Tvättäkta idiot – Sakine Cihan Madon

Inlägget publicerades 17 oktober, 2010 kl 00:49 | Kategoriserat under Hundar, Värderingar.

Visst tycker man olika saker om folk men jag blev helt paff på bristen på intelligens hos denna människa efter att jag alldeles precis surfade in på expressen och läste hennes artikel.

Hon pratar om att ”kamphundar” är som vapen. Hon jämför alltså att äga en hund som att äga ett vapen. Nu vet jag att det finns idioter där ute men jag blir ändå paff varje gång jag läser något sånt. Vi får läsa i hennes artikel att hundattackerna i Sverige har ökat, samtidigt som antalet kamphundar har ökat.

Hon skriver dessa två ökningar i samma mening vilket gör att den gemene personen associerar antalet ökade attacker med ökningen av hundarna. Det är ju detta hon vill försöka få fram men jag blir fundersam lite över var hon får sin statistisk ifrån.

Vidare kan man läsa ”I skogsdungar och på andra platser hittas söndertuggade träd där hundarna har ”tränat”.” Aha, jag blir dels fundersam på vilka djävla skogsdungar hon är och kollar på och hur lyckas man hitta så många som hon får det att framstå som? Går hon runt letar? Eller insuinerar hon till att det finns så många kamphundar och att så många av dessa ägare går till en skogsdunge och tränar på träd?

”Rädda är säkert även de unga män som skaffar sig hundarna; Ju fler som skaffar sig kamphundar desto fler känner sig tvungna att själva skaffa sig en. Som vilket vapen som helst.”

Än en gång så antar hon utan några säkerställda statistik. Men alltså, ska man anta så djävla mycket i en artikel i en av Sveriges största tidningar? Borde inte den ansvariga utgivaren kräva någon som helst form av statistik eller någon form av bevisning? Eller räcker det att man kläcker ur sig sin åsikt så är den giltig? Vi har tre ”statsmakter”. Kungen, regeringen och media. Sakine använder detta fenomen till sin fördel men det är ju egentligen bara att skratta åt henne.

Jag är rätt säker på att denna snevridna svartskalle pratar ur nattmössan för här har vi någon som kommer och generaliserar. Vi läser i ovanstående citat att:

 • Det är män som skaffar dessa hundar
 • Unga män
 • Och man försvarar sig mot andra hundar genom att själv skaffa såna hundar.

Eh? Var lever hon? I USA’s getto? Hon bor för Guds skull i Huddinge. Så var får hon sina antaganden ifrån? Jag tycker faktiskt att man som journalist borde ha lite mer kött på benen.

Jag är svartskalle, har 3 såna hundar. Jag har aldrig använt mina till kamp och mina har aldrig attackerat en människa. Jag tänker dock inte göra som löjliga ägare till ”kamphundar” och visa en bild på min hund med ett barn för det gör inte ett skit. Men varför ska man generalisera?

Att problemet finns är det ingen tvekan om men man måste ta och kolla på t ex pitbull. Vad är en pitbull? Det är en game avlad hund. Med andra ord så är den (om den tränas) aggressiv mot en annan hund, men inte mot en människa. Min chihuahua som jag har skulle bita någon som slog mig, medan mina pitbull skulle tro att dem leker.

Värst av allt att läsa är följande dock:

Om jag skulle attackeras av aggrohundar i mitt bostadsområde finns risken att jag inte skulle våga anmäla. Varför? Jo, för att de som äger hundarna vet vad de håller på med och är inga man vill reta upp. Alla vet vad det är frågan om: hundarna är farliga. Hundarna köps för sina egenskaper och tränas till att bli farliga.

Så hon skulle inte våga anmäla om hon blev attackerad av hundar? Skulle hon anmäla dem hon blev rövknullad (läs våldtagen?). Antagligen ja..Eller menar hon att såna människor kan våldta fritt också? För hon skulle inte våga? Ni ser själva hur hennes resonemang faller. ”Hundarna är farliga”.

Sakine jag har en fråga till dig för jag är säker på att när du ser ditt namn nämnas kommer du springa hit direkt:
Har du ärligt träffat såna här hundar? Har alla varit aggressiva? Om ja, hur kommer det sig att du inte är uppäten än? Kom och träffa mina hundar så kan vi ju se om dem använder dig till sin frukosttallrik eller om dem faktiskt leker med dig (på vilket sätt du än vill).

