Jag behöver DIN hjälp! Mobbing enkät

Inlägget publicerades 2 november, 2010 kl 22:47 | Kategoriserat under Diverse, Värderingar.

Ja du hörde mig, just din hjälp!

Det är nämligen så att jag har som vissa av er vet börjat studera och jag håller på att göra en rapport inom den psykologiska sociala frågan, mobbning.

Jag har själv varit en väldigt grotesk mobbare och jag har även själv blivit mobbad. Det var i låg- och mellanstadiet. Vi hade en tjej som började i vår klass som vi alla hade hört så mycket skit om. Hon var korkad, hon var ful, hon var det värsta som vi någonsin kommer att stöta på i våra liv – Sas det i alla fall.

Detta var i Lycksele. Jag som knappt hörde hemma med alla andra, som inte hade några vänner alls och som folk mer eller mindre undvek (Jag var den enda svartskallen på skolan på den tiden) så ville även jag platsa in. Så jag följde med gruppen. Ledaren i mobbinggänget, var tjejens enda kompis. Konstigt nog.

Men jag antar att eftersom det blev massa smutskastning över den kommande tjejen så ville väl hennes kompis inte bli utfryst och ledde, tyvärr, det vidriga tåget. Jag är inte stolt över det jag gjorde men jag kan inte säga att jag ångrar mig. Jag är oerhört glad att jag fick gå igenom detta för att kunna förstå vilken idiot jag var. Jag lärde mig oerhört mycket av detta och insåg ganska snabbt när jag blev äldre vilken patetisk människa jag var.

Tyvärr så var det på hennes bekostnad, någonting som jag är hemskt ledsen för än idag. Vi kunde åka efter den här tjejen, ibland blev jag fysisk, sparkade på hennes cykel, men ofta så kalla vi henne namn. Vi kunde åka till hennes hus bara för att reta henne med mera med mera.

Det som slår mig än idag är att lärarna/skolan inte reagerade. Vi borde allihopa fått oss en riktig djävla snytning och fått veta ett och annat men det var ingen som reagerade. I alla fall, jag bad denna tjej om ursäkt förra året när jag träffade henne på Hotell Lappland i Lycksele. Hon jobbar idag som vakt och är gift. Jag var tydligen den enda som bad om ursäkt och det tycker jag är konstigt.

Många bor kvar i Lycksele och som den lilla stad det är så tycker jag att någon borde ha bett henne om ursäkt. Men i alla fall, hon fick det då av mig och hon får det nu.

Victoria, jag är hemskt ledsen.

Så, då var det avklarat. Nu till er hjälp!

Jag vill att ni svarar på 7 korta frågor. Detta är helt anonymt. Ni hjälper mig bara att förhoppningsvis, förändra någons liv i framtiden, både mobbarens och offrets.

KLICKA HÄR FÖR ATT GÅ TILL ENKÄTEN

Romeo

Edit: Några av er skickade mail och frågade hur/när jag blev mobbad. Under samma period, i lågstadiet. 1-3:an blev jag slagen och mobbad av 6:orna och en massa andra. Rykten spreds om mig, att jag ”köpte” mina flickvänner (Hur nu en 8-åring kan köpa flickvänner), att jag slog tjejer (tyvärr var inte det ryktet sant, men jag önskar att det var. Jag hade gärna nitat några av dem). Kommer ihåg en gång då en liten äcklig snubbe (Matthias någonting) (såg honom för inte så länge sen, tjock, ful, alkohlist mm) som drog ut mig ur MB (Lyckseles då enda ställe att tillbringa tid på). Där möttes jag av 20-30 personer som ville slå ihjäl mig för att jag hade ”slagit” en tjej, Ida Ericsson.

Jag fick dock en räddning, Christian Mena, som ställde sig framför mig mig och bad dem alla sticka.

16 Svar till “Jag behöver DIN hjälp! Mobbing enkät”

 1. Rebecca

  Så,nu har jag fyllt i :)

  Svara
 2. Tola Lorentzson

  Vill gärna veta hur det gick med rapporten sen:)
  Kram

  Svara
 3. Lotta

  Jag har oxå ställt upp =)

  Svara
 4. karolin

  jag har ocksa stallt upp :) och blivit mobbad! :)

  Svara
 5. IQ Badboll

  Nu har ja oxå fyllt i. Bra inlägg, men det har du alltid :D

  Svara
 6. Madde

  Barn kan vara vidriga. Jag studerar ju till lärare och vi fick frågan om vi mobbat eller blivit mobbade jag + en till tjej var ärliga båda hade mobbat/blivit mobbade. Eller jag vet inte vad mobbing är om de räknas som de när man är 14-17 år och folk skriker hora efter en på byn (är från en liten ort från början) . Eller om de mer är tonårstjafs? Hade ju vänner och sånt men dom där hatade mig som skrek alltså. Men vi hade en tjej i klassen som vi frös ut, jag var väl den där som liksom varken ville eller orkade vara vän med henne även om jag inte slog eller retades var man ändå ELAK, lika en kille i klassen som alla trodde var bög bara för log när en annan kille satte sig bredvid honom. HELT sjukt, men barn kan verkligen vara elaka och jag tror att ALLA barn någon gång gjort något elakt mot någon. Bra inlägg ska svara på enkäten nu.

  Svara
 7. Rebecka

  Har också fyllt i. Däremot tycker jag det var lite knepigt att välja mellan verbal och psykisk mobbning, det går lite ihop för mig. Valde verbal men egentligen ingår även psykisk i den.

  Svara
 8. Rebecka

  Föresten, jag inser att jag svarade fel på enkäten. ^^ Fast det blir väl fel om jag gör om den? Kan du typ bara räkna in den senaste inskickade enkäten du får från en IP-adress?

  Svara
 9. Johanna

  Har svarat på enkäten nu. :)

  Svara
 10. c

  oj, tack.. hehe
  ja jag är helt färdig den 21a juni!
  så nu är det inte lång tid kvar.
  känns skönt men stressigt !
  var utbildade du dig?
  jag ska flytta ner till malmö igen och sen ska jag börja söka jobb.. vet inte inom vilket område bara men ja tar det som det kommer ..:)

  Svara
 11. maritsa

  :)

  Svara

Lämna en kommentar