40tallisterna mer syre till den brinnande fördomen så det växer sig ännu större och sen är det kaos..

  Har vi tur kan vi sagt sakta bli av med fördomarna, när allt fler från den generationen faller av pinn. Dom som fått lära sig vidare via uppfostran får man alltid leva med men dom försvinner nog mer och mer eftersom..

  Som vanligt sliter jag för mkt på tangentbordet när jag ska tycka till ;()

  Ensamhet är bra, när det är frivilligt och man får ut något av det.. annars bör man fundera på andra alternativ. :D

  Svara
  • B3tty

   Och som tillägg, alla behöver vara ensamma ibland för att kunna stressa ner, göra återblickar och analysera sina handlingar. Den här klassiska ”egna tiden” har allt blivit underskattad. Varje liten ledigt stund så ska man pula på med något, rena drogen för stressen :s

   Jag är övertygad om att det är hälsosamt att bo lite på vichan sålänge man håller kontakt med andra människor. Pok!

   Svara
 14. kayone

  du säger att gud inte existerar men samtidigt går du runt med jesuskorset som örhänge, och du firar jul ?
  asså shit så dumma hela detta skit handlar om att tro om gud visar sig kommer alla dyrka han , just nu sätter han ett test på oss ,
  1. om dyrkar han
  2. ha ett bra beteende
  3. ha tålamod
  4. inte döda
  5. inte stjäla
  och det finns mer man får sin belöning i det andra världen om du följer guds ord !

  Svara

Lämna en kommentar