By the way tycker jag du kan rösta på SD, en äcklig människa som dig bör och ska rösta på SD. För alla invandrare är ju kriminella.. Eller hur? Alla svartskaller lever ju på socialbidrag eller hur? Alla svartskallar ljuger om sin ålder, sitter på sina arslen och jobbar svart samtidigt som dem får massa bidrag eller hur?

Jag antar (men man vet aldrig) att Sakine inte håller med i SD’s resonemang om att alla svartskallar är som jag nämnde ovan. Men hon kan själv gå och säga att alla hundar är såna. Kåtheten på att få lite uppmärksamhet är inte smickrande någonstans.

Som jag skrev innan, jag håller med om att dessa hundar måste komma bort från orätta händer, men denna stämpling av alla hundar gör henne bara till like med Jimmie Åkesson. Dem kanske borde gifta sig och skaffa små kurd SD:are.

Nästa gång du ska skriva en korkad artikel kan du ju sluta ponera fram saker utan ha fakta till hands. Nåväl, journalister håller sällan hög standard, men det är synd att man påminns om detta alltför jämnan.

34 Svar till “Tvättäkta idiot – Sakine Cihan Madon”

 1. Rebecca

  Som uppvuxen i botkyrka,skärholmen samt Husby så måste jag faktiskt säga att hon har rätt till 90%.

  Svara
  • Romeo Patrick

   Det tror jag tyvärr inte på, även om det är vad man SER så finns det ingen statistik för hur det faktiskt är. Om det handlar om vad man ser kan ju jag säga att alla brudar i Sverige är slampor. Jag ser inte dem fina som håller sig hemma. Exempelvis.

   Svara
 2. karolin

  hahaha…den sista idioten ar da inte fodd! =D

  Svara
 3. karolin

  varfor forsvann min kommentar? :S

  Svara
 4. karolin

  maste faktiskt beratta att jag o min kompis blivit mer elle rmindre attackerade av en hund nar vi varit ute o gatt, flertal ganger. Inte attackerad=biten, utan hunden kom fram mot oss, stallde sig med svansen rakt upp i vadret och morrade. Vi var ute o gick pa ett omrade dar manga gar med sina hundar. ngn dag efter hander samma sak igen.
  Jag kan beratta att detta inte var en ”kamphund” detta var en sk familjehund, en labrador.
  En annan dag satt vi pa en bank o en hund kommer fram till oss. jag kan svara pa att den hade pitbull eller amstaff i sig for den hade det utseendet i ansiktet, och den var hur glad som halst!
  sa om jag bara ska ga pa det jag ser sa ar jag livradd for alla labradorer..

  Svara
 5. Tola Lorentzson

  Det finns någon slags statistik om det här,minns inte var jag läste det.
  Men……vad de kom fram till var följande:
  De allra flesta attacker,bitskador o dessutom på barn var faktiskt från Golden Retriver,de är annars kända för att vara supersnälla o en riktig familjehund.
  Statistiken gick oxå ut på att det inte var för att rasen finns i många hem.
  Folk lägger oftast egna värderingar i det de skriver ,som i detta fallet om ”kamphundar” o säger att det finns statistik på det,men i de allra flesta fall så har de inte mycket hänvisa till.
  Håller helt o hållet med dig i det du skriver Romeo!
  Kan tillägga att jag skulle anmält om jag blivit rövknullad (mot min vilja alltså;)Hahaha
  Kram o superbra blogg:)

  Svara
 6. Baker

  Haha folk hittar på allt möjligt nuförtiden bara för att tjäna pengar..

  Svara
 7. mohammad

  Romeo

  Du borde läsa på eller skaffa dig erfarenhet, tyvärr har min 90 kilos fyrfotade fått lämna in och kan inte hjälpa dig.

  Kanske finns det andra hjälpsamma ”doggies” där därute som vill ”leka” med Romeo…hehe!

  1. Kamphundar tränar man inte, man avlar dem.

  2. Kamphundar leker man inte med, de tillåter de inte, man lämnar dem i fred.

  3. Dina sk ”kamphundar” är tränade brukshunds avlade pittbullar med upptränat temperament, annars vore du söndertuggad vid det här laget.

  4. Man kör inte ferrari bara för att man har märket klistrat på bakluckan på sin 740….

  Sorry mannen…!

  Svara
  • Romeo Patrick

   Nja, där är du ute och cyklar. Vad du snackar om på Vilks kan inte jag eftersom jag inte är intresserad av ämnet men detta är ju ignorans från din sida och okunnighet.
   1: Kamphundar tränar man inte, man avlar dem. Jaha, så man tränar inte en schäfer menar du till skydd?
   2: Där har du totalt fel. Låt oss säga att det är en sjukt gameavladhund. Den kan slita din 90kgs jycke i stycken, men kommer DU som människa in, så rör den inte dig. Så kom igen nu, lite mer kunskap får du ha.
   3: Mina är inte tränade brukhundsavlade pitbullar. Du snackar om amstaff som är showavlade. Och ja, med upptränat temperament. Det säger ju en hel del..? ska jag träna min chihuahua kan jag nog få den att bita allt och alla.. Upptränat som du sa.
   4: Nej precis, som tur är så är jag faktiskt inte svensk och kör en 740, jag behöver inget märke för att folk ska se vad jag kör.

   Svara
   • mohammad

    Vad du menar med att blanda in Vilks förstår jag inte men om jag har visar dig respektlöshet så ber jag om ursäkt.

    För att komma till ämnet, så ifrågasätter jag att dina hundar är ”kamphundar”, eftersom jag inte vet vilken ras/raser de är, har du bilder?

    Du hade gärna fått testa dina bullar på min ”jycke”, men det är lyckligtvis försent eftersom han hade dödat dem.

    Han var nämnligen en kamphund.

    Förmodligen duger dina bullar åt mindre vilt och andra hundar, men till att skydda mot och att fälla storvilt är de förmodligen odugliga.

    Man får komma ihåg att vilda predatorer som varg, större katter och björn dödar oftast instantly, antingen med slag eller hugg mot nacke eller strupe.

    Att leka med kamphundar är därför med risk för allvarlig skada, att låta barn gosa med dem är sinnesjukt.

    Jag dig helt rätt i att de bullar som vanligtvis benämns pit bulls till sin natur är ofarliga för människan, OBS! ,om de inte är felaktigt tränade.

    Det är dock denna senare kategori som Sakine ger uppmärksamhet men som hon felaktigt kallar ”kamphundar”.

    Bullar används förvisso av tradition till kamp i pit:en därav namnet men de är inga kamphundar.

    Pit bullar är till sin natur utan aggressivitet mot människan, vilket bla är en förutsättning för att föraren skall kunna sära dem i pit:en.

    De är till sin natur som vuxna markerande och dominanta mot andra hundar, men tillitsfulla både mot vuxna människor och kanske särskilt barn, och är utmärkta familjehundar.

    De kan mycket väl tränas på kommando.

    De som borde förbjudas är de människor som tränar in aggressivitet mot människan i sådana hundar, inte hundarna.

    När det gäller skyddshundar tränas dessa i precision, uppmärksamhet och kommando att skydda föraren, därför är den lättränade och hoppvilliga schäfern oftast lämplig.

    Av någon anledning är labradoren över representerad i bit incidenter, detta bero oftast på att föraren struntat i dominansträning och på hundens rädsla.

    Ha det bra…hackis!

    Svara
    • Romeo Patrick

     Nej absolut inte, jag menade att det du skriver där fattar jag inget av, du verkar kunna din sak, men i denna fråga (ditt förra inlägg) så var du ute och cyklade. Sakine idiotförklarar alla som har dessa hundar och emnar mer eller mindre att vi har dem som kukförlängare eller att det endast är kriminella som har dessa hundar.

     Hundarna blir fel beroende på vad man tränar dem till absolut. Hundarna har det i sig och det måste man beakta. Absolut. Men att säga att dessa hundar är livsfarliga är ju inte sant. Det finns alltså så smycket mer än Sakine försöker få det att framstå som. Hon skriver alltså på generaliserar, ungefär som SD gör med invandrare.

     Jag tror det viktiga är att vi som äger t ex pitbull, amstaffs etc måste förstå vad vi har för hundar. Vi måste förstå att det finns en problematik därute men vi kan inte sitta och säga att alla dessa hundar tillhör folk som använder dem som vapen. De människor som använder dem som vapen visar ju en sak, och det är okunnighet för dessa hundar är ju bland det sämsta du kan ha som vapen. Skaffa en Kavkazskaja Ovtjarak elelr dylikt. Där har man minsann någon man kan försvara sig med.

     Nåväl, jag har börjar igen (Högskoleprovet). Så måste återgå =) Btw, är du svensk eller är du svartskalle? Jag blir osäker för din svenska är så genomgående bra så jag förväntar mig inte att du är annat än svensk, annars måste jag säga att du har ett grymt språk, i alla fall i skrift. :)

     Svara
     • mohammad

      Men då är vi ju helt överens Romeo, lycka till med högskoleprovet, det fixar du lätt.

      Svensk – black or white – who gives a fuck!

      Jag tittar in emellanåt och skäller på dig mannen…wow!

      Svara
   • ox

    Vad skriver du på svenska för då, ditt jävla rövhål. Kryp tillbaks under stenen och knulla din syrra,

    Svara
 8. Magnus

  Javisst, att Sakine Madon är en idiot men en högröstad idiot är ett välkänt faktum. Hon är likaså en uppblåst moraltant, men hennes hangups är alla typiskt inskränkta rökrutefobier och de stöds aldrig ev hederliga eller hyfsat genomtänkta argument. Om hon ska svara på en replik på sin blogg, eller under en paneldebatt, försöker hon som regel hugga på det som sades allra sist, vare sig det var avsett som ett viktigt argument eller inte. Eller så repererar hon bara det hon sade från start i ännu högre tonläge, utan att faktiskt besvara dina motarguemnt.

  Hon klarar helt enkelt inte att tänka logiskt och litar på att hennes läsare inte heller gör det utan bara tycker att hon ”rockar” – eh, nej, det gör hon inte. Hon är bara ett pinsamt exempel på hur man positioneraer och skriker sig till ett par år med bildbyline. En fullständigt utbytbar skribent.

  Svara
 9. Lin

  Herrejävlar, vilken tråkig, okunnig typ.

  Man blir ledsen av folks attityd gentemot hundar de egentligen inte vet ett piss om.

  Svara
 10. Maria

  Historiskt är en kamphund i första hand avlad för kamp men andra hundar, de har dåliga vakt och skyddsegenskaper. När man avlade fram de första kamphundarna var det för att slå vad men man var rädd om sin hund och bröt kampen innan det gick för långt, därför är hundarna extremt förarveka. Detta innebär att man kan gå in och bryta en pågående kamp med handen. Jag har testat detta när mina hundar har haft rangkamp, det fungerar som tur är.
  Jag har fött upp och ägt kamphundar, jag har god kontakt med andra uppfödare och har aldrig hört talas om att en av våra hundar attackerat en människa.
  Men om man parar kamphund med en vakt och skyddsinriktad hund kan man få fram egenskaper hos hunden man inte riktig kan förutse. Visst kan människor träna hundar till aggressivitet men jag skulle vara mer rädd för en vallhund som har en utpräglad skydd och vaktinstinkt än en kamphund.

  Svara
 11. Bengt

  Jag har dåliga efarenheter av dessa hundar. Bor i Södertälje och har aldrig någonsin sett någon socialt etablerad person, eller familj ute med en kamphund. Endast ungdomar med oönskad attityd eller missbrukare. Dom sprider otrygghet och skräck och vi andra har ingen som helst skyldighet överhuvudtaget att ens ta diskussionen. Din, sjulvutnämnda rättighet att kunna ha dessa hundar kommer sist i listan.

  Hundar har funnits i hela min livstid och dessa raser har aldrig saknats mig veterligen. Vad är det som gör dem så viktiga? Dom har ingenting alls som andra inte hundar har förutom att dom är bättre på att slåss. Jag kan inte sen någon annan anledning till dessa hundars existens överhuvudtaget. Jag menar egentligen bara att avelsarbetet verkar ha lyckats!

  Själklart är problemet ägarna, men vad spelar det för roll egentligen. Liknelsen med vapen är mycket bra. Jag kan tänka mig att licensierade ägare där en social kontroll görs kan få äga dessa hundar, precis som vapenlicens till kunniga, intresserade och skötsamma personer.

  Varför väljer du förresten att fylla ut din argumentation med uttryck för sexuellt våld. Man får lätt intrycket av att du tycker att en ung kvinna inte ska yttra sig, och helst inte i sådant som rör dig?

  Svara
  • Romeo Patrick

   Haha, det där var nästan roligt, men ändå väldigt typiskt svenskt. Så fort det är en kvinna som yttrar sig och en svartskalle som säger emot så har man någonting med att hon är en kvinna att göra. Jag skiter fullständigt i om hon har fitta, kuk eller är en hermafrodite, Ung? Hon är för guds skull äldre än mig. Det handlar om att hon kastar glas i stenhus.

   Svara
   • bengt

    Typiskt svenskt är kanske något annat för dig än för mig. För mig är det ett av de mest framstånde länderna i världen på, i stort sett alla områden. Vi är inte ens 10 miljoner innvånare och har flera biltillverkare, lastbilstillverkare, till och med en högteknologisk flygindustri. Vi har en stark ekonomi och ett samhällsystem som betraktas som en förebild i stora delar av världen. Vi har dessvärre också minoriteter som pissar på oss, ungefär som om vi skulle bry oss.

    Vad bra förresten att du inte bryr dig om Sakines kön. Då fick man ett annat intryck helt felaktigt. Jättebra.

    Svara
    • Romeo Patrick

     Jo men jag vill nog påstå att det är typiskt svenskt. I högstadiet blev jag kallad till rektorn och där fick jag frågan ”Har du något emot kvinnor? Är du uppväxt med att kvinnan inte är värd någonting?”. Detta efter att jag vägrat spela spökboll efter att en person som råkade vara tjej fuskade och jag slutade spela på grund av att jag hatar fusk. Då blev jag helt plötsligt kvinnofientlig :) Underbart.

     Svara
   • bengt

    Så fort en kvinna yttrar sig och en ”svartskalle” säger emot så händer absolut ingenting.

    Jag förstår inte hur du menar att hon kastar sten i glashus? Det uttrycket har en betydelse jag inte riktigt ser i händelsen.

    Även Sakine är invandrare, eller ”svartskalle” som du väljer att uttrycka saken. Detta gör du för att stigmatisera och göra dig till offer.

    Hon är en helt vanlig kvinna som engagerar sig i aktuella samhällsfrågor som rör alla människor. Hon är så svensk man kan bli, eller integrerad i samhället. Jag uppskattar hennes synpunkter som är allmängiltiga och oftast/alltid förnuftiga.

    För att återgå till hundarna så anser jag att hon har rätt. Du har inte heller gjort mycket för att lägga nya perspektiv på frågan. Varken i din bloggpost eller i svaret till mig.

    Du har i princip bara idiotförklarat henne, på grund av hennes åsikt i frågan. Med starkt sexistig underton. Jag vill bara att du ska veta att det hon menar är det många som tycker. En pytteliten högljudd grupp som vurmar för just dessa hundar av mycket oklara orsaker är inte någon majoritetsuppfattning eller allmänt spridd åsikt.

    Svara
    • Romeo Patrick

     Nej där har du helt fel. Men så klart, du vet väl säkert bättre än en person som har erfarit det. Det vet ju alla svenskar, hur invandrare upplever sin vardag – ingen rasism eller fördomar alls.

     Jag känner inte direkt att jag ska behöva skriva min förklaring till dig. Jag har i tidigare inlägg skrivit i frågan och där finns ju referenserna du är ute efter. Att jag sen upplevs som sexistisk är faktiskt inte min intention och även om jag upplevs som det kan jag inte direkt påstå att jag bryr mig eftersom jag inte har någon som helst orsak att behöva. Men när det gäller att hon kastar sten i glashus så bör du kolla på tidigare inlägg hon har gjort; Hennes åsikter överensstämmer inte med mina helt enkelt =). Men vi har ju alla rätt att tycka vad vi vill, upplever du att hon har rätt så står det ju för dig och jag som upplever att hon har fel står jag för.

     Hur som har jag inte tillräckligt med fakta bakom mig för att kunna argumentera i frågan, jag kan uttrycka min åsikt men eftersom jag inte har något att luta mig mot kan jag inte argumentera vettigt, vilket gör att jag avstår.

     Svara
  • karolin

   ”Själklart är problemet ägarna, men vad spelar det för roll egentligen. Liknelsen med vapen är mycket bra. Jag kan tänka mig att licensierade ägare där en social kontroll görs kan få äga dessa hundar, precis som vapenlicens till kunniga, intresserade och skötsamma personer.”

   Du skriver att agarna ar problemet och att man skulle kunna ha licens for att aga dessa hundar. Ska vi ha licens for att aga en ”sadan” hund, bor vi ha licens for att fa aga hund overhuvudtaget. Det kryllar av oseriosa manniskor som foder upp hundar, blandnigar hit o dit dar man inte vet utgangen av hundens egenskaper. En schafer eller en golden retriever kan vara precis lika ”farlig” som en sk kamphund, om vi nu ska kalla hundar farliga. Och varfor? For att det beror pa agaren! och givetvis har uppfodaren ett finger med i spelet, som tiidgare namnt.

   Nar det galler vapen har man, sa vitt jag vet, licens pa alla. oavsett att vissa ar falrigare an andra. Liksom, du kan overleva om du far ett pistolskott i huvudet, men det ar mindre sannorlikt att du overlever om du far en laddning hagel fran ett hagelgevar i huvudet. See my point?
   Licens for en ras – licens for alla raser!
   Personligen tycke rjag det ar urbota dumt att satta licens pa att fa aga en viss ras, eller ja, hund overhuvudtaget.
   Reglerna for uppfodning borde skarpas. Da kan man fa bort oseriosa manniskor som korsar hundar hit o dit = antagligen battre psyke hos hunden.

   Svara
 12. SweetJ

  haha skadad brud…jag har oxå sån hund, skönt att hon inte vill reta upp mig för att annars skickar ja ju hundfan på henne!

  Svara
 13. Elle

  Du mobbar nu också genom att kalla en människa för idiot offentligt, på internet.

  Svara
  • Romeo Patrick

   Underbart när människor helt plötsligt tror sig veta vad mobbning är. Vet du vad mobbning står för? Att mobba någon är inte att snacka om dem genom att skriva ner sin åsikt. Jag sitter inte och säger att alla ska tycka som mig. Jag säger min åsikt och länkar till henne. Detta är inte en svag individ. Vilket gör att jag inte riktigt kan mobba henne. Men det är bra att du reagerar. Det visar bara att jag många gånger har rätt i mina åsikter.

   Svara
 14. nhlgambler

  Säg det till min mor som fick se när en pitbull flög på hennes Chihuahua (Chico) och bet ihjäl han för 2 dagar sen ute i Skärholmen… 12år gammal blev Chico.

  FÖRBJUD KAMPHUNDARNA I SVERIGE!

  Svara
 15. G.E Online

  Vad har SD med aggression mot kamphundar att göra?

  Svara
 16. Sami

  Med risk för påhopp!Påstår jag..Eftersom jag inte har ett hat mot en specifik hundras däremot vill jag ändå tycka.-

  det kunde varit vilken hund som helst egentligen som biter ihjäl en annan hund. Har man inte koll på sin hund och inte är medveten om dess speciella egenskaper så kan det gå illa. som i det här fallet med chico.

  Det finns inga dåliga hundar bara oansvariga okunniga hundägare, som inte vet hur man handhar en hund på bästa sätt. Idioter är de som tränar sin hundar till att slåss och bita ihjäl andra djur. Detta är specifik aaggression mot idioter som inte har någon som helst rätt att ha hund eller ens tänka ordet hund. Det står jag för

  Fick min första hund som 12 åring. En Dobermann. Jag var påläst och visste vad som gällde. Jag gick med i en brukshundklubb och fick lära mig mer. Jag hade en hund som det gick att lita på. ett koppel skulle inte spela någon roll om han ville gå på ett annat håll. Med den träning jag fått så var det vid min sida han mest av allt ville vara. Jag är 3 äpplen lång och han nådde mig till höftleden. Med detta vill jag säga att jag som en liten skit på jorden kunde ha kontroll på min urstarka stora hund så kan nog alla andra det med Min hund idag är rackarns stor Schäfer rottweiler som kommer från tvivelaktiva förhållanden. Han var för snäll och lugn.

  Jag har aldrig blivit biten av sk ryktbara hundar och då har jag både haft en militär tjänstehund under mitt tak och varit med att träna hangarhundar. Jag har mött en ”feltränade” hundar men aldrig ens varit nära att bli biten eller hotad.
  däremot blev jag biten av en liten knähund, Helt oprovcerat. hunden hade inte fått lära sig att den var en hund. den morrade åt sina ägare ifall de gjorde något som inte den gillade, bet efter dem när de gav den mat för att de var nära hans matskål. Är det hundens fel?
  Den hoppade upp i mitt knä och bet mig rakt av i ansiktet. Jag satte mig på fel plats enligt den.
  De här små rackarna är ofta helt otränade och är vapen i litet format? om det varit en bebis jag haft i knät när jag blev biten? Ingen skriker om licens på dessa hundar. Ingen skrek att hunden skulle avlivas!

  I okunniga händer, med fel träning blir det fel och hunden får ett oönskat beteende, så enkelt är det faktiskt.

  Aggression mot en specifik hundras tycker jag är helt befängt.Är det folk som inte kan hundar som har denna åsikt? Det är min erfarenhet i de flesta fall. Vi matas och hetsas med felaktiga bilder i media. har ni sett en artikel om en liten hund som sitter i en väska och biter folk i ansiktet? Troligen inte. Vi ser avbitna näsor på barn osv och alltid av ”farliga” hundraser.

  Jag r idag väldigt vaksam när jag träffar en väskhund för jag vet att det kanske inte är en hund utan en barracuda som hugger utan att man ens tittat åt den. Jag hatar inte småhundar för det. Att jag blev biten var inte hundens fel. Det var ägarnas.

  så är i sig ingen hund farligare än någon annan.Liten som stor. Med rätt kunskap hos hundägearen skulle många situationer inte uppstå.

  Det är inte hundar det ska vara licens på för de kan inte läsa och förstår inte innebörden av detta. Det är hundägarna som Det ska vara
  licens på. Hundförar licens!

  LICENS FÖR HUNÄGAREN INTE PÅ HUNDARNA

  Svara
 17. Sara

  Det som har hänt idag är att det har totalexploderat med blandraser och väldigt många blandraser på ”muskelhundar” eller kamphundar som vissa vill kalla det.
  folk som föder upp under matbordet i köket och tjänar en hacka utan att bry sig ett skit om hundarnas psyke, ägarna dom hamnar hos eller hur hundarna är blandade vid avel.
  dessa blandningar hamnar lätt hos fel personer.

  att det har blivit fler olyckor i sverige med hund är dock inte riktigt sant,
  Det blir mer och mer vanligt att folk skaffar hund och ju fler hundar det blir i landet,
  ju mer olyckor. Men betyder det att det var mindre olyckor för 20 år sedan?
  Nej, det vara bara färre hundar = mindre olyckor.

  Iallafall, de som kan hundar (de som inte är helt jävla körda) VET att dessa raser inte är mer ”aggresiva” än vad någon annan ras är. Men de är en brukshund. De behöver träning, mentalt och fysiskt. Annars går det snett.
  det vi måste komma ihåg är att lilla sakine antagligen är uppvuxen i en familj där hundar
  är något man är väldigt rädd för (oavsett storlek) och allt med snopp mellan benen får man inte röra tills man är gift. Och om de har en hund. kriminell.
  Kulturkrock. Som vanligt i detta land.
  Och nu drabbas hundarna och oss ägare som kämpar för deras rätt i samhället.

  Svara
 18. Amanda Doverfors

  Det finns en undersökning SKK gjorde (tror jag) där dom kollar mentaliteten hos olika raser. Bland annat Golden, Amstaff osv. Där visar det att Amstaffen är mycket stabilare i psyket än en golden retriver som alla tror är världens familje hund. Alltså framkommer det att Amstaffen är en stabilare hund. Dom här människorna som skriver och skyller på en ras är bara dumma i huvudet.

  Svara

Lämna en kommentar